Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pile na soli iz rernePile očistite i dobro operite. Pospite vegetom i lepo namažite maslacem.
U veliki pleh sipajte so i stavite pile. Pecite oko jedan sat dok ne bude gotovo.
Možete servirati sa zelenom salatom ili kuvanim pirinčem po...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Nakon što izvadite iznutrice, uklonite i škrge ribe.
Obavezno uklonite crnu cipu u stomaku, koja daje gorak ukus mesu kada seriba priprema....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNjena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena da se isprži ili da se ispeče.
Najbrži i najlakši način da spremite pastrmku jeste da je ispržite u tiganju....
Kako da očistimo kamenac iz bokalaDa biste uklonili kamenac, treba striktno da se držite instrukcija i peporuka određenog sredstva za lišćenje kako ne biste oštetili delove uređaja....
Da li imate višak kilograma?Ostaje da se vidi kako indeks telesne mase (BMI) izračunava da li imamo normalnu težinu ili smo gojazni. Ovde morate znati svoju težinu i visinu....
Lako slatko od smokve iz rerneSmokve operite i očistite od drški.
Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti). Pecite slatko u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i...
Kako da uklonimo kosti iz celog pileta?Pre nego što krenete sa procesom uklanjanja kostiju iz celog pileta, meso mora biti ohlađeno. Za veću sigurnost, pridržavajte pile suvom krpom, kako vam se ne bi klizalo.
Odaberite oštar nož - najbolje kraći....
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Za to vreme, kazein, koga ima u mleku, upiće neprijatni miris, a vama preostaje samo da operete tiganj nakon toga.
Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži....
Ukusna posna jela iz rerneSamo ćemo podeliti sa vama 3 ideje za posna jela iz rerne, koja nisu teška za pripremu, ali su zaista vrlo ukusna....
Kako se lako ljušti jabuka?Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku.
U nedostatku vremena, svima smeta što je za preradu jabuka potrebno mnogo da se ona oljušti i odvoji srce....
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarPravila pri ukrašavanju jela:
- Nikad ne treba da dekorišemo tanjir nečim što nije za jelo;
- Ne treba pretrpavati tanjir ukrasima - ipak je jelo najvažnije;
- Treba paziti u razmerama ukrasa....