Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaPasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako sami da napravimo začine od povrćaEvo kako:
Začin od povrća
Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike, 3-4 crvene...
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Kako da napravimo sajderDodajemo šećer - 150 g na kigloram kaše od jabke. Pokrivamo gazom i ostavljamo na toplom. Četvrtog dana komadi jabuka će isplivati. Sok procedimo, koamde iscedimo i sok dodajemo u proceđeni....
Kako da napravimo šlagMožete da nađete dosta podataka koji su za i protiv biljne pavlake. Naravno, jasno je da ako je u pitanju biljna pavlaka, da se pravi od biljnih namirnica, a ne od svežeg mleka....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Da napravimo tahini od suncokretaEvo kako da napravite domaći tahini od suncokreta:
Naravno, prodaju ga i u prehrambenim prodavnicama, ali ne zaboravimo da je ono što spremamo kod kuće uvek ukusnije i zdravije....
Da napravimo sirup od aronijeKako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće. Nakon toga sameljmo štapnim mikserom ili ručno kroz cediljku, ali tako bismo se lišili korisnih sastojaka koji se nalaze u zaštitnom delu....
Kako da napravimo savršene ćufticeDa se napravi pravo remek-delo, a ne obična ćufta, moraćete da primenite neke trikove. Najukusnije ćuftice se dobijaju ako koristite smesu od telećeg i svinjskog mlevenog mesa....
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da sami napravimo čvarkeVeć znate kako da pripremite čvarke, a sada vam preporučujemo da isprobate neki od naših recepata za:
- kačamak sa čvarcima;
- čvarci sa prazilukom;
- i maslenica sa čvarcima....
Kako da napravimo savršen ganašKako se pravi čokoladni ganaš
Pravi se od pavlake, čokolade i malo maslaca, a da li će biti slađi ili gorči, zavisi od toga da li ćete izabrati prirodnu crnu čokoladu ili mlečnu sa dodatim šećerom....
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebNačin pripreme: Pomešajte sve sastojke osim vode u dubokoj posudi i napravite rupu u sredini smese od brašna. U nju postepeno sipajte vodu uz mešanje drvenom kašikom....
Kako da napravimo sušene šljiveSušene šljive možete kupiti na raznim mestima i sami da se uverite u njihove koristi. Međutim, najbolje je da ih sami pripremite, kako biste zaista bili sigurni u to šta konzumirate....
Kako da napravimo ukusne kroasaneHajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna?
Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....