Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrganji na maslacuVrganji na maslacu
15. avgust
Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
Vrganji sa pirinčemVrganji sa pirinčem
21. sep.
Očistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite. Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli. Kad počne da dobija...
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Propržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
Vrganji sa maslacem i belim lukomVrganji sa maslacem i belim lukom
24. okt.
Ostavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene. Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Očistite pečurke, operite pod tekućom vodom, nemojte ih natapati. Isecite ih na ivice, a šunku na kocke. Ako ste dolučili da garnirate sa pireom od cvekle, skuvajte 1/2 glavie i pretvorite je u pire sa malo maslinovog...
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceMirisna supa od svežih vrganja i tikvice
04. sep.
Luk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju. Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom
27. mart
Rižoto sa vrganjem i tartufom je spreman. Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda. Prijatno!...
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomSvinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom
05. feb.
Začinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk. Sipajte luk i...
VrganjVrganj
19. maj
Raste u listopadnim šumama i sreće se veoma retko. Sastav vrganja Vrganj sadrži do 35% čistog proteina, koji uključuje glutamin, arginin, levcin i tirzin....
Gde raste pečurka smrčak i kada se bere?Gde raste pečurka smrčak i kada se bere?
07. april
Period rasta smrčka je od kraja marta do kraja maja meseca. Ima šansi da se smrčak pronađe i u kasnijem periodu, ali je to moguće samo u visokim predelima....
Pohovani vrganjiPohovani vrganji
16. jul
Očistite pečurke i isecite ih na kriške debljine oko 1 cm. Posolite ih i pospite sa malo bibera. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, vino, so, prašak za pecivo, žumanca i belenaca umućena u sneg i promešajte. Treba da...
Prženi vrganjiPrženi vrganji
20. jul
Vrganji se seku na kriške i posole se po ukusu. U tanjir sipamo brašno i uvaljamo kriške jednu po jednu sa obe strane....
Kako raste avokado?Kako raste avokado?
17. avgust
Mnogi ljudi misle da je avokado listopadno drvo, ali u stvari avokado raste na zimzelenom drveću zvanom Persea Americana. Dostiže visinu od 10 do 16 metara....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Zamrznuti Vrganji sadrže 23 kcal, što je manje od svežih. Pogledajte i neke ideje za: - salate sa vrganjima; - svinjetinu sa vrganjima; - supu sa vrganjima....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
Marinirane rujnice i vrganjiMarinirane rujnice i vrganji
08. dec.
Prijatno uz marinirane rujnice i vrganje!...
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pikantna čorba sa vrganjima je veoma hranljiva i ukusna....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Pasterizovani vrganjPasterizovani vrganj
25. jul
Očistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi. Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele....
Koliko vremena treba vrganjima da porastu?Koliko vremena treba vrganjima da porastu?
25. maj
U jesen, rast vrganja može trajati mesec dana....
Gde se nalaze spori ugljeni hidrati?Gde se nalaze spori ugljeni hidrati?
20. nov.
Na našem dnevnom jelovniku najčešće se nalazi voće, povrće, žitarice, mlečni proizvodi, a među njima ima mnogo namirnica bogatih ugljenim hidratima koji se brzo apsorbuju i brzo razgrađuju. Hleb, krompir, beli pirinač...