Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pretraga sajta
Kako se pohuje sa susamom?Susam se može koristiti za pripremu hleba, peciva, keksova i štapića od hlebnog testa. Glavni je sastojak azijske kuhinje i koristi se u pripremi mnogih jela - od sušija do supa.
Takođe u kulinarstvu, posebno je po...
Koja riba je pogodna za pohovanje?Evo liste riba koje su ukusne kada se pohuju, a zatim prže ili peku u rerni.
Bakalar, som, iverak, grgeč su na spisku kao pogodne vrste. Za prženje (pečenje) preporučuje se upotreba ulja blagog ukusa, kao što je biljn...
Kako se ljušte pečurke?Pečurke rastu na zemlji i zbog toga se na njih lepi mnogo blata. Veoma je važno da očistite pečurke, kako biste uklonili svo blato i prljavštinu na njima pre nego što ih skuvate.
Pečurke će trajati u frižideru ne viš...
Šta sadrži soja?Soja ili soja u zrnu je vrsta mahunarki koja je sada postala jedna od najšire konzumiranih namirnica na svetu zbog svojih koristi za zdravlje.
Soja je poreklom iz istočne Azije, a takođe se intenzivno uzgaja u Indij...
Kako se čuvaju kupine?Jedna od najboljih stvari u vezi leta je svo sveže voće koje ono nosi sa sobom.
Ako kupujete kupine, čuvajte ih u originalnom pakovanju, bilo da se radi o plastičnoj ili kartonskoj kutiji za voće.
Treba ih čuva...
Kako se čuva margarin?Margarin, koji se naziva i biljni maslac ili maslac bez mleka, često se koristi kaozamena za kravlji maslac.
Za pripremu margarina koriste se biljne sirovine ili vrlo mala količina obranog mleka. Margarin se može ...
Kako da očistite mrlju od soja sosa?Soja sos izaziva jake tamne mrlje kada dospe na odeću i odmah vas tera da pomislite na najgore, da nema uklanjanja. Evo šta treba da zapamtite da se uspešno izborite sa mrljama od soja sosa:
Delujte brzo ako vam so...
Kako da osušite kupine?Kupine su voće visokog kvaliteta ukusa i nutritivnog sadržaja. Nude niz dragocenih koristi za organizam, pa se široko koriste u pripremi raznih recepata, poslastica, čajeva i kompota.
Da biste pripremili ukusno...
Kako se uvija saralija?Saralija je uvijena pita sa orasima i šećernim sirupom (možete da dodate i ratluk).
Kako uviti saraliju - pogledajte više u sledećim redovima:
Razvaljajte kore za pitu ili filo testo (oko 16 listova), savijajuc...
Kako se uzima protein od soje?Bilo da ste vegetarijanac ili ne, dobro je znati da je soja odličan izvor proteina i svakako bi bilo dobro da je uključite u svoju ishranu.
Sojin protein u prahu se pravi odvajanjem sojinog proteina od sojinog zrna i ...
Kada da pijete sojino mleko?Poslednjih godina sojino mleko je steklo veliku popularnost u zapadnoj proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda. U stvari, sojino mleko se smatra tradicionalnim pićem u azijskim kulturama, gde su korisna svojstva ovog pr...
Kada se bere piskavica?Piskavica – Ova biljka koja se lako uzgaja ne samo da će biti estetski dodatak vašoj bašti, već je i njena lekovita vrednost i bogat ukus čine vrednom biljkom koju nećete želeti da propustite da posadite.
Listovi...
Šta je hidrogenizovana voda i kako se pravi?Hidrogenizovana voda je obična voda sa dodatkom vodonika. Prema nekim izvorima, dodavanje vodonika u gasovitom stanju u vodu povećava njena antiinflamatorna i antioksidativna svojstva.
Gas vodonik je hvaljen zbog s...
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna.
Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentr...
Kako beli luk utiče na holesterol i pritisak?Beli luk je povrće poznato prvenstveno po širokoj upotrebi u kulinarskom svetu. Pored svojih kvaliteta što se tiče ukusa, beli luk ima i niz zdravstvenih koristi. Najvažniji deo povrća su lukovice.
One sadrže eter...
Da li se od soje dobijaju kilogrami?Namirnice na bazi soje obično su bogate proteinima, što ih čini pogodnim za gubitak težine.
Hrana bogata proteinima ima visok termički efekat, što znači da ćete sagoreti masti i kalorije tokom varenja — više nego š...
Šta je lazanja?Lazanja je dugačka, ravna, široka testenina, koja se priprema tako što se slaže u pleh za pečenje, kako bi se napravila neka vrsta pite sa testeninom sa širokim asortimanom sastojaka.
Mogu uključivati meso, sir i para...
Kako zamrznuti lazanju?Ako puno volite lazanju, ali ne želite da je pravite često jer vam oduzima prilično vremena, postoji način da lazanju imate duže, bez potrebe da je stalno spremate,.
Samo je pripremite i da biste je duže imali, zamrzn...
Koju salatu da poslužite uz testeninu?Testenina je nesumnjivo jedno od najukusnijih italijanskih jela. Većina ljudi je ne uparuje ni sa jednim prilogom ili salatom, jer je testenina sama po sebi prilično obilan i ukusan obrok.
Međutim, ako volite ukus...
Kako i koliko dugo se peče patlidžan?Dobar za zdravlje i povrće koje će vas zasititi, pečeni patlidžan je idealan dodatak večeri bogatoj hranljivim sastojcima.
Da biste ga ispekli u rerni, zagrejte je na 220 stepeni, premažite ili pospite isečeni patli...
Kako se pravi Bešamel sos za lazanju?Bešamel sos je jedan od najpoznatijih i najjednostavnijih soseva za pripremu u evropskoj kuhinji uopšteno gledajući. Bilo da se radi o pripremi lazanja ili bilo koje druge vrste jela koje zahteva pripremanje bešamel sos...
Hranljivi sastav i kalorije u lososuLosos je izuzetno ukusna i zdrava riba. Prema mnogim svetski poznatim kuvarima, najbolji losos je divlji losos. U Irskoj čak možete pronaći lososa i u restoranima na aerodromu.
Ova ukusna riba pripada porodici pastrm...
Kako se prži patlidžan?Patlidžan je široko rasprostranjeno povrće u kulinarskom svetu. Ima dragocena nutritivna svojstva koja mu daju glavnu ulogu u brojnim nezaboravnim receptima.
U većini njih, ovo povrće se koristi u prženom stanju....
Da li kinoa sadrži gluten?Kada pričate o "super" namirnicama i zdravoj ishrani, ne možete a da ne pomenete kinou. Sadrži mnogo vlakana i minerala, a na radost onih sa netolerancijom na gluten, kinoa ne sadrži gluten.
- U osnovi, kinoa je žitar...