Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Pročitajte još da li je želatin štetan i šta sadrži želatin....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje) Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha Način pripreme...
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
Komorač - šta je to i kako se pripremaKomorač - šta je to i kako se priprema
21. avgust
Naravno, postoji mnogo više opcija za pripremu proizvoda. Takođe možete da uradite: - supa sa komoračem; - testenina sa komoračem....
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija - šta je i kako se priprema
01. jun
Balzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Način pripreme: U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
ŽelatinŽelatin
20. maj
Želatin u kulinarstvu Sposobnost želatina da želira tečne sastojke je razlog što se on često koristi u pripremi kremova, torti, suflea, želea, itd....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Uskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima. Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka. Međutim...
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?
03. maj
Kako ga napraviti: Pripremite mešavinu želatina (agar agar) tako što ćete je potopiti u vodu. Zatim izvadite agar agar iz vode i iscedite da biste uklonili višak vode....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Najvažniji trenutak u pripremi mesa je da ono postane meko i sočno. Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....
Šta je želatin i kako se priprema?Šta je želatin i kako se priprema?
25. nov.
Takođe se široko koristi i primenjuje u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji, kao i za pripremu lepkova. Želatin se lako i brzo rastvara u tečnostima kada se zagreju na temperaturu od 27-30 do 60 stepeni....
Čaj od lanenog semena – kako se priprema i za šta pomažeČaj od lanenog semena – kako se priprema i za šta pomaže
12. jun
Laneno seme je jedan od najboljih pomagača zdravlja. Sadrži vitamine, minerale, celulozu, esencijalne aminokiseline, zahvaljujući kojima je efikasno kod raznih bolesti. Evo korisnih svojstava lanenog semena. Koristi...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Idealna francuska palačinka - toliko tanka, da je nemoguće bacati je - se priprema vrlo jednostavno. Potreban vam je tiganj sa ravnim dnom....