Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima. Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisan paradajz za zimu
01. okt.
Tako napravljen paradajz izdrži bez dodatnog konzervisanja. Konzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Sjajni zeleni paradajz za zimuSjajni zeleni paradajz za zimu
29. jul
Sipajte u paradajz. Napunite tegle zimnicom - mogu da budu tople, ali ne vrele. Sipajte do vrha ulje ili maslinovo ulje. Zatvorite. Čuvajte vaš sjajan zeleni paradajz za zimu na hladnom i tamnom mestu....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Ovaj mali paradajz brzo sazrevaja i vrlo je neprentenciozan, tako dačeri paradajz možete da uzgajate čak i na svojoj terasi....
Ukusan paradajz sos za zimuUkusan paradajz sos za zimu
12. jul
Operite paradajz pažljivo, očistite ga od drški, isecite ga i provucite kroz sito. Stavite paradajz sos u posudi za pečenje na vatru i mešajte, dok mu se obim ne smanji do 1/3 od početnog....
Konzerviran paradajz u teglama za zimuKonzerviran paradajz u teglama za zimu
09. sep.
Izvadite konzervirani paradajz u teglama za zimu i okrenite tegle na dole sa poklopcima dok se u potpunosti ne ohlade....
Paprika sa paradajz sosom za zimuPaprika sa paradajz sosom za zimu
30. sep.
U široku tesiju sipajte ulje da se zagreje. Nakon ttoga sipajte paradajz pire i ostavite ga da se prokuva 10-15 minuta, da voda ispari. Dodajte iseckane paprike i dodajte začinima....
Konzerviranje čeri paradajzaKonzerviranje čeri paradajza
03. avgust
Konzervirani čeri paradajz izgleda vrlo lepo zbog svoje minijaturnosti. Čeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan....
Napravite voćni sirup za zimuNapravite voćni sirup za zimu
29. januar
Na svako zrno višnje napravite nožem jedan mali prorez, pa ih isecite na jednake polovine. Stavite ih u činiju, zatim operite i ocedite. 3....
Patlidžan sa paprikama i paradajz sosom za zimuPatlidžan sa paprikama i paradajz sosom za zimu
29. jul
Sterilišite 20 minuta patlidžan s paprikama i paradajz sosom za zimu....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Karamelizovani čeri paradajzKaramelizovani čeri paradajz
25. avgust
Za ovaj karamelizovani čeri paradajz na ringli i na tihoj vatri se pomešaju šećer i voda. Kada smesa počne da se zgušnjava, dodaje se sirće. Pri dobijanju zlatne boje, karamel se skida sa vatre....
Punjeni čeri paradajzPunjeni čeri paradajz
23. jul
Isecite paradajz na dve polovine. Malom kašikom sklonite semenke. Napunite dve polovine sirom i ponovo sjedinite. Servirajte punjeni čeri paradajz sa prepečenim kriškama kao predjelo. Nek vam je slatko!...
Mariniran čeri paradajzMariniran čeri paradajz
27. sep.
Čeri paradajz operite i poređajte u tegle. Potrebno je da paradajz probušite na nekoliko mesta, kako se ne bi rasprsli kada se popare....
Konzervisani čeri paradajzKonzervisani čeri paradajz
17. feb.
Čeri paradajz operite i stavite u male tegle sa poklopcem, lagano ih pritisnite da što više stane u teglu. Možete dodati i malo peršuna, origana ili bosiljka po vašem ukusu....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima. Buđ na grožđu je glavni razlog za njegovo...
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajza
20. januar
Ako nemate baštu, ne brinite – čeri paradajz može da se uzgaja i u saksiji....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine. Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra...
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Tokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji. Da...
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Delikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Nakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Uprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane. I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno...