Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost; - kada istovremeno kuvate...
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Kako se čuvaju različite vrste namirnicaKako se čuvaju različite vrste namirnica
23. avgust
Kako se čuvaju različite vrste namirnica Produženje roka trajanja prehrambenih proizvoda moguće je poštovanjem uslova za njihovo skladištenje, a to se može postići informacijama o tome koje namirnice kako treba čuvati....
Vrganji sa pirinčemVrganji sa pirinčem
21. sep.
Očistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite. Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
Vrganji na maslacuVrganji na maslacu
15. avgust
Maslac se istopi i dodaje mu ulje da ne zagori. Pečurke se prže do blago zlatne boje, zatim im se doda voda i pusti da ispari. Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Pitanje je kako da sušimo biljke, ako ih nismo kupili u ovom obliku. Evo nekoliko načina za sušenje biljaka Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
Kako se suše vrganji?Kako se suše vrganji?
11. januar
Hranljive materije i ukus vrganja ne samo da se čuvaju nakon sušenja, već se i značajno poboljšavaju....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Kako se čuvaju sušene pečurke?Kako se čuvaju sušene pečurke?
01. avgust
Sušene pečurke su idealni dodatak zimskim čorbama, ali da li je lako da se čuvaju sušene u domaćim uslovima....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke. - Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci. Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Međutim, kako da čuvamo vino? Pravilo - na hladnom i tamnom mestu. Do otvaranja flaše ne preporučuje se da je ostavljate u frižideru....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Sušena limeta ima oštru aromu kada se otvori, nudeći slatko-opor, jak citrusni ukus sa fermentisanim, mošusnim nijansama. Kako se pravi sušena crna limeta?...
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Propržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila. Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Nakon što se ohladi, gotov sušeni paradajz stavite u teglu i prelijte maslinovim uljem sa začinima. Pročitajte i_ - kako se konzervira paradajz u teglama; - kako se pravi sok od paradajza;...
Kako da operemo sušene vrganje?Kako da operemo sušene vrganje?
18. maj
Zatim ocedite vodu, isperite pečurke i nastavite da kuvate svoju čorbu od vrganja ili rižoto sa vrganjima. Pogledajte još kako se kuvaju sušeni vrganji....
Vrganji sa pirinčem i čedar siromVrganji sa pirinčem i čedar sirom
11. okt.
Aromatično jelo sa vrganjima i pirinčem je odgovarajuće za prohladne jesenje večeri. Pogledajte još kako se čiste vrganji i kako se suše vrganji....
Vrganji sa maslacem i belim lukomVrganji sa maslacem i belim lukom
24. okt.
Ostavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene. Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....