Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Konzervisana kopriva u teglamaKonzervisana kopriva u teglama
29. jun
Kopriva treba da bude sveža i krehka. Očistite od žilica i korena. Možete odvojiti samo listove. Operite koprivu tekućom vodom obilno da padne sva prašina. Možete se koristiti cediljkom....
Kopriva sa bulguromKopriva sa bulgurom
05. april
Kopriva se popari i iseče se na sitno. Bulgur se opere. Luk se seče i dinsta u masnoći. U njega se dodaju paprikaš (ili paradajz pire), kopriva i bulgur. Sve se meša i sipaju se 2-3 šolje vode....
Kopriva po naškiKopriva po naški
03. dec.
Uzimamo malu šerpu i stavljamo oko 200 ml vode i brašno, mešamo ga da postane glatka gusta kaša i dodajemo u koprivu....
Kopriva sa sočivomKopriva sa sočivom
31. maj
Isključite ringlu i ostavite koprivu sa sočivom da se krčka na isključenoj ringli....
Kopriva sa kinoomKopriva sa kinoom
30. april
Koprivu očistite i poparite. Izvadite iz vode i isecite. U ugrejanom ulju propržite isečeno povrće. Dodajte paradajz pire, opranu kinou i koprivu....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kopriva u smesi za pohovanjeKopriva u smesi za pohovanje
06. jul
Umute se jaja, brašno i gazirana voda. Kopriva se opere i začini se solju i crnim biberom. Sipa se u smesu za pohovanje i muti se....
Koliko dugo se kuva petao?Koliko dugo se kuva petao?
23. avgust
To koliko dugo ćete kuvati petla zavisi od toga šta ćete koristiti kako biste skuvali petla i to koliko je on star....
Koliko dugo se kuva boranija?Koliko dugo se kuva boranija?
11. avgust
Boranija je hrana koja je poznata svakom domaćinstvu na balkanu, koja je takođe mnogo ukusna i voljena. Boranija je veoma bogata kalijumom. Varijanti za njeno spremanje ima mnogo i raznovrsne su - čorbe, janije, učestvuje...
Koliko dugo se kuva žito?Koliko dugo se kuva žito?
10. avgust
Žito je jedna od najstarijih poznatih kultura čovečanstva i veoma je korisno za konzumaciju. Žito ili još pšenica može da bude uključeno u raznovrsne obroke poput doručka, ručka ili večere. Prilikom pripremanja ...
Koliko dugo se kuva pasulj?Koliko dugo se kuva pasulj?
11. feb.
Teško je da se da tačan odgovor na pitanje koliko je potrebno da se pasulj kuva, zato što to zavisi od mnogo faktora....
Koliko dugo se kuva spanać?Koliko dugo se kuva spanać?
22. januar
Spanać sigurno spada u kategoriju najkorisnijih prolećnih darova. Ovo lisnato povrće je izuzetno bogato mineralima, sadrži velike količine vitamina C, vitamina A, vitamina iz B grupe, beta karotena i dr. U njemu ima...
Koliko dugo se kuva riba?Koliko dugo se kuva riba?
20. okt.
Ali vreme kuvanja ribe takođe zavisi od toga koliko debele komade isečete ili koliko je velika cela riba; - Da začinite ribu u vodu u kojoj ćete kuvati ribu, morate staviti so, biber u zrnu, luk, peršun, celer, šargarepu...
Koliko dugo se kuva boranija?Koliko dugo se kuva boranija?
24. jul
Evo opšteg vodiča o tome koliko dugo kuvati boraniju koristeći različite tehnike. Koliko dugo se kuva boranija Kuvanje je uobičajena metoda kuvanja boranije....
Koliko dugo se kuva slatko?Koliko dugo se kuva slatko?
24. jun
Odnos voća i šećera je 1:1, ali zavisi i od toga koliko je voćka zrela. Više šećera daje više sirupa. Za slatko od jagoda, malina ili kupina, količina šećera može da se smanji dva puta....
Koliko dugo se kuva bundeva?Koliko dugo se kuva bundeva?
02. nov.
Dolaskom jeseni na pijacama se pojavljuju bundeve, što mnoge od nas podseća na deserte sa bundevom, koje smo voleli u detinjstvu. Nije slučajno što bundevu nazivaju Caricom biljaka. Ona je niskokalirična, a u isto vreme...
Koliko dugo se kuva soja?Koliko dugo se kuva soja?
18. april
Soju nazivaju mesom za vegetarijance. U suštini, soja je mahunarka, koja slobodno može da zameni meso i mesne prerađevine u brojnim jelima, kao što su: musaka, punjene paprike, čak i šnicle. Pripremanje soje nije...
Koliko dugo se kuva pirinač?Koliko dugo se kuva pirinač?
18. april
Rekli smo više puta, da je pripremanje pirinča prava umetnost, koja zahteva iskustvo i znanje. Nepravilno kuvanje ili prženje pirinča može da bude razlog da porodici i prijateljima servirate lepljivu bezobličnu masu, koja...
Koliko dugo se kuva kukuruz?Koliko dugo se kuva kukuruz?
06. april
Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu. Po...
Koliko dugo se kuva krompir?Koliko dugo se kuva krompir?
26. mart
Vreme kuvanja krompira zavisi od njegove veličine, vrste i toga da li sadrže više skroba. Obično se stariji krompir srednje veličine sa korom skuva za oko 25-30 minuta. Oguljen stari krompir srednje veličine za 20-25...
Pohovana kopriva sa pivomPohovana kopriva sa pivom
25. nov.
Operu se vrhovi koprive i redom se pohuju u smesi, koja je spremljena od jaja, brašna i piva. Smesa treba da je gustine boze. Isprži se u jako zagrejanom ulju i servira se odmah....