Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako kuvati amarant?U tu svrhu se kuva na isti način kao i pirinač, a može se kombinovati sa bilo kojim proizvodima po izboru....
01. mart
Kako da skuvamo divljeg zecaDivljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu.
Dosta...
11. januar
Kako da pripremimo mekanog zecaSve ovo kuvajte oko 15 minuta i kada se ohladi u tu tečnost potopite zeca i s vremena na vreme ga okrećite. U marinadi treba da odstoji oko 5-6 sati....
17. jul
Kako kuvati ribu iglicuNema problema da je kuvate na različite načine – najčešće se priprema kao pržena riba, na roštilju ili kao pečena riba, kuvana i kao deo riblje čorbe....
05. okt.
Kako sa skuvamo domaćeg petlaDomaći petao je veoma ukusan, njegovo meso ima izraženu aromu i nema ništa zajedničko sa kupovnom piletinom koja dolazi sa farmi brojlera.
Domaći petao ima tamno meso, a masnoća mu je žuta....
14. okt.
Kako napraviti domaće prezle?Domaće prezle se mogu pripremiti na sledeći način: hleb, prethodno isečen na tanke kriške, suši se u rerni, ali bez promene boje....
08. dec.
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Kako napraviti domaće orahovo uljePrimena orahovog ulja u receptima
Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
27. jul
Vitaminska supa od domaćeg piletaDomaće pile dobro operite, da nema slučajno preostalog perja, i skuvajte u hermetički zatvorenoj posudi (ekspres loncu), prelijte ga sa 2 litra vode sa 1 kašikom soli i kuvajte 45 minuta....
11. nov.
Supa od zecaGlavu, srce i rebra od zeca prelijte hladnom vodom i stavite da se skuvaju. Kada provri dodajte so po ukusu, isečene luk, celer, korene peršuna, šargarepe i zrna bibera.
Nakon što vri 15-20 minuta dodajte 3-4 crvena paradajza...
02. april
Janija od zecaPonovo pospite sa malo soli, dodajte lovorov list, zrnca pimenta, dolijte vodu i dodajte paradajz i ostavite da se kuva na tihoj vatri. Nakon toga dolijte vino, dodajte jednu iseckanu ljutu papriku da bude pikantno....
23. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da kuvamo kestenje?Ovako dobijenu smesu kuvajte oko 10 minuta i servirajte hladu. Možete preko staviti nekoliko kugli sladoleda....
04. jun
Kako se kuvaju lignje?Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata.
Pravilno skuvane lignje su veoma ukusne i organizam ih lako apsorbuje....
24. januar
Domaći bujon od zecaAko želite, možete sterilisati tegle i/ili flaše tako što ćete ih kuvati 30 minuta....
13. okt.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako organizovati malu kuhinju i kuvati u njojKako organizovati i kuvati u maloj kuhinji je pitanje veće težine, ali i sa mnogo odgovora i mogućnosti....
05. maj
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kuvajte još sat i po. Na samom kraju dodajte grančicu ruzmarina i testeninu, posolite po ukusu.
Kada je testenina gotova, sklonite šerpu sa vatre. Uklonite ruzmarin....
27. jun
Kako se pravilno kuvaju jaja?Ukoliko ste jedan od ljubitelja tvrdo kuvanih kokošijih jaja, najbolje je da ih ostavite da se kuvaju 8 minuta, kada voda počne da vri....
28. mart
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
05. feb.
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
21. sep.