bonapeti.rs»Saveti»Kako se pripremaju komadići soje?

Kako se pripremaju komadići soje?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2721k2k
Kako se pripremaju komadići soje?

Zalogaji od soje ili komadići od soje popularna su zamena za meso. Dostupni su u obliku sušenih kockica u maloprodajnim lancima. Ako se pravilno kuvaju, postaju veoma ukusni i korisni u raznim vegetarijanskim jelima i veganskim receptima. Ali ako se ne poštuju neka osnovna pravila, oni postaju tvrdi i žilavi i teško ih je žvakati.

Šta je važno znati kada pripremate komadiće soje? Najvažnije je pročitati uputstva za određeni proizvod i slediti ih.

Generalno, komadiće soje treba preliti ključalom vodom u odnosu 1 deo zalogaja prema 2 dela vode. Tečnosti može biti i više - to nije problem, važno je da nije manje. Ovo je ključna tačka u pripremi komadića od soje.

Posuda u kojoj će se nalaziti komadići soje se zatvori poklopcem i ostavi 3 sata ili više. Cilj je da soja apsorbuje vodu i dobro nabubri. To komadiće čini krhkim. U nekim receptima se predlaže da se komadići soje potopte u biljnom bujonu ili mleku - ovaj korak je po vašem nahođenju, možete ga preskočiti.

Zatim se komadići operu vodom i ocede, začine omiljenim začinima za meso (kari, aleva paprika, soja sos, biber, crno vino, beli luk u prahu) i koriste se za razne recepte i mogu se dalje peći, pržiti ili dinstati. Ili da se pripreme kao roštilj u obliku vege ražnjića.

Mogu se dinstati sa malo luka i pečurkama ili koristiti u vegetarijanskim sendvičima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji