bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseli kupus bez pretakanjaKiseli kupus bez pretakanja
28. nov.
Nakon 25 dana, pre toga se ne otvara, kupus je gotov za konzumiranje....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Lenji kiseli kupus za zimu bez pretakanjaLenji kiseli kupus za zimu bez pretakanja
08. okt.
Veoma jednostavan recept za sve koji nemaju mogućnost da prave kiseli kupus u kaci. Isečete kupus kao za salatu ili kuvanje....
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan, svaki drugi dan ili dva puta nedeljno, a ima i pojedinaca koji daju časnu reč da kiseli kupus može da se pravi i bez pretakanja....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanjaSečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanja
20. januar
Lepo je da svaki dan mešamo da se imitira proces pretakanja i da se fermentisanje ubrza....
Kiseli KupusKiseli Kupus
02. jun
Salamura je jedan od najvažnijih delova u sasmom procesu pripreme kiselog kupusa. Meša se 40 g soli na 1 litar vode. Pravi se tolika količina salamure, koliko je potrebno da se glavice kupusa u potpunosti preliju....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Stelirisani kiseli kupusStelirisani kiseli kupus
28. mart
Kupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati. Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom....
Brzi kiseli kupusBrzi kiseli kupus
09. mart
Nakon 7 dana kupus je gotov....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Ponovo, za razliku od kiselog kupusa, svežem je potrebna duža termička obrada da bi omekšao. Sa njim možete pripremiti poznatu čorbu od kupusa, koja je relativno laka za dijetu sa kupusom....
Kiseli kupus u buretuKiseli kupus u buretu
14. januar
1
Pretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
Kiseli kupus u teglamaKiseli kupus u teglama
16. mart
Nakon 4-5 dana kiseli kupus je gotov za konzumiranje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kiseli kupus sa ćurećim batacimaKiseli kupus sa ćurećim batacima
17. nov.
Kiseli kupus sa ćurećim batacima serviramo sa omiljenim pićem....
Kiseli kupus na bavarski načinKiseli kupus na bavarski način
13. jun
Kiseli kupus na nemački (bavarski) način je veoma ukusno....
Kiseli kupus sa pilećim karabatacimaKiseli kupus sa pilećim karabatacima
20. april
Prijatno uz kiseli kupus sa pilećim karabatacima!...
Čorbasti kiseli kupus sa teletinomČorbasti kiseli kupus sa teletinom
26. feb.
Nasuti vodu i dodati iseckan kiseli kupus. Sve pobiberiti. Kuvati 60 minuta....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Jedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni. Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....
Kako se kiseli kupus?Kako se kiseli kupus?
25. april
Kako se pravi kiseli kupus? Trebaće vam zdrave, čitave, sveže glavice kupusa, morska so i jedan kamen /ili drugi težak predmet/ kojim ćete pritisnuti kupus. Sa glavica kupusa uklonite spoljašnje listove i kočanj....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....