Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetuU vreme kada buka oko bezglutenske dijete drastično raste, važno je da razumemo šta zapravo predstavlja hrana bez glutena, kako može da nam pomogne i kako možemo da je dodamo u svoju dijetu....
02. jun
U koja jela treba dodati ruzmarin?Možete koristiti ruzmarin u kombinaciji sa maslacem i sitno seckanim peršunom....
20. april
U koja jela treba dodati kajensku papriku?Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
10. dec.
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduEvo nekoliko primera u kojim pečenim proizvodima možete koristiti amonijačnu sodu....
22. april
Trouglasta pecivaBrašno, jaje, izmrvljeni kvasac, ulje, prašak za pecivo i mleko izmešajte u testo.
Mesite bar 10 minuta. Neka odmori 30 minuta.
Odvojite na dva dela, svaki deo razvucite oklagijom i iseći na 8 delova....
15. feb.
SusamSusam je odličan začin koji se može dodati raznim jelima, dajući im pun i prijatan ukus. Domaća peciva postaju zaista neodoljiva kada im se doda jedna ili dve kašike susama....
15. maj
Miks lisnatog pecivaGotov miks lisnatog peciva ređamo na veliku posudu za pečenje sa papirom za pečenje ostavljajući mesta između njih.
Pečemo na srednjoj rešetki na 170 stepeni dok ne postane zlatasto....
06. sep.
23 ukusna načina na koja možete jesti avokadoDodatak prženom krompiru: možete napraviti savršeno novo jelo tako što dodate avokado na pržene krompiriće.
14. Kao toping: avokado može da bude savršen dodatak receptima za sendviče, burgere, pa čak i pice....
23. mart
U koja jela se dodaje husk?Druga hrana sa huskom
Možete da pravite palačinke od huska, peciva, dijetalne mafine od huska, kolače i kekse od huska, ali sadržaj huska u receptu ne bi trebalo da prelazi 1-2 kašike....
05. jul
U koja jela se dodaje kardamom?Kardamom se dodaje testenini i njegova aroma se čuva tokom termičke obrade. Kardamom je neophodan za aromatiziranje kremova napravljenih od kafe.
Možete da koristite kardamom za mariniranje ribe....
22. nov.
Čia peciva sa maslacemDodati šećer i čiu i izmešati sve.
Dodati brašno i prašak za pecivo i sve rukom izmešati. Umesiti testo rukama.
Oblikovati od testa male loptice i poređati ih na pekarski papir na plehu....
22. april
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
Pačija supa koja ugrevaDobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
26. nov.
U koja jela treba da dodamo čubar?Čubar se može koristiti i svež i osušen. Kada imate svež čubar pri ruci, najbolje je da ga upotrebite. Veoma je aromatičan i svakom jelu daje zanimljiv ukus.
Sve vrste mesnih jela i čorbi mogu da se začine čubrom....
11. mart
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeUsitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak!...
29. dec.
2
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaDodajte sitno iseckane zelene paprike i luk. Sipajte pirinač. Propržite brašno i alevu papriku u ulju.
Razredite bujonom i sipajte u toplu supu. Očistite meso od kostiju, vratite u supu....
28. dec.
Italijanska čorba od hleba koja grejeDodajte so i mutite. Na jaje stavite kriške hleba natopljene maslacem. Zalijte vrućim bujonom. Tako će se jaje skuvati.
Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
22. okt.
Čorba od belog luka koja ugrevaDodajte još masnoće i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Preostalu glavicu belog luka sitno iseckajte zajedno sa celerom i lukom, a možete koristiti i blender. Pržite ih na ulju i posolite....
21. okt.
Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Ovo je neophodno jer čak i naizgled zdrava hrana može biti nepovoljna i neprikladna, pa je stoga treba isključiti iz upotrebe....
23. januar
Prašak za pecivoU principu, običan prašak za pecivo treba da sadrži uvek sodu bikarbonu i limuntus u odnosu 2:1, ali često se mogu sresti i različiti dodaci, kao što je to neke vrste skroba (kukuruzni), a ponekad i vanila....
24. april
Čokoladna torta koja se topi u ustimaU njih dodajte ohlađenu čokoladu.
Po želji možete staviti šecerni sirup ili sokom od kompota, ja sam koristila sok od kompota od kajsija.
Dobijeni krem rasporedite preko kore....
07. feb.
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaMožete staviti i u zamrzivač, ali morate pratiti da se ne zamrzne, ne više od 15-20 minuta....
24. dec.
Slana peciva sa topljenim sirom i majčinom dušicomNakon toga ga isecite na srednje debele kriškice, poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje i slana peciva pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Slana peciva sa topljenim sirom i majčinom dušicom su gotova....
12. dec.
Jedno testo - dve vrste peciva: lepinje i plackeU mlaku vodu i mleko, dodati šećer i kvasac i ostaviti da zapeni. Preručiti u posudu za mešenje, dodati ulje i postepeno dodavati brašno i so. Testo treba da bude ređe i lepljivo. Ostaviti oko 40 min da nadođe....
17. mart
Na koja jela se dodaje parmezan?Parmezan u pici
Iako je mocarela tradicionalni sir za picu, parmezan se takođe može koristiti za dodatni ukus. Može se narendati preko vrha pice pre pečenja ili narendati preko gotove pice kada izađe iz rerne....
01. maj