Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Kako se konzervira vrganj?Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu:
- pasta sa pečurkama;
- supa od pečuraka.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Kako se čuvaju različite vrste namirnicaKako se čuvaju različite vrste namirnica
Produženje roka trajanja prehrambenih proizvoda moguće je poštovanjem uslova za njihovo skladištenje, a to se može postići informacijama o tome koje namirnice kako treba čuvati....
Vrganji sa pirinčemOčistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite.
Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
Vrganji na maslacuMaslac se istopi i dodaje mu ulje da ne zagori.
Pečurke se prže do blago zlatne boje, zatim im se doda voda i pusti da ispari.
Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Kako se suše biljke?Pitanje je kako da sušimo biljke, ako ih nismo kupili u ovom obliku.
Evo nekoliko načina za sušenje biljaka
Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
Kako se suše vrganji?Hranljive materije i ukus vrganja ne samo da se čuvaju nakon sušenja, već se i značajno poboljšavaju....
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Kako se čuva čaj?Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke.
- Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
Kako se čuva boranija?Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci.
Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
Kako se čuva vino?Međutim, kako da čuvamo vino? Pravilo - na hladnom i tamnom mestu. Do otvaranja flaše ne preporučuje se da je ostavljate u frižideru....
Kako da spremite vrganjeVrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila.
Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
Kako da pripremimo sušeni paradajzNakon što se ohladi, gotov sušeni paradajz stavite u teglu i prelijte maslinovim uljem sa začinima.
Pročitajte i_
- kako se konzervira paradajz u teglama;
- kako se pravi sok od paradajza;...
Kako da operemo sušene vrganje?Zatim ocedite vodu, isperite pečurke i nastavite da kuvate svoju čorbu od vrganja ili rižoto sa vrganjima.
Pogledajte još kako se kuvaju sušeni vrganji....
Vrganji sa pirinčem i čedar siromAromatično jelo sa vrganjima i pirinčem je odgovarajuće za prohladne jesenje večeri.
Pogledajte još kako se čiste vrganji i kako se suše vrganji....
Vrganji sa maslacem i belim lukomOstavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene.
Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....