Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Milibrot sa nitima sa aromom limunaMilibrot sa nitima sa aromom limuna
05. jul
Ako vam se čini da milibrot može da izgori odozgo, pokrijte ga aluminijumskom folijom. Milibrot sa nitima sa mirisom limuna je gotov....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Milibrot je sladak obredni hleb, vrsta pogače, koji se u nekim zemljama pravi kao deo tradicionalne trpeze za Uskrs....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Uskršnji milibrot u nitima po Valinom receptuUskršnji milibrot u nitima po Valinom receptu
29. april
Uskršnji milibrot u nitima po Valinom receptu je neobičan....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmamaAromatični milibrot u nitima sa orasima i urmama
25. april
Gotov milibrot prebacujemo na metalnu rešetku kako bi se u potpunosti ohladio. Zatim sečemo aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmama....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Možete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Isproban Milibrot u NitimaIsproban Milibrot u Nitima
05. maj
Milibroti budu ukusni i u nitima kada se kidaju na komade. U veliku tepsiju prosejamo 1 kg brašna za milibrote. Dodajemo 2 kesice vanile. Mešamo rukom kako bi se dobro pomešalo....
Savršen milibrot u nitimaSavršen milibrot u nitima
07. april
Milibrot u nitima prečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na donjem i gornjem grejaču dok lepo ne porumeni. Neka vam je slatko sa mojim savršenim milibrotom u nitima!...
Uvijen milibrot sa nitimaUvijen milibrot sa nitima
24. sep.
Jaja se dobro umute sa šećerom, dodajemo preostale sastojke, izrendanu koru limuna, ali bez masti i ulja. Prosevamo brašno i dodajemo mlečnu smesu i kvasac....
Bogat milibrot sa nitimaBogat milibrot sa nitima
21. okt.
Ostavite oblikovane milibrote da nadođu, nakon toga namažite žumancem, orašastim plodovima i pospite šećerom. Pecite bogati milibrot sa nitima u ugrejanoj rerni na 160 stepeni....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Kada se sir ohladi, stavite ga u frižider na 8 sati, da se zgusne i dobićete veoma ukusan topljeni sir....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Od starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Napravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne. Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Kupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno. Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Vazdušasti milibrot mafini u nitimaVazdušasti milibrot mafini u nitima
28. april
Ja sam odozgo na domaće milibrote stavila i orahe. Ređamo posudicu u tepsiju, stavljamo u rernu i pečemo vazdušaste milibrot mafine u nitima na 160°C dok ne budu gotovi....
Milibrot sa nitima bez mešenjaMilibrot sa nitima bez mešenja
12. april
Iz prve je ispalo uspešno, a kažu da se milibrot teško priprema. Neka vam je slatko! Pogledajte takođe kako da napravite klasičan milibrot sa nitima, a ako ste zauzeti probajte i ovaj milibrot u mini pekari....
Okrugao milibrot (kozunak) sa nitimaOkrugao milibrot (kozunak) sa nitima
04. april
Ostavite testo da se udvostruči i nakon toga napravite okrugli milibrot, napravite fitilje....
Milibrot sa limunom i nitimaMilibrot sa limunom i nitima
01. maj
Oblikujte milibrot po želji i namažite ga belancem. Nakon toga ga ostavite da nadođe još malo i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni....