Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Petao u rerniPetao u rerni
17. feb.
Dva mini petla stavljamo u vatrostalnu posudu. Sve začine pomešamo i premazujemo i začinjavamo petlove. Dodajemo 100 ml vode. Petlove pečemo u hladnoj rerni 2 sata na 180 °C....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Petao u ekspres loncuPetao u ekspres loncu
18. feb.
Zatvaramo poklopac i ostavljamo na ringli da se kuva. Sve ovo kuvamo otprilike 35 minuta, kada otvorimo dodajemo pirinač i ponovo zatvaramo. Po potrebi dodajemo još vode i čorbu od kupusa....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Petao sa pirinčemPetao sa pirinčem
29. jun
Kada je petao ispečen sa gornje strane, okrenite ga, da bi dobio koricu i sa druge strane....
Petao sa krompiromPetao sa krompirom
19. januar
Krompir i petla namažite smesom i ostavite da se peku u rerni dok ne bude gotovo. Neka vam je ukusno sa ovim petlom sa krompirom....
Domaći petao u popovskom paprikašuDomaći petao u popovskom paprikašu
07. okt.
Ostavite poklopljeno 10 minuta pre serviranja da se svi začini ujednače u ovom domaćem paprikašu od petla....
Mekan ceo petao u rerniMekan ceo petao u rerni
25. jul
Izvadite pleh i ne otvarajte poklopac, ostavite da se kuva van rerne još 15 minuta. Dakle - ukupno vreme za pečenog petla u plehu je oko 3 sata. Dobićete neverovatno mekanog petla, od koga se kosti same odvajaju....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Petao sa paradajz sosomPetao sa paradajz sosom
21. jul
Petla isecite na porcije. Stavite meso u ekspres lonac. Dodajte so. Kuvajte dok ne bude gotovo. Oljuštite luk, očistite paprike i šargarepu. Sitno iseckajte povrće. Stavite ih u pleh za pečenje. Dodajte ulje i povrće...
Petao sa pikantnim sosomPetao sa pikantnim sosom
08. maj
Nakon toga dodajemo šargarepu i celer iseckane na kockice i ostavljamo da se kuva, sve dok meso ne bude gotovo. Nakon toga dodajemo narenani ren. Voda za kuvanje treba da pokriva meso....
Petao sa kiselim kupusomPetao sa kiselim kupusom
04. jun
Petao se opere i iseče a krupne parčiće koji se skuvaju u blago posoljenoj vodi. Kupus se iseče i izdinsta u ulju. Dodaju se paprike, aleva paprika i biber....
Petao sa mesnim nadevomPetao sa mesnim nadevom
08. dec.
Dobro očišćen petao se maže iznutra sa malo masnoće. Natrlja se solju i biberom i naprska se sokom od limuna....
Domaći petao sa pirinčemDomaći petao sa pirinčem
06. dec.
Povrće operite i sitno iseckajte. Ugrejte ulje u odgovarajućem plehu u rerni i dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša i ne počne da dobije zlatnu boju. Pirinač dobro operite vodom. Dodajte u dinstano povrće....