Pogledaj kako da pročistiš krvne sudove i creva sa lanenim semenom

Lan

Naučnici su dokazali da laneno seme smanjuje rizik od moždanog udara, poboljšava rad stomačno-crevnog trakta i dozvoljava stimulisanje kardiovaskularnog sistema.

Laneno seme je efikasno sredstvo za pročišćavanje krvnih sudova i creva. Ono je bogato vlaknima, mikroelementima i vitaminima.

Od lanenog semenka pripremite napitak, pošto je njena konsistencija sluzava, ima efekat koji štiti somačno-crevni trakt i doprinosi dubokom očišćenju naslaga i toksina. Napitak od lanenog semena deluje još i kao protivupalno sredstvo.

Za njegovu pripremu koristimo termos pošto on održava toplotu napitka. U njega dodjate 1 supenu kašiku suvog lanenog smena i prelijte sa 2 šolje vrele vode, zatvorite termos i ostavite tako da odstpji 8 sati. Uzimajte napitak po pola čaše 30 minuta pre jela 4 puta na dan.

Kaša od lanenog semena za pročišćenje creva

Da biste pripremili treba da skuvate laneno seme na žele. Skuvajte 1 supenu kašiku lanenog semena u 1 šolji vode, kad zrna nabubre dodajte 1 supenu kašiku skroba, rastvorenog u 20 ml vode. Uzimajte po pola šolje 30 minuta pre jela.

Opušteno možete zameniti doručak sa njim ako želite da smršate. Dužina trajanja lečenja sa kašom je 10 nadan. Nakon 10 dana odmora ponovoite. Da biste očistili creva dobro, potrebno je 3-4 takva kurska. Napitak i kaša treba da budu sveže pripremljeni.

Laneno seme

Laneno žele za pričišćenje krvnih sudova.

Uveče prelijte 1/3 šolje lanenog semena sa 1 litrom vode, kuvajte dva sata na pari. Ostavite da odstoji tako preko noći, a ujutru u procedite. Dobijate oko 850 ml tečnosti koja liči na žele. Treba da uzimate 5 dana po 1/3 šolje ujutru na prazan želudac i uveče 30 minuta pre jela. Traje 15 dana, nakon 3 meseca ponovite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji