Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Pasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Evo kako: Začin od povrća Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike, 3-4 crvene...
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Kako da napravimo veganski majonez od orašastih plodovaKako da napravimo veganski majonez od orašastih plodova
26. sep.
Može da se napravi pravo kulinarsko remek delo od veganskih sastojaka sa konzistencijom i osećajem ukusa majoneza....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Dodajemo šećer - 150 g na kigloram kaše od jabke. Pokrivamo gazom i ostavljamo na toplom. Četvrtog dana komadi jabuka će isplivati. Sok procedimo, koamde iscedimo i sok dodajemo u proceđeni....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete da nađete dosta podataka koji su za i protiv biljne pavlake. Naravno, jasno je da ako je u pitanju biljna pavlaka, da se pravi od biljnih namirnica, a ne od svežeg mleka....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Da napravimo tahini od suncokretaDa napravimo tahini od suncokreta
11. mart
Evo kako da napravite domaći tahini od suncokreta: Naravno, prodaju ga i u prehrambenim prodavnicama, ali ne zaboravimo da je ono što spremamo kod kuće uvek ukusnije i zdravije....
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronije
25. januar
Kako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće. Nakon toga sameljmo štapnim mikserom ili ručno kroz cediljku, ali tako bismo se lišili korisnih sastojaka koji se nalaze u zaštitnom delu....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Da se napravi pravo remek-delo, a ne obična ćufta, moraćete da primenite neke trikove. Najukusnije ćuftice se dobijaju ako koristite smesu od telećeg i svinjskog mlevenog mesa....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Kako da napravimo domaću čokoladu?
07. mart
Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Kako da napravimo suncokretovo brašno?
10. jul
U zavisnosti od snage vašeg uređaja, ovaj proces može potrajati nekoliko minuta. Pravite periodične pauze kako biste sprečili pregrevanje mašine....
Kako da sami napravimo čvarkeKako da sami napravimo čvarke
17. jun
Već znate kako da pripremite čvarke, a sada vam preporučujemo da isprobate neki od naših recepata za: - kačamak sa čvarcima; - čvarci sa prazilukom; - i maslenica sa čvarcima....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Kako se pravi čokoladni ganaš Pravi se od pavlake, čokolade i malo maslaca, a da li će biti slađi ili gorči, zavisi od toga da li ćete izabrati prirodnu crnu čokoladu ili mlečnu sa dodatim šećerom....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Način pripreme: Pomešajte sve sastojke osim vode u dubokoj posudi i napravite rupu u sredini smese od brašna. U nju postepeno sipajte vodu uz mešanje drvenom kašikom....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene šljive možete kupiti na raznim mestima i sami da se uverite u njihove koristi. Međutim, najbolje je da ih sami pripremite, kako biste zaista bili sigurni u to šta konzumirate....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Hajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna? Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....