Pretraga sajta

Kako da se hranimo tokom letnjih meseci?Kako da se hranimo tokom letnjih meseci?
18. sep.
Toni Aleksov
Izobilje voća i povrća kod nas, daje nam mogućnost da sve to uključimo u redovnu ishranu. Poželjno je da uzimamo manje mesa, a neophodne belančevine da pribavljamo od mleka, mlečnih proizvoda i jaja. Prelazak na letnj...
Kako se pravi jagnje na ražnjuKako se pravi jagnje na ražnjuZa pripremu najlepšeg jagnjeta na ražnju se koristi jagnje od jedne godine. Jagnje ne treba da bude ni previše mršavo, ni previše debelo. Kada se ražanj priprema na otvorenom, treba da se odabere mesto koje ima zakl...
Kako se karameliziraju maline?Kako se karameliziraju maline?
04. sep.
Toni Aleksov
Sve više i više je recepata u kojima je jedan od sastojaka karamelizovano voće. Stvar na koju svi gledaju širom otvorenih očiju, jer karamelizacija voća nije toliko poznata širokoj javnosti i često je uzrok panike, al...
Koliko vremena se kuvaju pileći bataci?Koliko vremena se kuvaju pileći bataci?Pileći bataci su jednostavni za pripremu i veoma su ukusni. Srednje vreme za pripremu pilećih bataka je 40-45 minuta kuvanja u klasičnoj šerpi, a ukoliko želite da skratite vreme pripreme, možete koristiti hermetičk...
Kako se serviraju školjke?Kako se serviraju školjke?Meso mekušaca je ukusno i lako ga ljudski organizam usvaja. Ono sadrži mnogo cenjenih hranljivih sastojaka - gvožđe, vitamin C itd. Od morskih plodova se mogu pripremiti razna jela, salate, janije, predjela, jela sa...
Kako se priprema kinoa za salatu?Kako se priprema kinoa za salatu?Kinoa se sve više konzumira kod nas. Prestavlja žitaricu kod koje se konzumiraju listovi, ali i semenke. Kinoa je poznata blizu 4000 godina. Ona se danas prihvata kao superhrana. Omiljeni proizvod za vegane, ve...
Kako da očistimo indukcionu ploču?Kako da očistimo indukcionu ploču?Čišćenje indukcionih ploča je lako i oduzima malo vremena. Postoji širok spektar proizvoda za čišćenje na tržištu, ali je dobro da se koriste preparati koji su specijalno za ove ploče. Ako koristite specijalne prepa...
Kako se vadi unutrašnjost paradajz-paprika?Kako se vadi unutrašnjost paradajz-paprika?Paradajz-paprike su jedinstvena vrsta paprika, lako se prepoznaju, imaju različit oblik i prepoznatljiv ukus. Mogu se koristiti za razne stvari - jela, salate, turšiju i zimnicu, marinirane. Kao i svaka vrsta papr...
Kako se muti akvafaba?Kako se muti akvafaba?Akvafaba je prirodni proizvod koji se dobija od mahunarki. Tj. to je tečnost koja se dobija prilikom kuvanja. Pre nekolko godina, sasvim slučajno kuvar otrkiva akvafabu. On shvata da se prilikom mućenja tečnosti o...
Kako se pravi rešetka za paj od testa?Kako se pravi rešetka za paj od testa?Ko ne voli da jede paj?! Ali bez sumnje, njegova priprema izgleda duga i teška! Sigurno je svako od vas otkrio svoje trikove i tajne korake prilikom pripreme omiljenog paja, a evo nekih mojih. Ako nemate dovoljno ...
Kako da napravimo musli sa svežim mlekom?Kako da napravimo musli sa svežim mlekom?Musli je izuzetno korisna, a takođe i hrana bogata vlaknima. Najčešće se koristi za konzumiranje za vreme doručka, ali takođe je musli ukusan i u drugo doba dana, kao užina na primer. Za pripremu muslija je potreb...
Kako se čisti bulgur?Kako se čisti bulgur?Bulgur je jedna od najhranjivijih žitarica. On je mnogo koristan za ljudski organizam. Bulgur se koristi pretežno u indijskoj, mediteranskoj i kuhinji Bliskog istoka. Mnogo je popularan u Turskoj. Bulgur sadrži v...