Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Sterilisano zelje u tegliSterilisano zelje u tegli
28. sep.
Operemo dobro listove zelja, nakon toga ih očistimo od drški i žila. Očišćeno zelje isečemo na parčiće i punimo ga u tegle. Trudimo se da gusto napunimo tegle, pritiskajući prstima....
ZeljeZelje
22. mart
Vrste zelja Postoji između 150 i 200 vrsta zelja, a u našoj zemlji se zna za svega 20 vrsta. Najčešće vrste zelja su baštansko zelje, širokih listova, divlje zelje....
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakKako očistiti spanać, zelje i kiseljak
16. april
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
Zelje sa krompiromZelje sa krompirom
04. januar
Dodaje se aleva paprika i dobro se promeša, dok se dobro ne rastvori. Naliva se jedna šolja vode i krompir se dinsta oko 10 minuta. Nakon toga se dodaje zelje i meša se....
Zelje sa pirinčemZelje sa pirinčem
02. jun
Očistite i dobro operite zelje. Iseckajte mladi luk i izdinstajte u ugrejanoj masti. Kad omekša, dodajte alevu papriku, zelje, prethodno sitno iseckano. Dobro promešajte pirinač i vodu....
Zelje i pirinač sa svinjskim fileomZelje i pirinač sa svinjskim fileom
10. jun
Kad provri dodajemo isečeno i blanširano zelje, očišćeno od debelih žila. Ostavljamo da vri 10 minuta pirinač sa zeljem, dodajemo preostlalu količinu vode, so po ukusu i biber....
Zelje u tegli sa himalajskom soljuZelje u tegli sa himalajskom solju
26. maj
Sakupljamo sveže zelje iz bašte u veliki lavor i operemo pažljivo. Odsečemo drške listova. Isečemo zelje na široke trake - 1.5-2 cm....
Zelje sa kuvanim jajimaZelje sa kuvanim jajima
31. dec.
Zapržimo brašno u ulju dok ne postane zlatasto, dodajemo očišćeno, oprano i isečeno zelje. Izdinstamo sa malo vode dok ne omekša i posolimo. Prelivamo sa vrućom vodom i kuvamo još 6-7 minuta....
Zelje na seoski načinZelje na seoski način
29. dec.
Zelje operemo, očistimo i skidamo tvrdi deo u sredini i krupnije isečemo. U ugrejano ulje stavite zelje i prstohvat soli i malo vode /1 šolju za kafu/....
Kako se čisti zelje?Kako se čisti zelje?
02. jul
Možete da dinstate očišćeno zelje, da kuvate čorbu, da pravite zeljanicu, da ga stavite u omlet ili bili koje drugo jelo po vašem izboru....
Kako se blanšira zelje?Kako se blanšira zelje?
23. maj
Zelje je višegodišnja biljka. Poznato je oko 150 vrsta. Kod nas se može naći dvadesetak. Zelje je najrasprostranjenija jestiva biljka kod nas. Zelje možete naći u proleće i skoro u svakom dvorištu i poljani....
Kako se zamrzava zelje?Kako se zamrzava zelje?
04. april
Zamrznuto zelje može da se čuva do 8 meseci u zamrzivaču. Pošto ste već sačuvali zelje za zimu, možete da pripremite raskošne recepte sa zeljem - ukusne čorbe od zelja, pite sa zeljem, salate sa zeljem itd....
Zelje sa jajima i paradajzomZelje sa jajima i paradajzom
26. jul
Zelje se za ovaj recept očisti i blanšira kratko u kipućoj vodi. Ocedi se dobro i iseče na sitno. Isecite pera luk i paradajz na kocke....
Zelje sa pirinčem i prelivomZelje sa pirinčem i prelivom
12. maj
Prelijte po kašiku preko kiselog mleka i zelja sa pirinčem i prelivom i spremno je za serviranje. Zelje sa pirinčem i prelivom je mnogo ukusno....
Zelje sa pirinčem i tikvicamaZelje sa pirinčem i tikvicama
15. april
Zelje očistimo i odvojimo od drške, iskidamo sitnije. Luk sitno isečemo, šargarepu i papriku na manje kocke, a tikvice na veće. Propržimo luk. Kad počne da postaje providan, dodajemo preostalo povrće....
Zelje sa pirinčem i ćufticamaZelje sa pirinčem i ćufticama
04. april
U šerpu stavljamo ulje, luk isečen na sitno, blanširan i isečeno zelje i paradajz isečen na sitno. Dodajemo pirinač, opran i oceđen, malo vode i ostavljamo da se dinsta 7-8 minuta....
Zelje sa pirinčem i mesomZelje sa pirinčem i mesom
12. mart
Dodaje se sitno isečen luk, da se izdinsta i on. Zelje se opere, očisti od drški i seče se na sitno. Moje je blanširano iz zamrzivača. Ako je sveže dodaje se i meša se da smanji svoj obim....
Zelje sa pirinčem i paradajzomZelje sa pirinčem i paradajzom
29. april
Gotovo zelje sa pirinčem i paradajzom servirajte sa nekoliko kašika kiselog mleka....
Zelje sa jajima i siromZelje sa jajima i sirom
13. maj
Zelje se očisti i iseče na sitno. Isprži se u zagrejanoj masnoći i kada je gotovo u njega se dodaju jaja i sir, ako je neophodno i so....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se dinsta kupus?Kako se dinsta kupus?
23. maj
Sada je trenutak da začinimo dinstani kupus. U njega možemo dodati biber, čubar, alevu papriku ili druge začine. Kako da dinstamo kupus?...
Kako se dinsta cvekla?Kako se dinsta cvekla?
21. feb.
Jedan od načina da sačuvamo maksimalno sve korisne sastojke je da je dinstamo. Prilikom dinstanja hrana se priprema tako što se odabrani sastojci ugrevaju na pri na oko 120-150 stepeni....