Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaPostoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Isproban Milibrot u NitimaMilibroti budu ukusni i u nitima kada se kidaju na komade.
U veliku tepsiju prosejamo 1 kg brašna za milibrote. Dodajemo 2 kesice vanile. Mešamo rukom kako bi se dobro pomešalo....
Savršen milibrot u nitimaMilibrot u nitima prečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na donjem i gornjem grejaču dok lepo ne porumeni.
Neka vam je slatko sa mojim savršenim milibrotom u nitima!...
Uvijen milibrot sa nitimaJaja se dobro umute sa šećerom, dodajemo preostale sastojke, izrendanu koru limuna, ali bez masti i ulja.
Prosevamo brašno i dodajemo mlečnu smesu i kvasac....
Bogat milibrot sa nitimaOstavite oblikovane milibrote da nadođu, nakon toga namažite žumancem, orašastim plodovima i pospite šećerom. Pecite bogati milibrot sa nitima u ugrejanoj rerni na 160 stepeni....
Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi šarena soOd starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoNapravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne.
Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi kiseli kupusKupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno.
Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Vazdušasti milibrot mafini u nitimaJa sam odozgo na domaće milibrote stavila i orahe.
Ređamo posudicu u tepsiju, stavljamo u rernu i pečemo vazdušaste milibrot mafine u nitima na 160°C dok ne budu gotovi....
Milibrot sa nitima bez mešenjaIz prve je ispalo uspešno, a kažu da se milibrot teško priprema. Neka vam je slatko!
Pogledajte takođe kako da napravite klasičan milibrot sa nitima, a ako ste zauzeti probajte i ovaj milibrot u mini pekari....
Milibrot sa limunom i nitimaOblikujte milibrot po želji i namažite ga belancem. Nakon toga ga ostavite da nadođe još malo i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni....