Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseli kupus bez pretakanjaNakon 25 dana, pre toga se ne otvara, kupus je gotov za konzumiranje....
28. nov.
Lenji kiseli kupus za zimu bez pretakanjaVeoma jednostavan recept za sve koji nemaju mogućnost da prave kiseli kupus u kaci.
Isečete kupus kao za salatu ili kuvanje....
08. okt.
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pretače kiseli kupus?On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan, svaki drugi dan ili dva puta nedeljno, a ima i pojedinaca koji daju časnu reč da kiseli kupus može da se pravi i bez pretakanja....
10. dec.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanjaLepo je da svaki dan mešamo da se imitira proces pretakanja i da se fermentisanje ubrza....
20. januar
Kako napraviti dobar kiseli kupusPreporučujemo da svoj kiseli kupus pravite od kraja oktobra do sredine novembra. U južnim regionima zemlje, pogodan je period čak i do kraja novembra, ali nemojte rizikovati....
28. okt.
Kiseli KupusSalamura je jedan od najvažnijih delova u sasmom procesu pripreme kiselog kupusa. Meša se 40 g soli na 1 litar vode.
Pravi se tolika količina salamure, koliko je potrebno da se glavice kupusa u potpunosti preliju....
02. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Stelirisani kiseli kupusKupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati.
Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom....
28. mart
Kiseli kupus u buretuPretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
14. januar
1
Kako se kuva sveži kupusPonovo, za razliku od kiselog kupusa, svežem je potrebna duža termička obrada da bi omekšao. Sa njim možete pripremiti poznatu čorbu od kupusa, koja je relativno laka za dijetu sa kupusom....
01. avgust
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Čorbasti kiseli kupus sa teletinomNasuti vodu i dodati iseckan kiseli kupus. Sve pobiberiti.
Kuvati 60 minuta....
26. feb.
Kiseli kupus sa ćurećim batacimaKiseli kupus sa ćurećim batacima serviramo sa omiljenim pićem....
17. nov.
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemNakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....
28. mart
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiJedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni.
Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....
26. dec.
Kiseli kupus u buretu sa renomNakon tri četiri dana počinje pretakanje kupusa - po 2-3 puta u dva dana. Nakon što se završi pretakanje, dobor je da se odzgo stavi gaza koja će da skuplja sve materije koje se skupljaju na površini....
24. nov.