Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetuTri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetu
02. jun
U vreme kada buka oko bezglutenske dijete drastično raste, važno je da razumemo šta zapravo predstavlja hrana bez glutena, kako može da nam pomogne i kako možemo da je dodamo u svoju dijetu....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Možete koristiti ruzmarin u kombinaciji sa maslacem i sitno seckanim peršunom....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduZa koja peciva treba da koristimo amonijačnu sodu
22. april
Evo nekoliko primera u kojim pečenim proizvodima možete koristiti amonijačnu sodu....
Trouglasta pecivaTrouglasta peciva
15. feb.
Brašno, jaje, izmrvljeni kvasac, ulje, prašak za pecivo i mleko izmešajte u testo. Mesite bar 10 minuta. Neka odmori 30 minuta. Odvojite na dva dela, svaki deo razvucite oklagijom i iseći na 8 delova....
SusamSusam
15. maj
Susam je odličan začin koji se može dodati raznim jelima, dajući im pun i prijatan ukus. Domaća peciva postaju zaista neodoljiva kada im se doda jedna ili dve kašike susama....
Miks lisnatog pecivaMiks lisnatog peciva
06. sep.
Gotov miks lisnatog peciva ređamo na veliku posudu za pečenje sa papirom za pečenje ostavljajući mesta između njih. Pečemo na srednjoj rešetki na 170 stepeni dok ne postane zlatasto....
23 ukusna načina na koja možete jesti avokado23 ukusna načina na koja možete jesti avokado
23. mart
Dodatak prženom krompiru: možete napraviti savršeno novo jelo tako što dodate avokado na pržene krompiriće. 14. Kao toping: avokado može da bude savršen dodatak receptima za sendviče, burgere, pa čak i pice....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Druga hrana sa huskom Možete da pravite palačinke od huska, peciva, dijetalne mafine od huska, kolače i kekse od huska, ali sadržaj huska u receptu ne bi trebalo da prelazi 1-2 kašike....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Kardamom se dodaje testenini i njegova aroma se čuva tokom termičke obrade. Kardamom je neophodan za aromatiziranje kremova napravljenih od kafe. Možete da koristite kardamom za mariniranje ribe....
Čia peciva sa maslacemČia peciva sa maslacem
22. april
Dodati šećer i čiu i izmešati sve. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve rukom izmešati. Umesiti testo rukama. Oblikovati od testa male loptice i poređati ih na pekarski papir na plehu....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar se može koristiti i svež i osušen. Kada imate svež čubar pri ruci, najbolje je da ga upotrebite. Veoma je aromatičan i svakom jelu daje zanimljiv ukus. Sve vrste mesnih jela i čorbi mogu da se začine čubrom....
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeFenomenalna gibanica koja uvek uspe
29. dec.
2
Usitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak!...
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačija supa sa pirinčem koja zagreva
28. dec.
Dodajte sitno iseckane zelene paprike i luk. Sipajte pirinač. Propržite brašno i alevu papriku u ulju. Razredite bujonom i sipajte u toplu supu. Očistite meso od kostiju, vratite u supu....
Italijanska čorba od hleba koja grejeItalijanska čorba od hleba koja greje
22. okt.
Dodajte so i mutite. Na jaje stavite kriške hleba natopljene maslacem. Zalijte vrućim bujonom. Tako će se jaje skuvati. Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
Čorba od belog luka koja ugrevaČorba od belog luka koja ugreva
21. okt.
Dodajte još masnoće i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Preostalu glavicu belog luka sitno iseckajte zajedno sa celerom i lukom, a možete koristiti i blender. Pržite ih na ulju i posolite....
Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?
23. januar
Ovo je neophodno jer čak i naizgled zdrava hrana može biti nepovoljna i neprikladna, pa je stoga treba isključiti iz upotrebe....
Prašak za pecivoPrašak za pecivo
24. april
U principu, običan prašak za pecivo treba da sadrži uvek sodu bikarbonu i limuntus u odnosu 2:1, ali često se mogu sresti i različiti dodaci, kao što je to neke vrste skroba (kukuruzni), a ponekad i vanila....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U njih dodajte ohlađenu čokoladu. Po želji možete staviti šecerni sirup ili sokom od kompota, ja sam koristila sok od kompota od kajsija. Dobijeni krem rasporedite preko kore....
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaLisnato testo i priprema danskog peciva od njega
24. dec.
Možete staviti i u zamrzivač, ali morate pratiti da se ne zamrzne, ne više od 15-20 minuta....
Slana peciva sa topljenim sirom i majčinom dušicomSlana peciva sa topljenim sirom i majčinom dušicom
12. dec.
Nakon toga ga isecite na srednje debele kriškice, poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje i slana peciva pecite 20 minuta na 200 stepeni. Slana peciva sa topljenim sirom i majčinom dušicom su gotova....
Jedno testo - dve vrste peciva: lepinje i plackeJedno testo - dve vrste peciva: lepinje i placke
17. mart
U mlaku vodu i mleko, dodati šećer i kvasac i ostaviti da zapeni. Preručiti u posudu za mešenje, dodati ulje i postepeno dodavati brašno i so. Testo treba da bude ređe i lepljivo. Ostaviti oko 40 min da nadođe....
Na koja jela se dodaje parmezan?Na koja jela se dodaje parmezan?
01. maj
Parmezan u pici Iako je mocarela tradicionalni sir za picu, parmezan se takođe može koristiti za dodatni ukus. Može se narendati preko vrha pice pre pečenja ili narendati preko gotove pice kada izađe iz rerne....