Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Natrijum BenzoatNeke domaćice koriste natrijum benzoat za pravljenje domaće turšije. U takvim slučajevima se strogo prati uputstvo na pakovanj, kako se ne bi izazvali ozbiljni problemi....
06. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se konzervira patlidžan?Ova druga vrsta se konzervira sveža da bi se neke od njih pripremila jela u budućnosti. Možete pripremiti samo patlidžane iz konzerve ili zajedno sa drugim povrćem....
07. mart
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje u junu....
24. okt.
Kako se turšija konzerviše aspirinom?Svako procenjuje sam za sebe da li će koristiti aspirin da konzerviše svoju turšiju ili ne....
06. maj
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuIz toga razloga u nekim državama njegova upotreba je zabranjena;
- Natrijum benzoat se masnovno koristi u domaćem konzerviranju. Sreće se u pripremanju niza turšija, kiselih krastavčića, kiselog kupusa i dr....
10. dec.
Kako se konzervira paradajz u teglamaDa bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka. Druga važna osobina, kada kupujete ili berete paradajz za konzerviranje treba da birate potpuno...
02. maj
Natrijum - kako utiče na organizamNatrijum je meki plastični alkalni metal, srebrnobele boje i sjajan kada se seče (natrijum se može seći nožem)....
01. nov.
Kako rastvoriti natrijum benzoat za kiseli kupus?Evo kako da dodate i rastvorite natrijum benzoat kod kuće:
Čim salamura na vrhu počne da bledi, dodajte natrijum benzoat u kiseli kupus....
07. jul
NatrijumIzvori natrijuma
Za najbolje izvore natrijuma smatraju se so, slanina, zelene masline, morska riba, sir i još drugih namirnica....
20. jun
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
08. januar
Natrijum NitritŠtetnost natrijum nitrita
Natrijum nitrit je nesumnjivo jedan od najopasnijih dodataka, koji se koriste u prehrambenoj industriji....
02. januar
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se konzumira đumbirOsim za slana jela, u Kini je veoma popularan konzervisan đumbir - u ove svrhe se koristi specijalna vrsta đumbira - konzerviše se mesnatiji i ne toliko ljut đumbir....
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
27. sep.
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart
Kako se priprema heljdaHeljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji.
Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
07. mart
Kako se destiluje vodaDestilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
07. mart
Kako se začinjava supaVećina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi.
Nedostaci začinjavanja su šzo čine supe manje...
04. mart