Facebook
Omiljeno
Pinterest
Milibrot sa zaslađivačemDodajte zaslađivač i vanilu i koru limuna.
Mesite postepeno testo, počnite da mešate samo u jednom pravcu. Gotovo testo stavite u namazanu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da nadođe....
Najbolji zaslađivači za pečenje- Koristite grčki jogurt umućen sa prirodnim i zdravim zaslađivačem.
Takođe pogledajte koji zaslađivači se preporučuju dijabetičarima i saznajte koji su preferirani zaslađivači za čaj....
Krem karamel sa zaslađivačemU dubokoj posudi se mute jaja i žumanca, dodaje se eritritol, poželjno je da on bude u prahu. Ako je u kristalima, možete da ga sameljete u mlinčiću za kafu.
Dodajte i vanilu. Na kraju postepeno u tankom mlazu dodajte...
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaEvo koji se zaslađivači preporučuju kod dijabetičara:
1. Stevija
Stevija je biljni zaslađivač. Ona je dosta slađa od šećera, ali je dokazano da normalizuje nivo šećera u krvi. Bogata je vitaminima A, B i C....
Mleko sa pirinčem sa zaslađivačemNakon toga dodajte so, mleko, zaslađivač i vanilu. Kuvajte na laganoj vatri, mešajući u jednom pravcu.
To će oduzeti nekoliko minuta.
Gotovo mleko sa pirinčem sipajte u posudice, čaše ili teglice....
Šta je zaslađivač eritritol?Uzimanje veoma velikih količina ovog zaslađivača može da dovede do stalnog umora i želje da se obavlja bilo kakva fizička aktivnost....
Gurabije od spelte sa sitnim sirom i zaslađivačemUmutimo jaje u posudi.
Dodajemo sitan sir i sodu, dobro promešamo.
Postepeno dodajemo preostale sastojke, dok ne dobijemo testo.
Namazanim rukama oblikujemo male kolačiće i poređamo na rastojanju u pleh, obložen...
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Zaslađivač stevija se dobija izolovanjem glikozidnih jedinjenja slatkog ukusa u listovima biljke stevije. Zaslađivač stevija se smatra veoma intenzivnim. Iako se prihvata kao novi zaslađivač, biljnog je porekla....
CiklamatPo pravilu, zaslađivači se dodaju u hranu za poboljšanje ukusa....
Palmin šećerPalmin šećer je prirodni zaslađivač, koji se dobija od cvetova šećerne palme....
AspartamAspartam je veštački zaslađivač, koji se koristi kao dodatak ishrani i zamena je za šećer. Spada u grupu sintetičkih zaslađivača, i ne može se apsorbovati u organizmu, za razliku od, na primer, glukoze....
SaharinSaharin (E954) (saccharin) je veštački zaslađivač, sintetička zamena za šećer. On je najstariji veštački zaslađivač koji je poznat, i dobijen je mnogo pre ostalih (aspartam, ciklamat) - tokom XIX veka....
Acesulfam KPostepeno se otkrivaju činjenice o jednom od najviše korišćenih zaslađivača, koje su, blago rečeno, šokantne. Još jedan u nizu od zaslađivača o kome postoje protivrečna mišljenja - acesulfam K....
NeotamZbog toga je neophodno da se trudnice i dojilje konsultuju sa specijalistom pre početka upotrebe ovog zaslađivača....
Čime da zamenimo šećer?Evo koji su prirodni zaslađivači kojima lako možete zameniti šećer u nekom receptu za zdravu tortu ili ukusan krem.
Stevija
Stevija je jedan od najpopularnijih niskokaloričnih zaslađivača....
Kokosov ŠećerPrema organizaciji za ishranu i poljoprivredu (Food and Agriculture Organization, FAO), ova vrsta zaslađivača spada u najpostojanije zaslađivače koji su dosad otkriveni....
EritritolEritritol je kao zaslađivač odobren do strane Američke agencije za kontrolu namirnica i lekova (FDA) krajem prošlog veka....