Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pripremimo tursku pituNačin pripreme:
Luk propržimo u ugrejanom ulju. Dodajemo mleveno meso. Mešamo dok se ne izdrobi i zaprži. Dodajemo sve začine.
Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru....
01. avgust
Kako da pravilno pripremimo čajDolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može...
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaNećete pogrešiti ako pripremate zeca, ne u običnom plehu, već u đuvečari sa poklopcem....
17. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate:
- Espresso Romano;
- Aromatična turska kafa;
- ili samo pripremite frape;...
25. jul
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeŠta kažete na ideju sušenja voća kod kuće, čime ćete osigurati slatke trenutke i ukusne sastojke za vaše voćne kolače i sirove bombone?
U suštini, bilo koje voće možete osušiti u rerni za samo nekoliko sati. Popularne...
04. jul
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPriprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste.
U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
07. mart
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuUz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
28. jul
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuNačin pripreme: Sveže mleko stavite da provri i ostavite tako oko 7 minuta, nakon toga isključite ringlu....
26. nov.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
07. jul
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Ako pripremate očišćene lignje za dalje punjenje ili zamrzavanje za buduću upotrebu, onda, bez sečenja, uklonite providnu kost i ostatke unutrašnjosti....
26. avgust
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Da biste bili praktičniji i da vam bude lakše, možete pripremiti veću količinu testa, podeliti ga na delove i staviti u zamrzivač....
12. jun
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Usoljena slanina
Kako bi koža slanine bila mekana i ukusna za jelo, morate da u nju utrljate so, dok je još uvek topla.
Slanina se od zaklane životinje odvaja drugog dana nakon klanja, kada je meso ohlađeni i...
08. okt.
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaNačin pripreme:
Stavite vodu u metalnu posudu i zagrejte je na laganoj vatri, ne dozvoljavajući da proključa. U metalnu posudu stavite drugu vatrostalnu posudu i dodajte žumance i šećer....
17. dec.