Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čia semenke - koristi, unos i dozvoljena dnevna dozaČia semenke - koristi, unos i dozvoljena dnevna doza
19. mart
Konzumiranje čie smanujuje holesterol. Unos semena čie poboljšava kvne sudove. To je važno i za rad srčanog mišića.
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Ustanovljeno je da ako svaka osoba smanji upotrebu soli za 30 , smrtnost zbog bolesti srca će se smanjiti za 16 . So je štetna i kod sklonosti otocima i gojaznosti.
Prepečen hleb i krompir su kancerogeni i izazivaju rakPrepečen hleb i krompir su kancerogeni i izazivaju rak
16. mart
Prepečen hleb, kao i pečeni krompir, stvara kancerogeni akrilamid, koji može dovesti do razvoja raka - kategorično tvrdi u svom istraživanju Britanska agencija za standarde u ishrani.
Namirnice koje čuvaju zdravlje vaše jetreNamirnice koje čuvaju zdravlje vaše jetre
16. mart
I lekari, kao i specijalisti zdrave ishrane, savetuju da uključimo 5 namirnica u svoj jelovnik, jer ja dokazano da čuvaju zdravlje jetre.
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviNamirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krvi
15. mart
Namirnice, koje dijabetici konzumiraju, imaju veliki značaj za uspešno kontrolisanje ove bolesti. Ako se ne vodi računa o unosu namirnica, postoji rizik da se stanje pogorša, a takođe i da se bolesnici ne leče na adekvatan način. Glavni razlog da reži
Namirnice bez ili sa malom količinom ugljenih hidrataNamirnice bez ili sa malom količinom ugljenih hidrata
13. mart
Namirnice sa niskim sadržajem ugljenih hidrata su mleko i mlečni proizvodi, neke vrste povrća, riba i morski plodovi i druge.
Kajsije - ukusno voće ili prirodna medicinaKajsije - ukusno voće ili prirodna medicina
12. mart
Zbog visokog sadržaja admigdalina, semenke kajsije su odličan izvor vitamina B17 i koriste se u alternativnoj medicini za lečenje raka. Kajsije su bogate kalijumom, kobaltom i karotenom.
Đumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebeĐumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebe
10. mart
Đumbir spada u najstarije biljke koje čovečanstvo poznaje. Prvi podaci o korišćenju đumbira u kulinarstvu i medicini su stari oko 5000 godina.
Večna mladost - biljni čaj tibetanskih monaha! Pijte ga svakog danaVečna mladost - biljni čaj tibetanskih monaha! Pijte ga svakog dana
10. mart
Jedna od tajni za očuvanje mladosti i lepote je otkrivena u XIV veku pre nove ere i otkrili su je tibetanski monasi. Ovaj recept je savremenom društvu tek odnedavno postao poznat. Tokom proučavanja jedne od knjiga je nađen spisak sastojaka za pravljenje č
7 efikasnih načina da pobedite poslepodnevnu potrebu za slatkišima7 efikasnih načina da pobedite poslepodnevnu potrebu za slatkišima
09. mart
Kada sat otkuca 15:30, gotovo se kod svakog od nas pojavi jaka potreba za slatkišima, koja se i teško kontroliše.