Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?

Zlatno mleko
Fotografija: yogitea

Zlatno mleko je drevni recept sa kurkumom i biljnim mlekom za savršeno zdravlje. Ono ima protivupalno i analgetično dejstvo, leči jetru, kašalj i prehlade, rak, disajne probleme, nesanicu, organe za varenje, za zdrave kosti, menstrualne grčeve, čisti krv.

Zlatna pasta

Kurkuma

Da bismo pripremili zlatno mleko u domaćim uslovima, potrebno je prvo da pripremimo zlatnu pastu. Za to nam je potrebno;

kurkuma - 15 g

čista voda - 90 ml

Glavni sastojak ovde je kurmuma, svi ste čuli za njena pozitivna svojstva. Počinjete sa njenom pripremom tako što na tihoj vatri pomešamo kurkumu sa vodom (čistom, prekuvanom ili izvornom). Mešamo neprestano u trajanju od 7-10 minuta. Za to vreme iz kurkume se vade korisna svojstva.

Ako pasta bude mnogo gusta, dodajte malo vode, pred kraj kuvanja konsistencija paste treba da bude kao gusta smesa za kolač. Stavite pastu u staklenu posudu i luvajte u frižideru, zatvorenu, tako može da izdrži oko dve nedelje. Od ove smese pravite zlatno mleko. Za pripremu vam je potreno.

Zlatno mleko

Zlatno mleko

pirinčano mleko - 1 šolja (domaće pripremljeno po receptu koji se nalazi dole)

zlatna pasta - 1 kašičica

zaslađivač - med ili javorov sirup

Promešajte smesu na tihoj vatri 5 minuta da se pasta rastvori u mleku (ne treba da provri). Dodajte zaslađivač po ukusu, a za veći efekat mleka i prstohvat sveže samlevenog bibera.

Uzimajte ovo mleko kada osetite da vam je imunitet oslabljen, u trajanju od nekoliko dana, tako ćete spavati mirnije i budićete se zdraviji svakog dana.

Pirinčano mleko

Pirinčano mleko

Napravite pirinčano mleko - domaće, jeftino i jednostavno. Pirinčano mleko je odlična zamena mlečnih sastojaka za vegetarijance, vegane, ljude koji su netolerantni na lakotozu i sve koji pokušavaju da žive zdravo. Osim toga, mleko ne sadrži laktozu, ne sadrži ni holesterol.

Domaće pirinčano mleko je mnogo jeftinije nego u prodavnici, ne sadrži veštačke zaslađivače. Sadrži malu količinu masti u proeđenju sa ostalim vrstama mleka i nije potrebno mnogo truda da se napravi.

Oslonite se na siguran kvalitent i sačuvajte novac, Biće vam potrebno:

integralni pirinač - 1 šolja

voda - 6 šolja

Operite pirinač i dodajte vodu, stavite na tihu vatru i kuvajte dva sata da bi lepo moga oda omekša. Skuvan i potpuno ohlađen pirinač stavite u blender u odnostu 1:2 sa prekuvanom i hladnom vodom i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite smesu da stoji 1 minut i procedite kroz sito, kašu takođe proterajte kroz sito.

Čuvajte mleko u frižideru u zatvorenoj posudi od stakla. Ako ne možete da konzumirate mleko tako, dodajte malo meda.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji