Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Kako bismo izbegli ovaj gubitak stare kuhinje, evo nekoliko saveta kako da pripremite sami kore za okupanu pitu. Za samo testo su vam potrebni sledeći sastojci: 4 jaja, 1kg brašna, 3 kašike ulja i voda....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Da biste bili praktičniji i da vam bude lakše, možete pripremiti veću količinu testa, podeliti ga na delove i staviti u zamrzivač....
Da pripremimo sami kore za pituDa pripremimo sami kore za pitu
26. maj
Možete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati. Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Priprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste. U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaKako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijana
17. dec.
Topli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone. Zabajone...
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako da pripremimo ukusne i zdrave voćne sokove?Kako da pripremimo ukusne i zdrave voćne sokove?
05. april
Voćni sokovi se dobijaju ceđenjem, presovanjem ili centrifugom svežeg i zdravog voća ili difuzijom uz pomoć pare. Voćni sokovi sadrže voćnu vodu u kojoj su rastvoreni šećer, minerali, organske kiseline, vitamini, enzimi...
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća koje je bogato šećerom....