Facebook
Omiljeno
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineVažno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.
Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaUkoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan:
- Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
Kulinarski trikovi prilikom kuvanja sarmiEvo šta je važno znati prilikom kuvanja sarmi:
Najčešće su zimske sarme, napravljene od kiselog kupusa. Međutim, ništa vas ne sprečava da tokom drugih godišnjih doba pripremite aromatične sarme od svežeg kupusa....
Saveti prilikom pripreme fazanaOvaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama.
Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija i...
Saveti za kuvanje mesaTokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja.
U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uTako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas.
Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
Mlečne proizvode zamenite ovom hranomMeđutim, svi sreću poteškoće kada odluče da zamene mlečne proizvode, zato što i mleko i sir i kačkavalj su jedni od najuobičajenih hranljivih proizvoda u svetu....
Saveti za kuvanje na pariKod kuvanja na pari proizvodi se obrađuju vlažnom toplinom za razliku od suve topline u rerni. Tako se čuva boja proizvoda i vitamini u njemu....
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Ravanija sa četiri proizvodaOstavite ga da se natopi i da se ohladi, a zatim poslužite omiljenu ravaniju samo sa četiri proizvoda.
Ako ste fanovi recepata, onda obavezno pogledajte i ove predloge za tursku ravaniju i trileće....
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuVodeća kultura u ishrani, kao što je pirinač, koristi se u kulinarstvu širom sveta. Iako beli pirinač nije najzdraviji zbog nedostatka proteina, važnih vitamina i vlakana, on nalazi ogromnu primenu u receptima.
Ipak, postoje...
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaAli kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja.
1....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....