Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pretače kiseli kupus?On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan, svaki drugi dan ili dva puta nedeljno, a ima i pojedinaca koji daju časnu reč da kiseli kupus može da se pravi i bez pretakanja....
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kiseli KupusSalamura je jedan od najvažnijih delova u sasmom procesu pripreme kiselog kupusa. Meša se 40 g soli na 1 litar vode.
Pravi se tolika količina salamure, koliko je potrebno da se glavice kupusa u potpunosti preliju....
Stelirisani kiseli kupusKupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati.
Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom....
Kako se kuva sveži kupusPonovo, za razliku od kiselog kupusa, svežem je potrebna duža termička obrada da bi omekšao. Sa njim možete pripremiti poznatu čorbu od kupusa, koja je relativno laka za dijetu sa kupusom....
Kiseli kupus u buretuPretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiJedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni.
Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....
Kako se kiseli kupus?Kako se pravi kiseli kupus?
Trebaće vam zdrave, čitave, sveže glavice kupusa, morska so i jedan kamen /ili drugi težak predmet/ kojim ćete pritisnuti kupus. Sa glavica kupusa uklonite spoljašnje listove i kočanj....
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....