Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se blanšira krompirSvo povrće osim paradajza, paprika i patlidžana se blanšira pre zamrzavanja....
11. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se konzervira paradajz u teglamaPogledajte još:
- kako da osušimo paradajz;
- kako se blanšira paradajz;
- kako da oljuštimo paradajz....
02. maj
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaStavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo.
Sterilišemo 20 minuta.
Čuvamo na hladnom mestu.
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
25. okt.
Kako da blanširamo pirinač?To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u zamrzivaču....
23. januar
Kako da blanširamo spanać?Dobro bi bilo da se spomene da ukoliko želite ovo zdravo povrće odmah da jedete, nemate šta da ga blanširate....
06. mart
Kako da blanširate krompirAko ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
19. sep.
Mleveni paradajz u tegliKuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri.
Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....
17. januar
Pečeni paradajz u teglamaPrethodno smo zagrejali kako tegle tako i poklopce da bi mogli da se zapečate.
Između paradajza možemo da pospemo origano i ruzmarin.
Odozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju....
10. nov.
Konzervirani paradajz i šargarepaParadajz, šargarepu i paprike se operu i očiste. Šargarepa se iseče na kolutove ili na sitne komadiće. Paprike nasecite na isti način....
24. okt.
Punjeni paradajz u rerniPoređajte paradajz u posudu za pečenje.
Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se nadev ne zapeče i dok paradajz ne omekša na dodir....
23. sep.
Oljušteni paradajz u teglamaOperemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške.
Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli....
28. avgust
Pasterizovani paradajz u teglamaKomadima paradajza napunite tegle koje ste pripremili i dodajte so i nekoliko listova peršuna.
Zatvorite tegle i pasterizujte ih oko pola sata u vodi. Kada se tegle ohlade, izvadite ih i okrenite poklopcima na dole....
14. avgust
Paradajz za zimuParadajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.
Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
05. okt.
Paradajz sa pirinčemParadajz izdubite i posolite unutrašnjost, pa ih okrenite da se ocedi višak tečnosti.
Pirinač skuvajte u slanoj vodi, dodajte biber i podelite ga na dva dela....
09. mart
Paradajz sa peršunomUzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu.
Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru....
07. januar
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se blanšira kopriva?Ovako blanširanu koprivu možete da koristite odmah u mnogim jelima ili da je zamrznete za neko buduće vreme i odgovarajući trenutak....
28. maj