Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Svo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Pogledajte još: - kako da osušimo paradajz; - kako se blanšira paradajz; - kako da oljuštimo paradajz....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaParadajz-paprike u sosu od paradajza i senfa
25. okt.
Stavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo. Sterilišemo 20 minuta. Čuvamo na hladnom mestu. Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u zamrzivaču....
Kako da blanširamo spanać?Kako da blanširamo spanać?
06. mart
Dobro bi bilo da se spomene da ukoliko želite ovo zdravo povrće odmah da jedete, nemate šta da ga blanširate....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Ako ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
ParadajzParadajz
06. jun
Koristi od paradajza Paradajz je veran pomoćnik pri dijetetskoj ishrani....
Mleveni paradajz u tegliMleveni paradajz u tegli
17. januar
Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri. Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....
Sušeni paradajz u rerniSušeni paradajz u rerni
08. sep.
Već znate kako da pripremite sušeni paradajz u rerni. Prijatno!...
Pečeni paradajz u teglamaPečeni paradajz u teglama
10. nov.
Prethodno smo zagrejali kako tegle tako i poklopce da bi mogli da se zapečate. Između paradajza možemo da pospemo origano i ruzmarin. Odozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju....
Konzervirani paradajz i šargarepaKonzervirani paradajz i šargarepa
24. okt.
Paradajz, šargarepu i paprike se operu i očiste. Šargarepa se iseče na kolutove ili na sitne komadiće. Paprike nasecite na isti način....
Punjeni paradajz u rerniPunjeni paradajz u rerni
23. sep.
Poređajte paradajz u posudu za pečenje. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se nadev ne zapeče i dok paradajz ne omekša na dodir....
Oljušteni paradajz u teglamaOljušteni paradajz u teglama
28. avgust
Operemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške. Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli....
Pasterizovani paradajz u teglamaPasterizovani paradajz u teglama
14. avgust
Komadima paradajza napunite tegle koje ste pripremili i dodajte so i nekoliko listova peršuna. Zatvorite tegle i pasterizujte ih oko pola sata u vodi. Kada se tegle ohlade, izvadite ih i okrenite poklopcima na dole....
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima. Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Paradajz sa pirinčemParadajz sa pirinčem
09. mart
Paradajz izdubite i posolite unutrašnjost, pa ih okrenite da se ocedi višak tečnosti. Pirinač skuvajte u slanoj vodi, dodajte biber i podelite ga na dva dela....
Paradajz sa peršunomParadajz sa peršunom
07. januar
Uzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu. Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se blanšira bamija?Kako se blanšira bamija?
15. mart
Ovako blanširanu bamiju možete čuvati duže vremena u zamrzivaču....
Kako se blanšira kopriva?Kako se blanšira kopriva?
28. maj
Ovako blanširanu koprivu možete da koristite odmah u mnogim jelima ili da je zamrznete za neko buduće vreme i odgovarajući trenutak....