Facebook
Omiljeno
Pinterest
Lenji kiseli kupus za zimu bez pretakanjaNeka vam je ukusno sa ovim lenjim kiselim kupusom za zimu bez pretakanja!
P.S. Ukoliko želite da kupus postane standardne žute boje, nemojte stavljati mariniranu cveklu....
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pretače kiseli kupus?On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan, svaki drugi dan ili dva puta nedeljno, a ima i pojedinaca koji daju časnu reč da kiseli kupus može da se pravi i bez pretakanja....
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako napraviti dobar kiseli kupusDanas ćemo vam reći kako da sami pripremite lep kiseli kupus kod kuće.
Pre nego što počnete, treba da znate da bi napravili dobar kiseli kupus, morate da uzmete u obzir vreme kada počinjete....
Kiseli KupusSalamura je jedan od najvažnijih delova u sasmom procesu pripreme kiselog kupusa. Meša se 40 g soli na 1 litar vode.
Pravi se tolika količina salamure, koliko je potrebno da se glavice kupusa u potpunosti preliju....
Stelirisani kiseli kupusKupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati.
Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom....
Brzi kiseli kupusPosipajte kašičicom mlevene morske soli, pa malo rukom ignječite, kako bi omekšalo.
Tegle punite kupusom, tako što prvo na dno sipate 1 kašiku soli i dolivate vodu.
Zatvorite i stavite na sunce da se fermentiše....
Kiseli kupus u buretuPretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
Kako se kuva sveži kupusKada želite da zapečete sveži kupus u plehu, najbolje je prethodno da ga dinstate. Nemojte zaboraviti da za razliku od kiselog kupusa, koje nije potrebno da se soli dodatno, sveži kupus ne bi bio ukusan bez soli....
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaZapržavanje jela može biti i bez brašna, a aleva paprika da se doda u prethodno zagrejanu mast, da bi dobila boju.
Sa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi....
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemNakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....
Kiseli kupus sa pilećim karabatacimaIsecite kiseli kupus i stavite ga da se kuva, kad omekša dodajte šolju pirinča.
Kuvajte dok se pirinač ne skuva. Pileće karabatake zapržite u tiganju sa više masnoće....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiJedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni.
Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....