Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Milibrot sa nitima sa aromom limunaMilibrot sa nitima sa aromom limuna
05. jul
Ako vam se čini da milibrot može da izgori odozgo, pokrijte ga aluminijumskom folijom. Milibrot sa nitima sa mirisom limuna je gotov....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Milibrot je sladak obredni hleb, vrsta pogače, koji se u nekim zemljama pravi kao deo tradicionalne trpeze za Uskrs....
Uskršnji milibrot u nitima po Valinom receptuUskršnji milibrot u nitima po Valinom receptu
29. april
Uskršnji milibrot u nitima po Valinom receptu je neobičan....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmamaAromatični milibrot u nitima sa orasima i urmama
25. april
Gotov milibrot prebacujemo na metalnu rešetku kako bi se u potpunosti ohladio. Zatim sečemo aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmama....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Bogat milibrot sa nitimaBogat milibrot sa nitima
21. okt.
Ostavite oblikovane milibrote da nadođu, nakon toga namažite žumancem, orašastim plodovima i pospite šećerom. Pecite bogati milibrot sa nitima u ugrejanoj rerni na 160 stepeni....
Uvijen milibrot sa nitimaUvijen milibrot sa nitima
24. sep.
Ostavljamo testo na toplom, pokriveno folijom i kad bude gotovo, delimo ga na nekoliko loptica, u zavisnosti koliko milibrota želimo....
Isproban Milibrot u NitimaIsproban Milibrot u Nitima
05. maj
Milibroti budu ukusni i u nitima kada se kidaju na komade. U veliku tepsiju prosejamo 1 kg brašna za milibrote. Dodajemo 2 kesice vanile. Mešamo rukom kako bi se dobro pomešalo....
Savršen milibrot u nitimaSavršen milibrot u nitima
07. april
Milibrot u nitima prečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na donjem i gornjem grejaču dok lepo ne porumeni. Neka vam je slatko sa mojim savršenim milibrotom u nitima!...
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Kako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Okrugao milibrot (kozunak) sa nitimaOkrugao milibrot (kozunak) sa nitima
04. april
Ostavite testo da se udvostruči i nakon toga napravite okrugli milibrot, napravite fitilje....
Milibrot sa limunom i nitimaMilibrot sa limunom i nitima
01. maj
Oblikujte milibrot po želji i namažite ga belancem. Nakon toga ga ostavite da nadođe još malo i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni....