Pretraga sajta

Kako se pravi tečni karamel?Kako se pravi tečni karamel?Jedan od glavnih elemenata arsenala poslastičara je karamel. Ovaj proizvod se može pripremiti u različitim oblicima, ali proces topljenja šećera se zasniva na jednoj te istoj tehnologiji. Dezertna komponenta, izmišlj...
Kako da dinstamo prokelj?Kako da dinstamo prokelj?Prokelj je zdrava, ukusna, fantastična i korisna namirnica, koja može da bude poslužena kao samostalno jelo ili kao prilog uz glavno jelo. Ima mnogo različitih načina na koje možete pripremiti prokelj i na peći i u ...
Za šta je sve dobar sok od ribizle?Za šta je sve dobar sok od ribizle?Aromatičan, ukusan i zdrav - sve ovo važi za ribizlu. Podaci govore, da je ribizla bila divlja biljka i da je uspevala u šumi. Monasi su zaslužni za njegovo gajenje, jer su ga iz šume preneli u bašte manastira i na ta...
Kako se ljušti paradajz?Kako se ljušti paradajz?Zima i rano proleće nisu idealni trenutak za konzumiranje paradajza, jer čak i uz dobru volju i više izdvojenih finansija, kvalitetnog proizvoda na tržištu jednostavno nema - takva je sezona, tako da ćete u najboljem sl...
Kako da izaberemo i kupimo dobar nar?Kako da izaberemo i kupimo dobar nar?Svako, ko ne zna da izabere nar, rizikuje da kupuje uvek nedozrele i bezukusne plodove ovog voća. Upravo zbog toga, ima nekoliko pravila kojih se treba pridržavati, kako bi bili sigurni da ćete uvek kupiti sazreo, slad...
Kako se pravi elastično testo?Kako se pravi elastično testo?Kako biste dobili veoma elastično testo i kako bi ono posle pečenja bilo končasto, treba da znate nekoliko koraka kod njegovog pravljenja. Prvo, testo treba da se mesi mnogo rukama, a ne u mašini za hleb. Kada se mesi...
Kako se prave figurice na pogači?Kako se prave figurice na pogači?Postoji nekoliko načina da napravite figurice na pogačama. 1. Dekoracija od istog testa za pogaču u koje se stavlja još malo brašna da bude dosta tvrđe testo i od njega se prave figurice. Ovo testo povećava svoju za...
Kako da sačuvamo jabuke za zimu?Kako da sačuvamo jabuke za zimu?Čuvanje u svežem stanju Za uspešno čuvanje jabuka, od posebnog značaja je pravilno odrediti njihovu zrelost i vreme kada ih beremo. Prevremeno ubrani plodovi nemaju dovoljnu bolu, nižeg su kvaliteta ukusa i kod čuva...
Kako se muti mikserom?Kako se muti mikserom?Mikser je jedan od velikih pomoćnika u napregnutoj svakodnevici jedne domaćice. U zavisnosti od toga šta ćete mutiti postoji nekoliko brzina na samom uređaju. Iskusne domaćice preferiraju lake miksere, koji su ujedno i z...
Kako se čuvaju dunje?Kako se čuvaju dunje?Dunje se beru dok je boja njihove kore prelazi od zelenkaste u žućkastu, a dlačice po njima su se smanjile i lako se skidaju, a deo kod cveta je dobio tamno braon boju. Njihovo skidanje sa drveta treba da je lagano uz ...
Kako da sačuvamo pečurke?Kako da sačuvamo pečurke?Čuvajte sveže pečurke na pravilan način i one će ostati dobre za upotrebu do jedne sedmice. To je veoma lako. Stavite cele, neoprane pečurke u braon papirnu kesu i savijte gornji deo kese. Nakon toga, kesu stavite u...
Kako se ljušti i čisti đumbir?Kako se ljušti i čisti đumbir?Đumbir, biljka koja je do skoro bila nepoznata za većinu naših domaćica, danas je sve više prisutna na našim trpezama. Razlozi za to su ne samo korisna svojstva đumbira, već i njegov specifični ukus, koji se sviđa veći...