Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bezglutenski krekeri bez mlečnih proizvoda i jajaPrijatno sa ovim bezglutenskim krekerima vez mlečnih proizvoda i jaja!...
10. nov.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineVažno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.
Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
15. jun
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaUkoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan:
- Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
03. okt.
Saveti prilikom pripreme fazanaOvaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama.
Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaČesta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
27. mart
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Saveti za kuvanje mesaTokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja.
U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
12. nov.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uTako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas.
Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
17. dec.
Saveti za kuvanje na pariKod kuvanja na pari proizvodi se obrađuju vlažnom toplinom za razliku od suve topline u rerni. Tako se čuva boja proizvoda i vitamini u njemu....
11. feb.
Mlečne proizvode zamenite ovom hranomMeđutim, svi sreću poteškoće kada odluče da zamene mlečne proizvode, zato što i mleko i sir i kačkavalj su jedni od najuobičajenih hranljivih proizvoda u svetu....
03. maj
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
18. avgust
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeKuvanje na pari - kuvanje na pari, bez obzira na to koji proizvod se kuva, čuva sve ukuse i korisne supstance u njemu....
06. januar
Korisni saveti pri pečenju proizvoda od testaKulinarski eksperti preporučuju da se uvek poštuju neki važni saveti prilikom pečenja proizvoda od testa. Evo šta je sve potrebno da zna svaka dosetljiva domaćica:
1....
03. april
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuVodeća kultura u ishrani, kao što je pirinač, koristi se u kulinarstvu širom sveta. Iako beli pirinač nije najzdraviji zbog nedostatka proteina, važnih vitamina i vlakana, on nalazi ogromnu primenu u receptima.
Ipak,...
02. sep.
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaPirinač srednjeg zrna (5-6 mm) ostaje odvojen prilikom kuvanja, ali se lepi nakon što se ohladi. Sa njim se priprema ukusan rižoto, paelje i neki deserti....
07. sep.
Učinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih savetaPogledajte finese prilikom kuvanja u air frieru....
13. april
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaAko ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite.
Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
25. april
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaAli kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja.
1....
05. nov.
Kako i koliko dugo da čuvamo mlečne proizvode?Pogledajte takođe: saveti za kuvanje sa mlečnim proizvodima....
10. avgust
Turšija bez kuvanjaKupus naseckajte, ostalo povrće isecite na parčice.
Ređajte povrće naizmenično, čvrsto, i u svaku teglu sipajte po 3 kašike soli i šećera, 150 ml sirćeta i po 3 aspirina.
Sipajte u tegle sa turšijom vruću vodu, odmah...
21. feb.
1