Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna....
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
Kako se kuva sveži kupusOdlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako se kuva svinjski biftek?Evo kako se kuva svinjski biftek
Priprema svinjskog bifteka
Pre nego što počnete sa kuvanjem, izvadite meso iz frižidera i ostavite ga da dostigne sobnu temperaturu oko 30 minuta. Ovo pomaže u ravnomernom kuvanju....
Kako se kuva ukusna džigerica?Zbog toga se koristi i kao zasebno jelo. Obrada se sastoji od kuvanja, dinstanja ili blagog prženja.
Džigerica ne sme biti previše pržena ili kuvana predugo, jer postaje žilava i neukusna....
Kako se kuva lep pirinačKada će se pirinač kuvati on se pušta u određenu količinu vodu koja je prethodno usoljena (so se ne stavlja, u slučaju da pripremate desert od pirinča kao na primer mleko sa pirinčem)....
Kako se kuva sa multikukerom?Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju;
- Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren....
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj treba da se potapa otprilike 12 sati, ali ne više od 15 sati da se ne bi fermentisao.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen?...
Grašak u teglamaRasporedite grašak i luk u tegle, za jednu teglu je potrebno oko 550 g graška. Sipajte vrelu salamuru u tegle - oko 300 ml za svaku teglu....
Kako se kuva povrće na pariLimun se dodaje u gotovo sva jela, dajući im specifičan ukus.
Isto to čini i đumbir. Daje pikantnost i prepoznatljiv ukus. Na dno posude u kojoj kuvate na pari stavite kriške ovog povrća....
Kako se kuva u vok tiganjuU slučaju da kuvate meso, dobro bi bilo unapred da ga natopite u željenu marinadu, kako bi omeknulo i tek tada da ga stavite da se prži....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?To se radi kako bi se produžila njegova trajnost. Svi drugi oblici kokosovog ulja dozvoljavaju zasićenim mastima u njemu da se bez problema apsorbuju od strane organizma, istovremeno stimulišući metabolizam....
Postan grašak u kukeruUključite ovaj program za janiju od graška 15 minuta i zatvorite poklopac.
Nakon što istekne vreme, otvorite i pospite posni grašak u kukeru mirođijom....
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva.
- Krajevi boranije se seku i on se onda seče na manje delove, pre nego što se stavi da se kuva....
Grašak sa junetinomDodati grašak, seckanu šargarepu, dva krompira isečena na kocke, suvi začin, malo bibera i 5-6 zrna kima (kim se u ovoj količini ne oseti, a dobar je protiv nadimanja).
Kuvati dok grašak i kromprir ne omekšaju....
Grašak sa piletinomNe treba dugo da se prži, samo da pobeli.
Dodati grašak i pržiti još kratko.
Naliti vodom, dodati začine, luk i kuvati dok grašak ne omekša....
Grašak sa paradajzomSipajte smesu u kipući grašak, ostavite da provri.
Posolite i nakon 10 minuta sklonite gotovu janiju od graška, pospite čubrom i biberom, zatvorite poklopac šerpe da se izdinsta.
Prijatno uz grašak sa paradajzom....
Grašak sa slaninomServirajte grašak sa slaninom odmah dok je vruć, a preko svake porcije stavite trake zapečene slanine.
Prijatno!...
Grašak na gustoDodati grašak i dinstati sve 10 minuta, u sopstvenom soku. Začiniti i mešati dok ne ispari tečnost.
Naliti vodom da ogrezne i nastaviti pirjanje da grašak omekša....
Posni grašak u ekspres loncuPoklopite i sačekajte da se podigne pritisak.
Kuvajte janiju od graška 15 minuta i isključite.
Oslobodite paru i skinite poklopac.
Pospite mirođijom i servirajte posni grašak u ekspres loncu....