Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Kako bismo izbegli ovaj gubitak stare kuhinje, evo nekoliko saveta kako da pripremite sami kore za okupanu pitu. Za samo testo su vam potrebni sledeći sastojci: 4 jaja, 1kg brašna, 3 kašike ulja i voda....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Način pripreme: Luk propržimo u ugrejanom ulju. Dodajemo mleveno meso. Mešamo dok se ne izdrobi i zaprži. Dodajemo sve začine. Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta. Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Da pripremimo sami kore za pituDa pripremimo sami kore za pitu
26. maj
Možete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima....
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Priprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste. U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Pri pripremi kiselog testa treba da imate u vidu da kad spremate novu dozu treba da bacite pola količine stare. Ako to ne uradite umorićete ga od gladi, jer kad raste rastu mu i hranljive potrebe....
Idealna konzistencija testa za kolačIdealna konzistencija testa za kolač
21. sep.
Način pripreme: Maslac i šećer umutite mikserom i neprekidnim mućenjem im dodajte jedno po jedno žumance....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Način pripreme: Krompir narendajte u činiju. Preko posipajte nanu. Narendajte glavicu krompira i dodajte so po želji. Pomešajte sa krompirom. Dodaje 2-3 jajeta i malo ulja. Dobro promešajte....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Samo ime ovog testa govori da se ono dobija kroy kuvanje testa. Tehnologija same pripreme nije složena, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Klasičan način pripremanja lisnatog testa kod kuće traje predugo – više od pet sati. Postoji i bži način da pripremite lisnato testo....
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pogodan je za upotrebu do 3 dana nakon pripreme....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Najbolje da pripremite jednu pogaču, koristite pola kockice - oko 10 g kvasca. Rastvorite je prethodno u 500 ml mlake vode. Dobro promešajte. Nakon toga odaberite posudu u kojoj ćete zamesiti testo....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
U okrugli pleh, namazan masnoćom se sipa riblje testo i poravna po površini. Ukrašava se maslinama i posipa rendanim kačkavaljem. Peče se u rerni, prethodno ugrejanoj na 180 stepeni pola sata....
Dodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinkeDodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinke
22. sep.
Grupa američkih hemičara je otkrila da ćete dodavanjem samo dva sastojka u stndardno testo za palačinke dobiti idealan doručak. Osim brašna, mleka i jaja treba da dodate i limunov sok i maslac....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
U prošlosti lisnato testo se spremalo kao domaće testo, koje je bilo veoma teško i tražilo je dosta angažovanja, dok se nakon svog savijanje ne dobije slojevito testo....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Pre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Umutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna. Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....