Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Milibrot sa nitima sa aromom limunaAko vam se čini da milibrot može da izgori odozgo, pokrijte ga aluminijumskom folijom.
Milibrot sa nitima sa mirisom limuna je gotov....
05. jul
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeMilibrot je sladak obredni hleb, vrsta pogače, koji se u nekim zemljama pravi kao deo tradicionalne trpeze za Uskrs....
17. maj
Uskršnji milibrot u nitima po Valinom receptuUskršnji milibrot u nitima po Valinom receptu je neobičan....
29. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmamaGotov milibrot prebacujemo na metalnu rešetku kako bi se u potpunosti ohladio.
Zatim sečemo aromatični milibrot u nitima sa orasima i urmama....
25. april
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Bogat milibrot sa nitimaOstavite oblikovane milibrote da nadođu, nakon toga namažite žumancem, orašastim plodovima i pospite šećerom. Pecite bogati milibrot sa nitima u ugrejanoj rerni na 160 stepeni....
21. okt.
Uvijen milibrot sa nitimaOstavljamo testo na toplom, pokriveno folijom i kad bude gotovo, delimo ga na nekoliko loptica, u zavisnosti koliko milibrota želimo....
24. sep.
Isproban Milibrot u NitimaMilibroti budu ukusni i u nitima kada se kidaju na komade.
U veliku tepsiju prosejamo 1 kg brašna za milibrote. Dodajemo 2 kesice vanile. Mešamo rukom kako bi se dobro pomešalo....
05. maj
Savršen milibrot u nitimaMilibrot u nitima prečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na donjem i gornjem grejaču dok lepo ne porumeni.
Neka vam je slatko sa mojim savršenim milibrotom u nitima!...
07. april
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar
Kako se pravi masno testoKako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Okrugao milibrot (kozunak) sa nitimaOstavite testo da se udvostruči i nakon toga napravite okrugli milibrot, napravite fitilje....
04. april
Milibrot sa limunom i nitimaOblikujte milibrot po želji i namažite ga belancem. Nakon toga ga ostavite da nadođe još malo i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni....
01. maj