Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Losos pastrmka u rerniOdozgo se riba posipa uljem. Riba se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova. Losos pastrmku u rerni sam servirala sa zelenom salaticom.
Pogledajte i druge naše predloge za losos pastrmku ili pastrmku u rerni....
14. avgust
Losos pastrmka na tiganjuServiramo filete losos pastrmke sa garnirungom od pečenog krompira i belog luka, ukrašavamo kriškama limuna i strukom peršuna.
Prijatno!...
24. jun
Losos PastrmkaKuvanje losos pastrmke
Losos pastrmka je veoma ukusna riba, koja može da se priprema na različite načine....
30. mart
2
Losos pastrmka na provansalski načinMalo pre kraja pečenja ribu posipam sitno rendanim parmezanom dok se ne dobije hrskava parmezanska kora.
Divna kombinacija ukusa i arome je ova losos pastrmka na provansalski način....
23. avgust
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Losos pastrmka sa medom i belim lukomLosos pastrmka sa medom i belim lukom je ukusna i jednostavna....
27. dec.
Losos pastrmka u kori od soli sa limunomKad se riba ohladi, udarimo koru od soli nekim predmetom dok se ne slomi. Pažljivo skidamo koricu i vadimo ribu. Serviramo sa sezonskom salatom.
Savet Pošto ne volim šarana ovaj recept pripremam za Nikoljdan....
09. dec.
Marinirana losos pastrmkaOstavite da se marinira u frižideru jedan sat. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i zapržite ribu.
Ocedite je na kuhinjskom ubrusu i servirajte sa kriškama limuna i salatom po izboru....
03. okt.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Pastrmka u tiganjuRiba se očisti i opere.
Zagrejte maslac. Uvaljajte ribe u kukuruzno brašno i zapržite ih u jako zagrejanom maslacu po oko 5-6 minuta sa svake strane. Cilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu....
15. jul
Pastrmka u rerniPosolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih.
Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
21. nov.
Pastrmka u crepuPastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
23. januar
Pohovani file od losos pastrmke sa krompirom i pavlakomOčistite filete od losos pastrmke od kostiju i krljušti, operite i dobro osušite. Isecite filete popreko na komade. Začinite sokom od limuna, solju i biberom....
25. okt.
Losos pastrmka pohovana sa od pivom bez jajaServirajte losos pastrmku toplu u društvu sosa od belog luka, limuna ili krompira.
Prijatno!...
21. jun
Dijetalna pastrmka u rerniPastrmke se ponovo operu pod mlazom vode i ostavljaju se na kratko u đevđiru kako bi se ocedili od vode. Po koži ribe oštrim nožem se prave dijagonalni prorezi od 4-5 cm....
12. januar