Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Testiranja pokazuju da ekstrakti u grožđu sprečavaju razvoj 14 različitih vrsta štetnih bakterija koje se često sreću čovekovim crevima i želucu....
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
U korist respiratornog sistema Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Japanska JabukaJapanska Jabuka
17. jun
Ostalo od voća je mesnati i ukusni deo koji treba da pojedete odmah. Sve cenjene materije japanske jabuke mogu da se sačuvaju u njoj samo ako je sirova....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Često taj proces može dovesti do alergije. Obično prilikom konzumacije sirovih jaja svaka mogućnost alergije nestaje. Redovna konzumacija sirovih jaja će učiniti čda za vaše celokupno zdravlje....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Ne zaboravite ovo korisno i lekovito voće i često ga koristite u svojoj kuhinji. Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSeme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotreba
02. mart
Pogledajte takođe: Zašto bi trebalo da jedemo japansku jabuku često...
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto. Mišljenja o njima variraju gotovo...
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
U Japanu na primer porsotji zdrava tradicija: serviranje po dva prepeličija jaja za doručak u dečijim vrtićima i školama....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku....
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli za zdrave oči Brokoli se jede i za zdrave oči. Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
Zbog čega treba da jedemo jabuke?Zbog čega treba da jedemo jabuke?
27. jun
Jedna jabuka na dan obezbeđuje nam oko 80 kcal. Kada ste gladni treba da pojedete jabuku kako bi obezbedili neophodne vitamine i minerale a ona će vas zasititi i ostavi će vas sa dobrim osećajem sitosti tokom dana....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Objasnićemo vam kako možete zamrznuti jabuke, kako odabrati pravilnu metodu i šta kuvati od voća nakon odmrzavanja. Zašto zamrznavati jabuke Na primer, da biste jeli tokom cele zime ukusne kolače od jabuka....
Jedite japansku jabuku, za mlađu kožuJedite japansku jabuku, za mlađu kožu
03. mart
Japanska jabuka, rajska jabuka ili božansko voće kako je nazivaju, je poreklom iz Kine i Japana. U prevodu sa grčkog označava božansku vatru....
Japanska jabuka protiv depresijeJapanska jabuka protiv depresije
18. feb.
Ako jedete po jednu japansku jabuku između obroka sprečićete infekciju pluća, navode rezultati nedavnog proučavanja. Razlog se krije u sadržaju u beta-karotina u ovom voću....
Neverovatne koristi japanske jabukeNeverovatne koristi japanske jabuke
16. feb.
Međutim, vremenom naše telo prestaje da sintetizuje magnezijum i on treba da bude unet putem alternativnih izvora kakve su japanske jabuke....