Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Paradajz za zimuParadajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.
Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
05. okt.
Konzervisan paradajz za zimuTako napravljen paradajz izdrži bez dodatnog konzervisanja.
Konzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
01. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Sjajni zeleni paradajz za zimuSipajte u paradajz. Napunite tegle zimnicom - mogu da budu tople, ali ne vrele. Sipajte do vrha ulje ili maslinovo ulje. Zatvorite.
Čuvajte vaš sjajan zeleni paradajz za zimu na hladnom i tamnom mestu....
29. jul
Čeri paradajz - šta treba da znamoOvaj mali paradajz brzo sazrevaja i vrlo je neprentenciozan, tako dačeri paradajz možete da uzgajate čak i na svojoj terasi....
21. okt.
Ukusan paradajz sos za zimuOperite paradajz pažljivo, očistite ga od drški, isecite ga i provucite kroz sito.
Stavite paradajz sos u posudi za pečenje na vatru i mešajte, dok mu se obim ne smanji do 1/3 od početnog....
12. jul
Konzerviran paradajz u teglama za zimuIzvadite konzervirani paradajz u teglama za zimu i okrenite tegle na dole sa poklopcima dok se u potpunosti ne ohlade....
09. sep.
Paprika sa paradajz sosom za zimuU široku tesiju sipajte ulje da se zagreje.
Nakon ttoga sipajte paradajz pire i ostavite ga da se prokuva 10-15 minuta, da voda ispari. Dodajte iseckane paprike i dodajte začinima....
30. sep.
Konzerviranje čeri paradajzaKonzervirani čeri paradajz izgleda vrlo lepo zbog svoje minijaturnosti. Čeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan....
03. avgust
Napravite voćni sirup za zimuNa svako zrno višnje napravite nožem jedan mali prorez, pa ih isecite na jednake polovine. Stavite ih u činiju, zatim operite i ocedite.
3....
29. januar
Patlidžan sa paprikama i paradajz sosom za zimuSterilišite 20 minuta patlidžan s paprikama i paradajz sosom za zimu....
29. jul
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Karamelizovani čeri paradajzZa ovaj karamelizovani čeri paradajz na ringli i na tihoj vatri se pomešaju šećer i voda.
Kada smesa počne da se zgušnjava, dodaje se sirće.
Pri dobijanju zlatne boje, karamel se skida sa vatre....
25. avgust
Punjeni čeri paradajzIsecite paradajz na dve polovine.
Malom kašikom sklonite semenke.
Napunite dve polovine sirom i ponovo sjedinite.
Servirajte punjeni čeri paradajz sa prepečenim kriškama kao predjelo.
Nek vam je slatko!...
23. jul
Mariniran čeri paradajzČeri paradajz operite i poređajte u tegle. Potrebno je da paradajz probušite na nekoliko mesta, kako se ne bi rasprsli kada se popare....
27. sep.
Konzervisani čeri paradajzČeri paradajz operite i stavite u male tegle sa poklopcem, lagano ih pritisnite da što više stane u teglu. Možete dodati i malo peršuna, origana ili bosiljka po vašem ukusu....
17. feb.
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima.
Buđ na grožđu je glavni razlog za njegovo...
25. maj
Sadnja i gajenje čeri paradajzaAko nemate baštu, ne brinite – čeri paradajz može da se uzgaja i u saksiji....
20. januar
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine.
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra...
23. april
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji.
Da...
25. januar
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuDelikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
17. jul
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Da napravimo kore za lazanjuUprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane.
I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno...
15. feb.