Pretraga sajta

Kako se pravi prepečeno brašno?Kako se pravi prepečeno brašno?
10. mart
Toni Aleksov
Prepečeno brašno je prisutno u mnogim receptima balkanske kuhinje. Ali kod spominjanja prepečenog brašna, niko ne govori kako se ono tačno priprema, što dosta zbunjuje domaćice, koje prave svoje prve korake u kuhinji. ...
Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja ?Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja ?
09. mart
Toni Aleksov
Različite zaprške za čorbe su veoma karakteristične za bugarsku kuhinju. Skoro da nema tradicionalne čorbe u koju se ne stavlja neka zaprška. To se radi zbog toga što zaprška daje čorbi punoću i završni izgled, a sa ...
Kako da napravimo oblik kiflica?Kako da napravimo oblik kiflica?
09. mart
Toni Aleksov
Obično se u receptima za kiflice ne objašnjava detaljno način kako da testo, koje ste umesili, treba da nasečete i umotate, kako bi od lopte testa mogli da dobijete desetine ukusnih kiflica. To je u suštini veoma lako....
Kako se uvijaju sarme od lista vinove loze?Kako se uvijaju sarme od lista vinove loze?
09. mart
Toni Aleksov
Prema veoma čudnom spletu okolnosti, što su manje sarme od lista vinove loze, to su ukusnije. Šalu na stranu, ali sarme od lozovog lista, zajedno sa drugim vrstama sarmi od kupusa i sarmi od livadskog zelja su među najce...
Šta je amarant?Šta je amarant?
09. mart
Toni Aleksov
Dobra hrana odavno ne poznaje granice i danas na našim trpezama prisustvuju proizvodi i delikatesi iz celog sveta. Ali za većinu od nas, egzotičniji proizvodi, voće i povrće još uvek ostaju zagonetka i malo nas zna kako ...
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
08. mart
Toni Aleksov
Teško je reći ko je i kada je prvi put napravio ratluk. Postoje različite legende o tome ko je izmislio ratluk i gde je prvi put proban. Sigurno se može reći da je ratluk stvoren negde na našim geografskim širinama, ...
Šta sadrži bela čokolada?Šta sadrži bela čokolada?
08. mart
Toni Aleksov
Kažu da čovek ne može sebi da kupi sreću, ali može sebi da kupi čokoladu, a to je skoro isto. Ima desetine vrsta čokolade, koje su napravljene da zadovolje i najzahtevnije ukuse. Postoje ljudi, koji ne vole kakao ...
Kako se čisti krljušt ribe?Kako se čisti krljušt ribe?
08. mart
Toni Aleksov
Dijetolozi su kategorični u tvrdnjama da riba treba da bude prisutna u našem meniju najmanje jedanput nedeljno, a naravno, može i češće. Ipak, mnogo domaćica izbegava pripremu jela od ribe, jer nisu najsigurnije kako...
Kako da zamrznemo puževe?Kako da zamrznemo puževe?
08. mart
Toni Aleksov
Kada se govori o jelima sa puževima, mišljenja su bipolarna i nema srednje veličine. Ili se zaljubljujete do kraja života u ovaj istančani francuski delikates ili kategorično odbijate da u usta stavite tu "sluzavu i lj...
Šta je somelier?Šta je somelier?
07. mart
Toni Aleksov
Tokom poslednjih godina i kod nas se sve više govori o somelijerima. Suva definicija zanimanja somelijer, koju možete pronaći na internetu, glasi da somelijer dolazi od francuske reči Sommerier - i znači, profesionalac k...
Šta je tranžiranje?Šta je tranžiranje?
07. mart
Toni Aleksov
Pre nego što do vaše trpeze stigne sočna vratna šnicla, ona je prošla kroz nekoliko pari ruku, a možda su među njima najvažnije one majstora tranžera. Zbog toga je ovde mesto da objasnimo šta je to tranžiranje. Tran...
Da li su puževi opasni za jelo?Da li su puževi opasni za jelo?
07. mart
Toni Aleksov
Ako puževe dobro operete i skuvate, nema nikakve opasnosti od njihovog jela. U mnogim zemljama oni su delikates i sa različitim začinima mogu da budu veoma ukusni. Meso puževa je izuzetno ukusno i korisno. Ono ima vis...

Pratite nas