Ključ dugovečnosti se nalazi u ovih 5 namirnica!

Zdrava ishrana

Najbolji put do dugovečnosti je zdrava ishrana. Mi vam nudimo 5 super namirnica koji usporavaju proces starenja, regulišu šećer u krvi i jačaju imuni sistem. One sprečavaju nakupljanje supstanci koje uzrokuju bolesti i čine da se osećate loše. Prema istraživanjima, sve bolesti dolaze iz hrane i glave. Ako često konzumirate zdravu hranu, bićete zdravi i srećni.

Crna čokolada

Zbog prisustva supstanci koje su sadržane u kakau, čokolada poboljšava aktivnost mozga. Studije pokazuju da pomaže da se lakše zapamte određene informacije. Crna čokolada sadrži flavonol, koji smanjuje rizik od bolesti kardio-vaskularnog sistema.

Beli luk

Beli luk je bogat vitaminom C, što tera telo da izgradi imunitet. Sadrži antioksidanse koji poboljšava funkciju srca. Zbog prisustva selena u njemu, beli luk je moćan alat za borbu protiv slobodnih radikala.

Riba

Sveže namirnice

Pored toga što su ukusni, riblji delikatesi su i veoma korisni. Oni su bogati omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma korisne u zaustavljanju starenja ćelija. Konzumiranje ribe reguliše krvni pritisak i sprečava kardiovaskularne bolesti.

Orašasto voće

Sirovo orašasto voće se takođe nalazi na spisku superhrana. Samo nekoliko sirovog voća pruža zaštitu od bolesti i čini da se osećate bolje. Orašasto voće je bogato vitaminima, proteinima i zdravim mastima. Ono štiti od dosta bolesti, ali uglavnom od bolesti kardiovaskularnog sistema.

Šumsko voće

Ove male ukusne bobice su jedan od najkorisnijih namirnica, koju čovek može sa zadovoljstvom da konzumira. Šumsko voće je puno antocijaninima koji štite od nekih vrsta raka. Ono sadrži mnoge vitamine, antioksidante, koji zauzvrat pojačavaju imunitet i brinu o aktivnosti mozga.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji