Top 10 neospornih koristi od meda!

Мед

Možda ste čuli da pijenje tople vode ujutru ubrzava metabolizam, pomaže smanjenu viška kilograma. Ali nemoguće da niste čuli za čudotvornu snagu meda.

Med je koristan za kožu, kosu i još mnogo toga. Koriste ga pevači pre izlaska na scenu. Ako se med pomeša sa toplom vodom, dobijate jedan veoma ukusan i koristan šerbet sa medom.

Za šta je med koristan?

1. Mršavljenje - prirodni šećer u medu je zdrav izvore energije. Med suzbija apetit i unos drugih visokokaloričnih namirnica i napitaka.

2. Varenje hrane - 1 šolja tople vode, pomešana sa 1 kašičicom meda pokreće varenje. Med ima antiseptičan efekat i reguliše kiselinsku strukturu u želucu. Ovaj sirup pomaže balansu creva i pravi je prijatelj varenja. Ako imate problem, zatvor, korisno je da redovno konzumirate sirup od meda.

3. Imunitet - med ne neprijatelj bakterijama i prijatelj imuniteta. Organski med sadrži korisne enzime, vitamine i minerale, koje se bore sa bakterijama. Med je moćan antioksidans, koji se bori protiv slobodnih radikala i jača imuni sistem.

Мед от рапица

4. Alergije - efiksan protiv alergija u prelaznim sezonama. Smanjuje rizik od alergija u okolnoj sredini.

5. Energija - dehidratacija vodi do umora i pospanosti. Preporučuje se da se konzumira šerbet sa medom u tim slučajevima. Sirup od meda je jak konkurent kafi što se tiče davanja energije organizmu. Ako ne želite da oštećujete želudac rano ujutru unosom kafe, možete je zameniti sirupom od meda.

6. Bolovi u grlu i kašalj - postoji veoma malo napitaka koji dobro deluju kod upale grla i kašlja. Med olakšava kašalj, a topla voda smiruje grlo. Kakva neverovatna kombinacija, a i smiruje gornje disajne puteve.

7. Detoksikacija - redovno konzumiranje sirupa od meda čisti organizam od toksina. Dodavanje soka od limuna čisti mokraćne kanale. Enzimi koji se nalaze u kiselini limuna povećavaju enzimske fukncije, čiste jetru od toksina.

8. Usna duplja - dodavanje soka od limuna u sirup od meda ga čini antibakterijskim sredstvom. Pomaže kod čuvanju usne duplje i zuba i pravi je i zbog kod lošeg zadaha.

9. Podmlađivanje - voda, med i sok od limuna su jedinstvena smesa koja podržava proizvodnju kolagena. Uz pomoć soka od limuna se pospešuje proizvodnja krvnih ćeija i ima efekat regeneracije. Svakodnevni unos je eliksir za podmalđuvanje.

10. Holesterol - sirup od meda smanjuje LDL holesterol u krvi. Zajedno sa tim štiti i srce. Zato obavezno treba da se konzumira bar jednom dnevno.

Медена вода

Kako se priprema sirup od meda?

Najprostiji i najjednostavniji način da pripremite sirup od meda je tako što u jednu čašu stavljate toplu vodu i dodate jednu kašičicu meda. Možete konzumirati po želji.

Ako želite da povećate efekat sirupa od meda, možete dodati jednu rendanu koru od limuna ili koru od pomorandže u 300 grama organskog meda. Ova smesa treba da stoji 3 dana, s vremena na vreme mešajte. Nakon tri dana, rendanu koru ocedite od meda i dodajte sok od limuna. Jednostavno, bezo i efikasno.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji