Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pretraga sajta
Kako da osušite tikvice?Tikvice su veoma ukusno i zdravo povrće i postoji mnogo načina da ih pripremite. Ako želite da ih sačuvate za zimu, sada ćemo vam reći kako to možete da uradite.
Tikvice imaju malu količinu kalorija, kao i veliku...
Kako se pravi vino od malina?Verovatno znate da maline sazrevaju u junu i julu. Veoma su ukusne i veoma dobro mirišu. Pored svog ukusa maline imaju i mnoge koristi za naše zdravlje.
A najbolji deo je što od njih možemo napraviti dobro vino od m...
Da li se deblja od lubenice?Lubenica je izuzetno korisno i ukusno voće. Način uzgoja određuje njenu vrstu - da li će biti okrugla ili duguljasta. A može se uzgajati u obliku kocke ili kvadra.
Njena kora ima tamne i svetlozelene pruge.
Lube...
Kako se dinstaju škampi?Kada su u pitanju jela od morskih plodova, nema načina da ne pomenemo škampe. Oni su klasično ukusno jelo koje sa sobom nosi morski povetarac.
Međutim, pre konzumiranja ovog proizvoda treba se uveriti da škampi ne...
Kakav zamrzivač da odaberete?Odlučili ste da kupite novi zamrzivač, ali niste sigurni koje faktore treba uzeti u obzir? Da biste dobili jasnu predstavu, morate znati koje karakteristike bi posebno odgovarale vašim potrebama i koje opcije imate. Pogl...
Zbog čega je govedina skuplja od svinjetine?Kada uporedimo svinjetinu sa govedinom, svinjetina ima više hranljivih sastojaka, ali je i izvor više masti.
Svinjetina je drastično bogatija vitaminima B1, B2 i E. Vitamin D, koji se smatra veoma važnim, potpuno je o...
Kako da napravite sos za špagete od svežeg paradajza?Sos od paradajza i bosiljka je klasični i tradicionalni sos, tipičan za mediteransku kuhinju. Priprema se sa svežim paradajzom, šargarepom, lukom, celerom i bosiljkom.
Jeftin, ukusan i koncentrisan sos, idealan za z...
Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatomPripremanje turšije je specifičan proces u kom treba da obratite pažnju na nekoliko osnovnih momenata.
Dobro oprano povrće se stavlja u odgovarajuću posudu i zaliva se vodenim rastvorom soli koji ga u potpunosti pok...
Kako se turšija konzerviše aspirinom?Turšija od paradajz-paprika, šargarepe, karfiola, kupusa i drugog povrća obično je gotova za nekoliko nedelja. Divnog je ukusa i omiljena svakoj porodici.
Jesenja mešovita turšija je hrskava, aromatična i odlična dopu...
Kako se pravi domaće sojino kiselo mlekoZa ljude koji su izabrali veganski način života, sojino kiselo mleko se pretvorilo u osnovni proizvod u kuhinji. Ali definitivno ća vam izaći skupo ako kupite sojino kiselo mleko u prehrambenoj prodavnici. Odatle dolaz...
Kako očistiti lepljivu ili masnu četku za pecivo?Doručak od domaćih kiflica sa maslacem koje se tope u ustima ili lisnata pita ukrašena brdom šumskog voća - zvuči baš kao lenja nedelja. Ali da biste počeli da pravite neke od ovih ukusnih poslastica, možda ćete mora...
Kako da čuvamo škampe?Škampi su veoma bogati kalcijumom, jodom i proteinima. Sadrže malu količinu kalorija jer meso škampa ima malo masti. Zbog svog sastava, škampi podržavaju kožu, nokte i veoma dobro utiču na zglobove. Ako se redovno konz...
Kako oživeti uvelu zelenu salatuPovrće je izuzetno korisna hrana, koja snabdeva naš organizam korisnim vitaminima i mineralima.
Zelena salata je tipično povrće za proleće, koje ima mnogo nutritivnih kvaliteta. Sadrži vitamine A, B, C, E, korisn...
Kako se čiste pileće trtice?Pileće trtice su proizvod prisutan u raznim receptima. Ukusne su, sočne, zasitiće vas i relativno su jednostavne za pripremu. Važan uslov za njihovo kuvanje je njihovo pravilno čišćenje. Ako preskočite ovaj korak, va...
Kako se plete uskršnji kolač?Internet je prepun recepata posvećenih mešenju uskršnjih kolača, koje može da uradi svako ko ima strpljenja i malo više slobodnog vremena. Ali pravi problem za kuvare nastaje kada se poslednji red recepta završi rečima:...
Šta sadrži ananas?Ananas je tropsko voće koje je dostupno u svakoj prodavnici prehrambenih proizvoda i osnovna je namirnica u mnogim domovima širom sveta.
Kristofer Kolumbo doneo je ananas u Evropu nakon ekspedicije u Južnu Ameriku....
Šta je razlog za stvaranje niti u uskršnjem kolaču?Svakog Uskrsa svaka domaćica je počastvovana što može da uđe u praznični duh ovog dana sa bar jednim uskršnjim kolačem – jednim od onih slatkih i vazdušastih, tek pečenih domaćih uskršnjih kolača.
Željeni rezultat...
Šta raditi sa testom koje nije naraslo?Svaka domaćica može da napravi prava čuda sa dobro umešenim testom. Ovakvo testo je glavna sirovina za neka od najukusnijih jela u svetu kulinarstva - od vazdušastih francuskih kroasana do tradicionalne pogače.
M...
Seckanje crnog i belog lukaLuk isečen na kolutove ispušta intenzivan miris i sok, zbog čega mnogi recepti zahtevaju sitno seckani luk.
Da ne bi lili suze, najbolje je uzeti oštar nož, koji će brže seći. Pratite ove korake:
1. Prepolovite l...
Kako se pravi Foa Gra?Savršeno ispečen komad guščije džigerice (Foa Gra), hrskav spolja sa toplom uljanom unutrašnošću koja se topi u vašim ustima, je kulinarski eliksir za vaša čula.
Ovaj recept za pečenu guščiju džigericu koju ćete vid...
Koliko dugo treba da rakija diše?Kvalitetna rakija ima veći sadržaj alkohola /60-65 stepeni alkohola/. Većina proizvođača ga ostavlja na ovim stepenima, ne toliko da bi se hvalili da imaju jaku rakiju, već pretpostavljaju da će joj stepen alkohola...
Šta je pačiji mali batak?Za mnoge ljude koji nisu čuli za pačiji mali batak i pitaju se šta to znači, biće zanimljivo da ovde saznaju!
Pačiji mali batak je deo koji se nalazi uz krilo ili, tačnije, gornji deo pačjeg krila.
Pačji mali bata...
Koja je razlika između jagnjeta, šilježeta i ovce?Jagnje, šilježe i ovca su zapravo ista životinja u različitim uzrastima.
Razlikovanje je veoma lako, jer su jagnje i šilježe manji od ovce.
Međutim, u zavisnosti od vrste ovaca, možda će vam biti teško razliko...
Pileći mali batakPileći mali batak je gornji deo ptičjeg krila. Ovo je obično područje između lakta i ramenog zgloba krila. Drugim rečima, pileći mali batak je krilo životinje.
Postoje razne vrste recepata za pileće male batake i n...
Kako da izaberete japanske jabuke?Japanska jabuka pojavljuje se na tržištu samo tokom nekoliko nedelja godišnje. U jesen, kada je veći mraz, japanske jabuke omekšaju i postaju jestive. Većina ljudi kaže da su se na prvi pogled zaljubili u japanske jabu...