Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crveni zubatac na baskijski načinCrveni zubatac na baskijski način
24. mart
Gotov crveni zubatac pažljivo otvorite, ali nemojte da uklanjate glavu. Odstranite kosku uz pomoć noža, kojim podižite lagano odozdo....
Crveni zubatac u rerni sa morskom soljuCrveni zubatac u rerni sa morskom solju
21. feb.
Vrlo je lako pripremiti crveni zubatac u rerni sa morskom solju, samo pazite se, jer su kosti ove ribe veoma oštre....
Crveni zubatac u rerni sa raskošnim sosomCrveni zubatac u rerni sa raskošnim sosom
10. feb.
Crveni zubatac u rerni sa raskošnim sosom je gotov....
Crveni zubatac sa celerom i krompiromCrveni zubatac sa celerom i krompirom
21. feb.
Sklonite foliju, sklonite i gornji deo celera i poslužite crveni zubatac sa celerom i krompirom koji su ispod nje....
Crveni zubatac sa povrćem u rerniCrveni zubatac sa povrćem u rerni
21. feb.
Riba se uvija i sa folijom se peče u rerni sa ventilatorom na 250 stepeni. Pečena riba se začinjava sokom i voćem grejprfutom ili limunom. Crveni zubatac sa povrćem u rerni je gotovo i mnogo korisno jelo....
Crveni zubatac sa slatkim krompirom u rerniCrveni zubatac sa slatkim krompirom u rerni
24. jul
Očistite ribu crveni zubatac i lepo je operite iznutra i spolja, posušite je papirnim ubrusom....
Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerniCrveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerni
25. okt.
Prijatno sa mojom ribom Crveni zubatac sa patlidžanom i tikvicom u rerni!...
Marinirani zubatac u teglamaMarinirani zubatac u teglama
11. sep.
Ribu očistite od unutrašnjosti, glavu odsecite. U šerpi pripremite salamuru od krupnije morske soli i vode, promešajte dok se so ne rastopi. Stavite ribu u salamuru i pritisnite tanjirom odozgo, tako da je pokrije celu...
Pečeni zubatac u folijiPečeni zubatac u foliji
07. dec.
Očistite ribu od krljušti i odvojite unutrašnjost. Operite ribu i začinite solju i biberom. Za marinadu od belog luka sitno isecite čenove belog luka i mirođiju i pomešajte sa maslinovim uljem. Limun isecite na krugove...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Možete da sretnete crvenog zubatca po ceni od otprilike 15 evra 1 kg, 1 komad divljeg crvenog zubatca je obično više od 35 leva....
Marinirani zubatac na roštiljuMarinirani zubatac na roštilju
05. april
Dobro očistimo ribu. Pomešamo sve sastojke u posudi, beli luk izgnječimo. Prelivamo ribu sa svih strana. Ostavljamo tako oko 1 sat. Okrećemo s vremena na vreme da može svuda da se začini. Raspalimo roštilj i sačekamo da...
Punjeni zubatac iz rernePunjeni zubatac iz rerne
14. feb.
Ribu očistimo od unutrašnjosti, operemo i posolimo. Pripremamo nadev: Beli luk i orahe izgnječimo i u njih dodajemo sitno iseckane masline, mirođiju, prstohvat soli i maslinovo ulje. Promešamo dobro i dobijenom smesom...
Prženi zubatac sa paradajz sosomPrženi zubatac sa paradajz sosom
30. jun
Pripremite sos tako što propržite sitno iseckan beli luk. Sipajte unutra brašno i promešajte. Isecite paradjz sitno i dodajte zajedno sa lovorovim listom. Posolite i ostavite sos da se kuva oko 10 minuta dok se ne zgusne...
Zubatac iz rerne sa senfomZubatac iz rerne sa senfom
03. dec.
Ribu očistite od unutrašnjosti i dobro operite tekućom vodom. Stavite jedan drveni ražnjić kroz oči, a drugi kroz rep tako da bude sa stomakom na gore. U posudi viljuškom umutite senf, izgnječen beli luk, soja sos, malo...
Usoljeni zubatacUsoljeni zubatac
18. januar
Operemo zubatac od sluzi, izvadimo unutrašnjost i ostavljamo da se ocedi. Posipamo krupnijom soli na dno posude i poređamo zubaticu, oko nje stavljamo biber, piment, lovorov list....
Prženi zubatacPrženi zubatac
08. sep.
Prvo dobro očistite sve ribice, odvojite glave. Operite ih dobro i ocedite od vode. Svaku posebno posolite da se ravnomerno rasporedi so. Ostavite tako na bar jedan sat i svaku uvaljajte u brašno, viljuškom skinite višak...
Crveni KantarionCrveni Kantarion
08. feb.
Koristi od crvenog kantariona Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
Riba deverikaRiba deverika
15. april
Deverika je riba iz porodice Šarana, koja se nalazi i u našim vodenim bazenima i čest je predmet sportskog ribolova. Ovo nije velika riba, jer dostiže dužinu od 30 do 55 centimetara, a težina primeraka je između 2 i 4 kilograma...
Plava RibaPlava Riba
27. jun
Zubatice su kao pirane, jer kad se skupe u jata uništavaju tri puta više riba nego što pojedu. Razmnožavaju se od meseca jula do septembra....
Crveni mafiniCrveni mafini
01. mart
U malu posudu dodajte 1/4 mešavinu mleka i jogurka i pomešajte sa crvenom bojom za hranu, te mešajte dok se ne sjedini. Spojite sa puter smesom i dobro mešajte. Dodavajte naizmenično brašno i smesu jogurta i mleka....
Crveni rižotoCrveni rižoto
26. dec.
Crveni rižoto je gotov....
Crveni pestoCrveni pesto
07. dec.
Crveni pesto možete prebaciti u teglu i čuvati u frižideru do 5-6 dana....
Kapkejk crveni somotKapkejk crveni somot
17. feb.
Ukrasila sam kapkejkove Crveni somot tako što sam dodala po jednu trešnju za raskoša i servirala....
Bombone Crveni somotBombone Crveni somot
17. mart
Na sitno izdrobite domaći keks crveni somot. Ostavite mali deo za valjanje. U drugi deo keksa dodajte maslac i šećer u prahu. Sasvim malo istopite crnu čokoladu na vodenoj pari i dodajte je u kekse....
Koktel crveni ananasKoktel crveni ananas
11. maj
Za ovaj koktel staviti čaše da se ohlade u frižideru, par minuta dok se sam koktel priprema. U šejker stavimo led, naspemo Vana Tallinn, martini Rosso, Campari, sirup od ananasa, a limun iscediti, pa dodati i limunov...