Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Slana kuvana slaninaSlana kuvana slanina
16. dec.
Kuvamo oko 1 sat, nakon toga ostavljamo da se ohladi i stegne. Na ovaj način slanina ne može dugo da izdrži i treba da se pojede za 10 dana....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Kuvana slaninaKuvana slanina
25. mart
Kad tečnost provri, stavite slaninu i kuvajte oko 10 minuta. Izvadite slaninu i ocedite je. Začinite začinima po želji....
Domaća kuvana slaninaDomaća kuvana slanina
26. nov.
1
Tako pripremamo sve parčiće. Ostavljamo sa strane da se ohlade - kako salamura, tako i slanina. Procedimo salamuru pomoću gaze. Poređamo parčiće u teglu od tri litra i prelivamo ih proceđenom salamurom....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Da bi se tečnost donekle odvojila, bamja se blanšira pre kuvanja, stavlja se u vrelu vodu na oko 2 minuta. U napitak se dodaje sok od limuna ili sirće....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Postoje zemlje u kojima se jaretina potapa u mleko, a ovde je vreme da razjasnimo da po nekim verovanjima jaretinu ne treba ni kvasiti ni kuvati sa kozjim mlekom - mlekom majke....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Njena sličnost sa slaninom je u tome što se pravi od šarene slanine, kao što jeto slučaj sa većinom vrsta slanine....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Domaće gajena piletina se kuva za oko sat vremena, dok je za onu kupljenu u prodavnici potrebno manje vremena. Na početku kuvanja u šerpi se stvara pena i ona se mora ukloniti....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Skuvane lignje mogu da posluže za pripremu salata i glavnih jela, ali mogu da se posluže i prosto začinjene sa malo maslinovog ulja i limunovog soka kao ukusno predjelo....
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?
08. okt.
Dimljena slanina Priprema se od usoljene slanine. Slanina se nakon 20 dana soljena vadi, čisti se od soli i pere se hladnom vodom. Dimi se u trajanju od 8 do 10 dana, dok ne dobije zlatno-braon boju....
Slanina kuvana u rasoluSlanina kuvana u rasolu
30. nov.
Isečemo slaninu na tri pravougaona parčeta. Stavljamo je u duboku posudu, dodajemo rasol, kumin, biber, piment i sitno iseckan beli luk i luk. Ostavljamo 4 sata da odstoji....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Vreme potapanja zavisi od načina na koji će se pripremati i varira - od 20 minuta do 6 sati. Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja. Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje) Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha Način pripreme...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Pareno testo Pareno testo je veoma lako za pripremu i slično je kuvanom.. Za razliku od kuvanog, parenom testu su potrebne tačne proporcije za pripremu....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
Komorač - šta je to i kako se pripremaKomorač - šta je to i kako se priprema
21. avgust
Tanke su pogodne za kuvanje, a debele za sirovu potrošnju. Kako se kuva?...