Namirnice koje su prava šećerna bomba

Med

/undefined /undefined Tokom poslednjih decenija se konzumacija namirnica sa šećerom drastično povećala, pa se zajedno sa njom povećao i broj gojaznih ljudi, kao i onih sa dijabetesom. Šećer je oblik ugljenih hidrata i može se nači u raznim namirnicama, uključujući i pojedine vrste voća i povrća.

Svaki ljudski organizam ima potrebu za šećerom, ali ako se on unosi u količinama koje su veće od potrebnih, onda on može ugrozi zdravlje. Pomoću aplikacije su otkrivene namirnice koje sadrže najveće količine rafinisanog šećera.

Med, melasa, javorov sirup i zaslađeni napici - 100% rafinisanog šećera

Bezalkoholni napici - 95% rafinisanog šećera;

Bombone

Bombone, nugat - 93% rafinisanog šećera;

Sušeno voće - 81% rafinisanog šećera;

Keks, torte i kolači - 75% rafinisanog šećera;

Marmelada - 56% rafinisanog šećera;

Namirnice od žitarica - 56% rafinisanog šećera;

Voće iz konzerve - 52% rafinisanog šećera;

Sosevi - 38% rafinisanog šećera;

Sladoled i mlečni šejkovi - 25% rafinisanog šećera;

Pojedine namirnice, poput voća, povrća i mlečnih proizvoda, imaju prirodne šećere. Prirodnim šećerom je posebno bogato južno voće, zrele banane, lubenica i urme.

U voće sa nižim sadržajem šećera spadaju jabuke, kruške i sitno šumsko voće.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji