Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Kako da napravimo domaću čokoladu?
07. mart
Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Vrata rerne moraju biti malo otvorena kako bi vlaga mogla da izađe. Proces se mora stalno nadgledati. Kada luk počne da se odlepljuje sa papira na dnu, započnite periodično mešanje....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Stavite grožđe unutra da vri ne duže od tri sekunde. Zato se preporučuje da stavljate jedno po jedno puce. To radite da biste odvojili nevidljivi sloj voska sa kojim se obrađuje voće da bi bilo izdržljivije....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Stavite da tihu vatru da provri i kuvajte, nemojte pojačavati vatru. Skinite sa vatre i nakon što se dovoljno ohladi sipajte u staklenu posudu....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Pasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Za pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana. Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ali da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
Aleva paprikaAleva paprika
28. nov.
U slučaju da do sada niste koristili dimljenu alevu papriku, najbolje je da počnete sa malom količinom kako biste se navikli na njen ukus, pa je možda malo povećajte....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
1
Najkorisniji savet kako biste napravili ukusan domaći majonez je da ga dobro umutite, a danas to znatno olakšavaju i blenderi i razne mašine za pasiranje - oni će vas u tome u potpunosti zameniti....
Kako da napravimo ćuftice za domaće burgereKako da napravimo ćuftice za domaće burgere
28. feb.
Od izuzetnog značaja je da napravite jednake ćufte za burgere, koje će biti jednake sa svake strane, kako bi mogle maksimalno dobro da se ispeku. Napravite blago pljosnate centre ćufti....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Ako želite da napravite konzervisane paprike koje ćete zatim puniti, prethodno treba ih blanširate paprike kako bi blago omekšale....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
domaćeg kukuruznog čipsa....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....