Prestanite da pržite tikvice! Pravite ih ovako!

1 od 10 Fotografije

Postoji i drugi način da se pripremaju tikvice, da se ne prže, a da ukus bude kao da su pržene. Recept, koji ćete pročitati će vam sačuvati vreme, a i mnogo je zdraviji.

Potrevbni sastojci: sveže tikvice, belo brašno, ulje ili maslinovo ulje i papir za pečenje, koji će vam uštedeti vreme umesto da perete pleh.

Priprema:

Tikvice sečemo na krugove ili štapiće, uvaljamo u brašno i poređamo u pleh, da se preklapaju, prelivamo mašću i pečemo.

Po želji pripremamo mlečni sos sa belim lukom.

Evo i jednog recepta za hrskave tikvice sa dve vrste brašna /gornja slika/.

Potrebni sastojci: tikvice - 1 komad, jaja - 1 komad, so - po ukusu, brašno - 1/2 šolje, belo, kukuruzno brašno - 1/2 šolje, biber po želji, ulje - za posiapnje, prezle ili kukuruzni griz - 2-3 supene kašike.

Priprema:

Tikvice isečemo na štapiće, svaki potopimo u belo brašno, posle u umućeno jaje i na kraju u smesu od griza i kukuruznog brašna. Poređamo na papir i prelivamo uljem. Pečemo u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Sos pripremamo tako što pomešamo kiselo mleko /oko 1 šolje/, izgnječen beli luk i kašičicu majoneza po izboru, so po ukusu.

Sigurno ćete ih peći na ovaj način, i nećet visiti pored ringle. Probajte ovu zdravu varijantu i iznenadiće vas ukus.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji