Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pretače kiseli kupus?Tržišta u počinju da se preplavljuju prodavcima kupusa i šargarepe, neophodnih za tradicionalno zimsko meze - kiseli kupus.
Ali kako se priprema kiseli kupus? Kako se pretače kiseli kupus?...
10. dec.
Kiseli kupus u buretuPretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
14. januar
1
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaMeđutim, ako ćete praviti kiseli kupus u kaci od 50 litara ili čak 100 litara, onda to više nije obavezno....
26. januar
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kiseli kupus u buretu sa renomKupus se preliva vodom, tako da ona dobro prekrije kupus.
Preostala so se stavlja u torbicu od gaze i stavlja se u kupus....
24. nov.
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemNakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....
28. mart
Kiseli kupus sa ćurećim batacimaKiseli kupus sa ćurećim batacima serviramo sa omiljenim pićem....
17. nov.
Čorbasti kiseli kupus sa teletinomNasuti vodu i dodati iseckan kiseli kupus. Sve pobiberiti.
Kuvati 60 minuta....
26. feb.
Kako napraviti dobar kiseli kupusPogledajte i neke ideje:
- salata sa kiselim kupusom;
- sarme sa kiselim kupusom;
- kiseli kupus u rerni....
28. okt.
Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanjaLak i brz recept sa kojim ćete nakon 3 nedelje imati gotov isečen kiseli kupus, koji ćete dikretno sipati u jelo koje kuvate i dodati sveže u salatu i ne samo to!...
20. januar
Jednostavan recept za kiseli kupus u buretuGlavice gusto poređajte u bure sa korenima nagore, kako se so ne bi isipala. Prostor među glavicama upotpunite polovinama i četvrtinama kupusa....
21. sep.
Kiseli KupusIstorija kiselog kupusa
Kiseli kupus je veoma važan i nezamenljiv deo naše tradicionalne kuhinje. Uprkos tome se smatra da su Nemci prvi proizveli kiseli kupus....
02. jun
Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicomTokom pečenja okrenite krvavicu, da se ispeče ravnomerno.
Kada krvavica dobije sočnu preplanulost, izvadite jelo iz rerne.
Kiseli kupus sa svinjetinom i krvavicom je gotov....
05. dec.
Kiseli kupus sa pasuljem u rerniPosebno skuvajte pasulj i kiseli kupus dok ne omekšaju.
Sipajte sve u pleh, dodajte masnoću, izmrvljene suve paprike, začine, malo soli (po potrebi), ljutu papriku.
Jelo pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo....
28. okt.
Kiseli kupus sa pirinčem u multikukeruDanas je moj predlog za ručak kiseli kupus sa pirinčem sa prepečenim kriškama i ljutom papričicom.
Spremila sam ovaj ukusni kiseli kupus sa pirinčem u mutlikukeru....
25. januar
Kiseli kupus sa svinjetinom u multikukeruKiseli kupus sa svinjskim mesom, spremljeno u multikukeru.
Sa prepečenim kriškama i suvom ljutom paprikom, mmm...
Volimo kiseli kupus....
10. dec.
Kiseli kupus sa pasuljem i kobasicomKiseli kupus iseći na listiće i luk iseći na komadiće. Prodinstati i luk i kiseli kupus.
Skuvati pasulj i dodati kiselom kupusu. Iseći kobasicu na krugove i dodati kupusu i pasulju....
15. mart
2
Kiseli kupus sa leblebijama i pirinčemDodajemo prethodno skuvane leblebije i isečen kiseli kupus.
Dodajemo malo vode u kiseli kupus sa pirinčem, tek onoliko koliko je neophodno....
17. feb.
Kuvani kiseli kupus iz zemljanog loncaOvakav kupus se dugo kuva. Kuvajte bar 2h.
Ja ga stavim preko noći na tihu vatru da se krčka i 6h. Dolivati vodom po potrebi....
09. feb.
Kiseli kupus sa povrćem u šerpiUzimamo jednu malo glavicu kiselog kupusa. Sečemo je na dve polovine i posle opet po redini, da nam bude lakše da je sečemo nakon toga.
Sečemo kiseli kupus na lente (ne mnogo duge)....
06. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust