Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoGordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimo
03. april
Prema poznatom kuvaru Gordonu Ramziju, svaki čovek bi trebalo da nauči da sprema 5 jela, čak i ako ne voli toliko da kuva. Ne možemo poreći činjenicu da svima nama treba hrana....
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakNamirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
03. jul
Zato prvi obrok treba da bude ukusan i koristan. Najkorisnijim namirnicama za doručak se smatraju jaja, pečurke, avokado, sitan sir, mekinje sa jogurtom....
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoNamirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno
23. feb.
Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo....
Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?
01. feb.
Na kraju, ali ne i najmanje važno, svaki vežbač treba da pije dovoljno vode da bi se osećao dobro i da bude zdrav i energičan....
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?
08. okt.
Kuvajte slaninu oko 1 sata, pa je ostavite na hladnom mestu da se ohladi i stegne. Kuvanjem se rok trajanja slanine smanjuje....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
Da biste ih sačuvali što je više moguće, kuvanje na pari je najbolji način kuvanja. Istraživanja pokazuju da kuvan na ovaj način do 10 minuta, celer zadržava 83 do 99 odsto svojih poznatih antioksidativnih svojstava....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Napici, koje NE bi trebalo konzumirati ako imate gihtNapici, koje NE bi trebalo konzumirati ako imate giht
03. april
Osobe koje su gojazne bi, takođe, trebalo da smršaju, jer suvišni kilogrami su uzrok pojave gihta. Osobe koje imaju giht bi trebalo da ograniče konzumaciju alkohola....
Humus bi tahinaHumus bi tahina
22. okt.
Ocedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta. Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire. Dodajte sok od limuna, beli luk, maslinovo ulje, kajansku papričicu i tahini....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Kod poslednjeg reda slanine takođe je važno da ostavite malo slobodnog mesta kako biste dobro posuli solju, nakon čega treba da zatvorite posudu poklopcem. Slanina treba da bude gotova za 3 sedmice....
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Kožica treba da bude tanka, mekana, žuto-bela. Sama slanina treba da bude snežnobela ili blago ružičasta....
Najštetnije greške nakon obroka, koje svi pravimo!Najštetnije greške nakon obroka, koje svi pravimo!
01. avgust
Ne treba da se pije čaj nakon obroka. Čaj utiče da se teže sagorevaju proteini iz hrane, jer sadrži visok nivo kiselina. 4. Spavanje odmah nakon jela, takođe je često pravljena greška....
3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvode3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvode
23. jul
Hajde da visimo 3 stvari koje su na nju ostavile najveći utisak. Njeni stomačni problemi su nestali Dina je pratila od stomačnih problema, nadutosti i gasova....
Hajde da napravimo domaću slaninuHajde da napravimo domaću slaninu
11. januar
Komadi koje biramo za proizvodnju slanine sečemo od životinje oko 4 cm ispred bedra. Komade treba iseći jednim potezom noža. Rezultat bi trebao da bude gladak rez....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Dimljena slanina je odlična, ukus dimljene slanine mnogi od nas preferiraju....
Brza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedeteBrza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedete
17. sep.
Šta treba da bude deo vaše ishrane, kako biste izbegli stres i da sprečite pojavu depresije?...
Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?
24. avgust
Među orašastim plodovima koje muškarci treba da jedu su orasi, indijski orasi, bademi, pistaći, pekan orah i lešnici....
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probate
08. april
- Kačokavalo (Caciocavallo) je sledeći italijanski delikates koji treba da probate čim vam se ukaže prva prilika. Kačokavalo je ponos Sicilije i južnog regiona Bazilike....
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
.; - Špikovanje - bockanje mesa slaninom, šunkom, slanom ribom ili povrćem (šargarepama, celerom, belim lukom)....
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeNajkorisnije namirnice, koje svako treba da jede
06. okt.
Ove namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi. 1....
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeSvi dobri razlozi da jedete više šargarepe
28. sep.
Međutim, treba imati na umu da kuvanje povećava glikemijsko opterećenje same šargarepe, čineći jelo još zašećerenim (zato budite oprezni sa dijabetesom)....
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Već znate da svaku hranu koja spada u kategoriju nezdrave hrane treba izbegavati....
Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?
02. januar
Međutim, treba znati da maslinovo ulje sadrži dosta kalorija – oko 100 kcal na 1 supenu kašiku, pa ga treba konzumirati umereno. Pogledajte još saveta kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje....
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiĐakonije, koje treba da probate u Severnoj Italiji
18. jul
Pančeta: šarena slanina. Italijani je obično začinjavaju zrncima crnog bibera i zelenim začinima. Može da se zameni i nedimljenom šarenom slaninom....