Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sušeni paradajz u rerniSušeni paradajz u rerni
08. sep.
Već znate kako da pripremite sušeni paradajz u rerni. Prijatno!...
Sušeni paradajz iz rerneSušeni paradajz iz rerne
04. januar
Zagrejte rernu na 90°C i sušite dok se paradajz ne smežura oko ivica, ali još uvijek bude debeo. oko 4-5 sati. ostavite vrata malo otvorena. Vreme se može mijenjati u zavisnosti od veličine paradajza....
Sušeni paradajz sa bosiljkomSušeni paradajz sa bosiljkom
19. jun
Što se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi. Ja volim da se paradajz blago žvaće....
Sušeni paradajz sa začinimaSušeni paradajz sa začinima
28. dec.
Sušeni paradajz sa začinima je gotov....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Sušeni paradajzSušeni paradajz
21. sep.
Ulje koje je bilo u paradajzu se takođe može koristiti!...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Uz pažljivo sušenje, aktivni sastojci se gotovo ne menjaju. Ovo je prirodni proces očuvanja. Čaj je najčešće piće na svetu. U mnogim zemljama ispijanje čaja pripada kulturi nacije....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost; - kada istovremeno kuvate...
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Dodat u sosove i supe od pečuraka, sušeni vrganj daje jelima sa pečurkama poseban ukus i divnu aromu. U sušenom stanju, vrganj može da se kuva, marinira, prži ili zamrzava....
Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoruSušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoru
13. nov.
Moj savet je da ih pratite i da posmatrate proces sušenja i ako je potrebno da isključite pre nego što sam ja navela. Ovaj sušeni paradajz se može koristiti za jela, pice, a čak i za meze uz pivce....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Pogledajte još: - kako da osušimo paradajz; - kako se blanšira paradajz; - kako da oljuštimo paradajz....
Kako se konzumira sušeni paradajz?Kako se konzumira sušeni paradajz?
25. januar
Aroma sušenog paradajza pretvara ukusnu svinjetinu sa sušenim paradajzom u pravi praznik za čula....
Kako se čuva paradajz?Kako se čuva paradajz?
27. jun
Sada kada znate kako da čuvate paradajz, evo nekoliko ideja za ukusne recepte sa njime: - Paradajz čorba; - Punjeni paradajz; - Salate sa paradajzom....
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Evo nekoliko načina za sušenje biljaka Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Sušena limeta je pogodna za aromatizovanje mesa poput živine, jagnjetine, svinjetine, ribe, kao i povrća - bamije, šargarepe, graška, kukuruza, paradajza, pirinča, kinoe, sočiva, leblebija, mirođije, peršuna, đumbira, kurkume...
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaParadajz-paprike u sosu od paradajza i senfa
25. okt.
Stavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo. Sterilišemo 20 minuta. Čuvamo na hladnom mestu. Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog ploda. Ukus nakon sušenja je skoro identičan ukusu sočnih crnih maslina koje kupujete u prodavnici....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
ParadajzParadajz
06. jun
Koristi od paradajza Paradajz je veran pomoćnik pri dijetetskoj ishrani....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Ne postoji utvrđen način za pravljenje kolača koji se ne suše. Sve zavisi od njihovog skladištenja....
Mleveni paradajz u tegliMleveni paradajz u tegli
17. januar
Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri. Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....