Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga.
Domaći kravlji sir je gotov....
13. januar
Kako da smanjite konzumaciju soli?Svi govore o šećeru, niko ne govori o soli.
Nije samo upotreba slatkiša ono što nas uznemirava i šteti. Milioni ljudi umiru svake godine zbog prekomerne potrošnje soli. Zašto je to opasno za nas i kako da saznamo da je...
28. jun
Pile na soli iz rernePile očistite i dobro operite. Pospite vegetom i lepo namažite maslacem.
U veliki pleh sipajte so i stavite pile. Pecite oko jedan sat dok ne bude gotovo.
Možete servirati sa zelenom salatom ili kuvanim pirinčem po...
13. jul
1
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjePre odmašćivanja
Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
11. avgust
Kako da lako i brzo očistite ribu?Nakon što izvadite iznutrice, uklonite i škrge ribe.
Obavezno uklonite crnu cipu u stomaku, koja daje gorak ukus mesu kada seriba priprema....
30. maj
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
22. sep.
Kako da očistimo kamenac iz bokalaDa biste uklonili kamenac, treba striktno da se držite instrukcija i peporuka određenog sredstva za lišćenje kako ne biste oštetili delove uređaja....
28. januar
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
01. nov.
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?To će ukloniti jaku gorčinu.
Međutim, namakanje radiča u vodi će ukloniti i mnogo vitamina koji se nalaze u njemu....
12. januar
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Ima nekoliko načina da se ukloni gorak ukus patlidžana....
29. dec.
Da li imate višak kilograma?Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
26. maj
Lako slatko od smokve iz rerneSmokve operite i očistite od drški.
Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti). Pecite slatko u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i...
19. sep.
Ukusna posna jela iz rernePostoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku.
Ovde ne možemo...
07. avgust
Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?Pre nego što krenete sa procesom uklanjanja kostiju iz celog pileta, meso mora biti ohlađeno. Za veću sigurnost, pridržavajte pile suvom krpom, kako vam se ne bi klizalo.
Odaberite oštar nož - najbolje kraći.
Izlomite...
11. nov.
Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?Na sreću, nije previše teško da uklonite neprijatne mirise iz frižidera, a za to neće biti potrebno da kupujete skupe aromatizatore ili apsorbere mirisa....
07. maj
Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?Svi mi volimo jela od kiselog kupusa i odmah nam krene pljuvačka na usta kada pogledamo u porciju svinjetine sa kiselim kupusom u rerni, ali kada se bure sa kiselim kupusom isprazni, vreme je da ga operemo i da ga čuvamo...
14. feb.
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži. Južno voće oljuštite, kore prelijte vodom i prokuvajte, po mogućnosti u posudi koja je zadržala miris ribe....
16. januar
Kako se lako ljušti jabuka?Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
21. april
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarServiranje hrane ima veliki značaj. Za postizanje dobrog rezultata treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Evo i ideja za običnije načine aranžiranja koji su inače dosta efektni.
Granica našeg prezentovanja je tanjir, što...
21. mart
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinjeNacionalna kuhinja jedne države se oblikuje vekovima. Svaka od njih je pozajmljivala nešto odnekud. Ova raznolikost i mešanje ukusa proizašlo je iz samog kretanja i seobe naroda. Mnogi proizvodi su bili nepoznati, ali nakon...
24. nov.
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Pravljenje tortitas de kamaron je veoma prosto i lako.
Mladi luk i peršun se seckaju na veoma sitno.
Dve vrste brašna se pomešaju zajedno sa solju, stavlja se luk i peršun....
18. mart