Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crveni zubatac na baskijski načinGotov crveni zubatac pažljivo otvorite, ali nemojte da uklanjate glavu. Odstranite kosku uz pomoć noža, kojim podižite lagano odozdo....
24. mart
Crveni zubatac u rerni sa morskom soljuVrlo je lako pripremiti crveni zubatac u rerni sa morskom solju, samo pazite se, jer su kosti ove ribe veoma oštre....
21. feb.
Crveni zubatac u rerni sa raskošnim sosomCrveni zubatac u rerni sa raskošnim sosom je gotov....
10. feb.
Crveni zubatac sa celerom i krompiromSklonite foliju, sklonite i gornji deo celera i poslužite crveni zubatac sa celerom i krompirom koji su ispod nje....
21. feb.
Crveni zubatac sa povrćem u rerniRiba se uvija i sa folijom se peče u rerni sa ventilatorom na 250 stepeni.
Pečena riba se začinjava sokom i voćem grejprfutom ili limunom.
Crveni zubatac sa povrćem u rerni je gotovo i mnogo korisno jelo....
21. feb.
Crveni zubatac sa slatkim krompirom u rerniOčistite ribu crveni zubatac i lepo je operite iznutra i spolja, posušite je papirnim ubrusom....
24. jul
Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerniPrijatno sa mojom ribom Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerni!...
25. okt.
Marinirani zubatac u teglamaRibu očistite od unutrašnjosti, glavu odsecite. U šerpi pripremite salamuru od krupnije morske soli i vode, promešajte dok se so ne rastopi.
Stavite ribu u salamuru i pritisnite tanjirom odozgo, tako da je pokrije celu...
11. sep.
Pečeni zubatac u folijiOčistite ribu od krljušti i odvojite unutrašnjost. Operite ribu i začinite solju i biberom.
Za marinadu od belog luka sitno isecite čenove belog luka i mirođiju i pomešajte sa maslinovim uljem.
Limun isecite na krugove...
07. dec.
Kako se kuva Crveni zubatac?Možete da sretnete crvenog zubatca po ceni od otprilike 15 evra 1 kg, 1 komad divljeg crvenog zubatca je obično više od 35 leva....
16. nov.
Marinirani zubatac na roštiljuDobro očistimo ribu. Pomešamo sve sastojke u posudi, beli luk izgnječimo. Prelivamo ribu sa svih strana. Ostavljamo tako oko 1 sat.
Okrećemo s vremena na vreme da može svuda da se začini. Raspalimo roštilj i sačekamo da...
05. april
Punjeni zubatac iz rerneRibu očistimo od unutrašnjosti, operemo i posolimo.
Pripremamo nadev: Beli luk i orahe izgnječimo i u njih dodajemo sitno iseckane masline, mirođiju, prstohvat soli i maslinovo ulje.
Promešamo dobro i dobijenom smesom...
14. feb.
Prženi zubatac sa paradajz sosomPripremite sos tako što propržite sitno iseckan beli luk. Sipajte unutra brašno i promešajte.
Isecite paradjz sitno i dodajte zajedno sa lovorovim listom. Posolite i ostavite sos da se kuva oko 10 minuta dok se ne zgusne...
30. jun
Zubatac iz rerne sa senfomRibu očistite od unutrašnjosti i dobro operite tekućom vodom. Stavite jedan drveni ražnjić kroz oči, a drugi kroz rep tako da bude sa stomakom na gore.
U posudi viljuškom umutite senf, izgnječen beli luk, soja sos, malo...
03. dec.
Usoljeni zubatacOperemo zubatac od sluzi, izvadimo unutrašnjost i ostavljamo da se ocedi.
Posipamo krupnijom soli na dno posude i poređamo zubaticu, oko nje stavljamo biber, piment, lovorov list....
18. januar
Prženi zubatacPrvo dobro očistite sve ribice, odvojite glave. Operite ih dobro i ocedite od vode.
Svaku posebno posolite da se ravnomerno rasporedi so. Ostavite tako na bar jedan sat i svaku uvaljajte u brašno, viljuškom skinite višak...
08. sep.
Crveni KantarionKoristi od crvenog kantariona
Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
08. feb.
Riba deverikaDeverika je riba iz porodice Šarana, koja se nalazi i u našim vodenim bazenima i čest je predmet sportskog ribolova. Ovo nije velika riba, jer dostiže dužinu od 30 do 55 centimetara, a težina primeraka je između 2 i 4 kilograma...
15. april
Plava RibaZubatice su kao pirane, jer kad se skupe u jata uništavaju tri puta više riba nego što pojedu. Razmnožavaju se od meseca jula do septembra....
27. jun
Crveni mafiniU malu posudu dodajte 1/4 mešavinu mleka i jogurka i pomešajte sa crvenom bojom za hranu, te mešajte dok se ne sjedini. Spojite sa puter smesom i dobro mešajte.
Dodavajte naizmenično brašno i smesu jogurta i mleka....
01. mart
Kapkejk crveni somotUkrasila sam kapkejkove Crveni somot tako što sam dodala po jednu trešnju za raskoša i servirala....
17. feb.
Bombone Crveni somotNa sitno izdrobite domaći keks crveni somot. Ostavite mali deo za valjanje.
U drugi deo keksa dodajte maslac i šećer u prahu. Sasvim malo istopite crnu čokoladu na vodenoj pari i dodajte je u kekse....
17. mart
Koktel crveni ananasZa ovaj koktel staviti čaše da se ohlade u frižideru, par minuta dok se sam koktel priprema.
U šejker stavimo led, naspemo Vana Tallinn, martini Rosso, Campari, sirup od ananasa, a limun iscediti, pa dodati i limunov...
11. maj