Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako bismo izbegli ovaj gubitak stare kuhinje, evo nekoliko saveta kako da pripremite sami kore za okupanu pitu.
Za samo testo su vam potrebni sledeći sastojci: 4 jaja, 1kg brašna, 3 kašike ulja i voda....
01. jun
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da pripremimo tursku pituNačin pripreme:
Luk propržimo u ugrejanom ulju. Dodajemo mleveno meso. Mešamo dok se ne izdrobi i zaprži. Dodajemo sve začine.
Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru....
01. avgust
Kako da napravimo domaću jufkuUmesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Da pripremimo sami kore za pituMožete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima....
26. maj
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPriprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste.
U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
07. mart
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da napravimo kiselo testo za hlebPri pripremi kiselog testa treba da imate u vidu da kad spremate novu dozu treba da bacite pola količine stare. Ako to ne uradite umorićete ga od gladi, jer kad raste rastu mu i hranljive potrebe....
10. april
Idealna konzistencija testa za kolačNačin pripreme: Maslac i šećer umutite mikserom i neprekidnim mućenjem im dodajte jedno po jedno žumance....
21. sep.
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da napravite idealni patatnikNačin pripreme: Krompir narendajte u činiju. Preko posipajte nanu. Narendajte glavicu krompira i dodajte so po želji.
Pomešajte sa krompirom. Dodaje 2-3 jajeta i malo ulja. Dobro promešajte....
21. feb.
Kako da napravimo kuvano testoSamo ime ovog testa govori da se ono dobija kroy kuvanje testa. Tehnologija same pripreme nije složena, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar....
12. avgust
Kako da napravite lisnato testo?Klasičan način pripremanja lisnatog testa kod kuće traje predugo – više od pet sati. Postoji i bži način da pripremite lisnato testo....
23. sep.
Da napravimo testo za hlebNajbolje da pripremite jednu pogaču, koristite pola kockice - oko 10 g kvasca. Rastvorite je prethodno u 500 ml mlake vode. Dobro promešajte.
Nakon toga odaberite posudu u kojoj ćete zamesiti testo....
09. jun
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuU okrugli pleh, namazan masnoćom se sipa riblje testo i poravna po površini.
Ukrašava se maslinama i posipa rendanim kačkavaljem. Peče se u rerni, prethodno ugrejanoj na 180 stepeni pola sata....
16. mart
Dodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinkeGrupa američkih hemičara je otkrila da ćete dodavanjem samo dva sastojka u stndardno testo za palačinke dobiti idealan doručak. Osim brašna, mleka i jaja treba da dodate i limunov sok i maslac....
22. sep.
Kako da napravimo idealan milfojU prošlosti lisnato testo se spremalo kao domaće testo, koje je bilo veoma teško i tražilo je dosta angažovanja, dok se nakon svog savijanje ne dobije slojevito testo....
18. april
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Testo za HaluPre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
29. okt.
Testo za korneteUmutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna.
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....
12. maj