Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseli kupus bez pretakanjaKiseli kupus bez pretakanja
28. nov.
Nakon 25 dana, pre toga se ne otvara, kupus je gotov za konzumiranje....
Lenji kiseli kupus za zimu bez pretakanjaLenji kiseli kupus za zimu bez pretakanja
08. okt.
Neka vam je ukusno sa ovim lenjim kiselim kupusom za zimu bez pretakanja! P.S. Ukoliko želite da kupus postane standardne žute boje, nemojte stavljati mariniranu cveklu....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
1
On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan, svaki drugi dan ili dva puta nedeljno, a ima i pojedinaca koji daju časnu reč da kiseli kupus može da se pravi i bez pretakanja....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se priprema kiseli kupus u buretu?Kako se priprema kiseli kupus u buretu?
05. dec.
Najukusniji kiseli kupus dobija se u drvenim buradima, koje se pripremaju na poseban način da kupus nema gorak ukus....
Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanjaSečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanja
20. januar
Lepo je da svaki dan mešamo da se imitira proces pretakanja i da se fermentisanje ubrza....
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Danas ćemo vam reći kako da sami pripremite lep kiseli kupus kod kuće. Pre nego što počnete, treba da znate da bi napravili dobar kiseli kupus, morate da uzmete u obzir vreme kada počinjete....
Kiseli KupusKiseli Kupus
02. jun
Salamura je jedan od najvažnijih delova u sasmom procesu pripreme kiselog kupusa. Meša se 40 g soli na 1 litar vode. Pravi se tolika količina salamure, koliko je potrebno da se glavice kupusa u potpunosti preliju....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Stelirisani kiseli kupusStelirisani kiseli kupus
28. mart
Kupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati. Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom....
Brzi kiseli kupusBrzi kiseli kupus
09. mart
Posipajte kašičicom mlevene morske soli, pa malo rukom ignječite, kako bi omekšalo. Tegle punite kupusom, tako što prvo na dno sipate 1 kašiku soli i dolivate vodu. Zatvorite i stavite na sunce da se fermentiše....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Bez dovoljno salamure, vitamin C koji se nalazi u kiselom kupusu potpuno nestaje....
Kiseli kupus u teglamaKiseli kupus u teglama
16. mart
Nakon 4-5 dana kiseli kupus je gotov za konzumiranje....
Kiseli kupus u buretuKiseli kupus u buretu
14. januar
1
Pretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Kada želite da zapečete sveži kupus u plehu, najbolje je prethodno da ga dinstate. Nemojte zaboraviti da za razliku od kiselog kupusa, koje nije potrebno da se soli dodatno, sveži kupus ne bi bio ukusan bez soli....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Možete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zapržavanje jela može biti i bez brašna, a aleva paprika da se doda u prethodno zagrejanu mast, da bi dobila boju. Sa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi....
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemZaljućeni kiseli kupus sa pirinčem
28. mart
Nakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem. Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....
Kiseli kupus sa ćurećim batacimaKiseli kupus sa ćurećim batacima
17. nov.
Kiseli kupus sa ćurećim batacima serviramo sa omiljenim pićem....
Kiseli kupus sa pilećim karabatacimaKiseli kupus sa pilećim karabatacima
20. april
Isecite kiseli kupus i stavite ga da se kuva, kad omekša dodajte šolju pirinča. Kuvajte dok se pirinač ne skuva. Pileće karabatake zapržite u tiganju sa više masnoće....
Kiseli kupus na bavarski načinKiseli kupus na bavarski način
13. jun
Kiseli kupus na nemački (bavarski) način je veoma ukusno....
Čorbasti kiseli kupus sa teletinomČorbasti kiseli kupus sa teletinom
26. feb.
Nasuti vodu i dodati iseckan kiseli kupus. Sve pobiberiti. Kuvati 60 minuta....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Jedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni. Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....