- Dvorište i Bašta
- Ishrana kod problema
- Kulinarske Vesti
- Kulinarski Saveti
- PR Objave
- Praznična Trpeza
- Šta da skuvam
- Šta je zbog čega korisno
- Zanimljivo
Šta je zbog čega korisno10 razloga da češće konzumirate orašaste plodove
28. mart
Galya Petova
Šta je zbog čega korisnoZašto su žitarice korisne?
28. mart
Admin
Šta je zbog čega korisnoPrednosti i mane kikirikija
19. mart
Vannq88
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čia semenke - koristi, unos i dozvoljena dnevna dozaKonzumiranje čie smanujuje holesterol. Unos semena čie poboljšava kvne sudove. To je važno i za rad srčanog mišića.
19. mart
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Ustanovljeno je da ako svaka osoba smanji upotrebu soli za 30 , smrtnost zbog bolesti srca će se smanjiti za 16 . So je štetna i kod sklonosti otocima i gojaznosti.
18. mart
Prepečen hleb i krompir su kancerogeni i izazivaju rakPrepečen hleb, kao i pečeni krompir, stvara kancerogeni akrilamid, koji može dovesti do razvoja raka - kategorično tvrdi u svom istraživanju Britanska agencija za standarde u ishrani.
16. mart
Namirnice koje čuvaju zdravlje vaše jetreI lekari, kao i specijalisti zdrave ishrane, savetuju da uključimo 5 namirnica u svoj jelovnik, jer ja dokazano da čuvaju zdravlje jetre.
16. mart
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviNamirnice, koje dijabetici konzumiraju, imaju veliki značaj za uspešno kontrolisanje ove bolesti. Ako se ne vodi računa o unosu namirnica, postoji rizik da se stanje pogorša, a takođe i da se bolesnici ne leče na adekvatan način. Glavni razlog da reži
15. mart
Namirnice bez ili sa malom količinom ugljenih hidrataNamirnice sa niskim sadržajem ugljenih hidrata su mleko i mlečni proizvodi, neke vrste povrća, riba i morski plodovi i druge.
13. mart
Kajsije - ukusno voće ili prirodna medicinaZbog visokog sadržaja admigdalina, semenke kajsije su odličan izvor vitamina B17 i koriste se u alternativnoj medicini za lečenje raka. Kajsije su bogate kalijumom, kobaltom i karotenom.
12. mart
Đumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebeĐumbir spada u najstarije biljke koje čovečanstvo poznaje. Prvi podaci o korišćenju đumbira u kulinarstvu i medicini su stari oko 5000 godina.
10. mart
Večna mladost - biljni čaj tibetanskih monaha! Pijte ga svakog danaJedna od tajni za očuvanje mladosti i lepote je otkrivena u XIV veku pre nove ere i otkrili su je tibetanski monasi. Ovaj recept je savremenom društvu tek odnedavno postao poznat. Tokom proučavanja jedne od knjiga je nađen spisak sastojaka za pravljenje č
10. mart
7 efikasnih načina da pobedite poslepodnevnu potrebu za slatkišimaKada sat otkuca 15:30, gotovo se kod svakog od nas pojavi jaka potreba za slatkišima, koja se i teško kontroliše.
09. mart
Odabrani
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 893
Recepti
7 906
11 422
Drugo