Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Kako se priprema štrudla?Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda na usta....
Kako se priprema bamijaMahunarke sadrže bezbojnu tečnost u kojoj se nalaze semenke.
Da bi se tečnost donekle odvojila, bamja se blanšira pre kuvanja, stavlja se u vrelu vodu na oko 2 minuta....
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema jaretina?Najbolji metod uklanjanja mirisa, koji se takođe široko koristi u pripremi jagnjetine, jeste da se meso ostavi u frižideru preko noći, preliveno rakijom ili drugim sličnim alkoholom....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se priprema crveno sočivo?Iako su donedavno crveno sočivo prihvatali kao previše egzotično i nepoznato za nas, ono se može sresti u mnogim prodavnicama Međutim šta da radite sa njim i kako se priprema, predlažemo vam da naučite iz sledećih redova....
Kako se priprema klasični žilijen?Tehnika žilijen se koristi kako bi se termička obrada svela na minimum i očuvala prirodna tekstura proizvoda.
U devetnaestom veku, supa potaž-žilijena bila je moderna u Francuskoj....
Kako se priprema pileća supa?Pravi se od 1 umućenog jajeta i kašike kiselog mleka, koji se dobro izmešaju. Zaprška se dodaje u supu u tankom mlazu ubrzo pošto se skine sa vatre, jer ne bi trebalo da ključa, jer će se jaje zgrušati....
Kako se radi sa želatinomNIkada ne ostavljajte želatin da proključa, dok ga rastvarate. Upravo zbog toga se on rastvara na pari, kako bi se izbegao neželjeni efekat....
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
Kako se priprema ukusna piletina sa povrćemKako se priprema ukusna piletina sa povrćem
Ključ za pripremu ukusne piletine sa povrćem počinje odabirom prave piletine. Važno je izabrati sveže ili dobro očuvano visokokvalitetno meso....
Suvlaki - kako se priprema i pogodni začiniNe samo da nije nevažno kako se to dešava, već je izuzetno važno. Najbolji izbor je da pečete ražnjiće na roštilju na drveniugalj. Ukus je jedinstven.
Sve vrste roštilja su takođe odlična opcija....
Šta je daifuku i kako se priprema?Ako i vi želite da iznenadite nekog posebnog za sebe sličnim remek-delom iz japanske kuhinje, evo kako da ga pripremite:
Recept za domaći daifuku
Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje...
ŽelatinŽelatin u oba vida - bilo u granulama bilo u tračicama - treba se obavezno prvo potopiti u hladnoj vodi, kako bi nabubreo. Nakon toga se smesa obično lako otapa ili se lako meša sa sosevima i sirupima....
Komorač - šta je to i kako se pripremaKomorač se prodaje u lukovicama koje su različite - neke su deblje, druge su tanke i izdužene. Tanke su pogodne za kuvanje, a debele za sirovu potrošnju.
Kako se kuva?...
Šta je želatin i kako se priprema?Takođe se široko koristi i primenjuje u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji, kao i za pripremu lepkova.
Želatin se lako i brzo rastvara u tečnostima kada se zagreju na temperaturu od 27-30 do 60 stepeni....
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Kako ga napraviti: Pripremite mešavinu želatina (agar agar) tako što ćete je potopiti u vodu. Zatim izvadite agar agar iz vode i iscedite da biste uklonili višak vode....