bonapeti.rs»Saveti»Kako zamrznuti lazanju?

Kako zamrznuti lazanju?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Početnik
591655
Kako zamrznuti lazanju?

Ako puno volite lazanju, ali ne želite da je pravite često jer vam oduzima prilično vremena, postoji način da lazanju imate duže, bez potrebe da je stalno spremate,.

Samo je pripremite i da biste je duže imali, zamrznite. A kako da zamrznete lazanju, reći ćemo vam u sledećim redovima.

Zamrzavanje vašeg domaćeg italijanskog specijaliteta je odlična opcija kada se pitate šta da napravite za večeru i žudite za nečim ukusnim.

Zamrzavanje hrane nije novo ili neobično, ali se mora voditi računa. Morate pravilno odabrati sve proizvode za jelo, a zatim ga pravilno skuvati, kako biste sebi garantovali bolji rezultat.

Kako zamrznuti lazanju

- Lazanju možete zamrznuti ako ste u nju stavili sveže i kvalitetne proizvode, ako želite da imate svežu lazanju i nakon odmrzavanja, bez rizika od kvarenja;

- Lazanju možete pripremiti bez pečenja i zamrznuti, a kada poželite da je pojedete, samo je odmrznite i ispecite. Možete je ispeći i zamrznuti, to je takođe opcija. Bez obzira na to kako je pripremljena i sa kojim proizvodima, lazanja se može zamrznuti pod uslovom da su proizvodi koje ste koristili sveži i kvalitetni;

– Potrebno je da izaberete pravu posudu ili ambalažu u kojoj ćete zamrznuti jelo. Kada kupujete kutije za zamrzavanje, treba da se uverite da su označene pahuljom - to znači da su pogodne za zamrzavanje. Ako imate priliku, kupite takve posude i kutije koje su pogodne i za zamrzivač i za rernu. Ovo će vam uštedeti potrebu za prebacivanjem lazanje u drugu posudu nakon odmrzavanja;

- Pečena i smrznuta lazanja je ukusnija od one koja je zamrznuta sirova. Ipak, posle pečenja i pre stavljanja u zamrzivač treba da se dobro ohladi;

- Nakon što se posuda u kojoj ste pekli lazanju ohladi, njena površina mora biti pokrivena. Međutim, aluminijum ne treba koristiti, jer može uticati na ukus jela. Koristite providnu foliju za hranu za sveže čuvanje;

- Lazanju morate jako dobro umotati po celoj površini, ne bi trebalo da ima praznina kroz koje može da prođe vazduh. Dobro je zamrznuti lazanju u porcijama. Tako ćete odmrznuti onoliko koliko ćete potrošiti i nema opasnosti od kvarenja. Obavezno stavite napomenu na posudu u kojoj zamrzavate lazanju, ne samo šta sadrži, već i datum kada je zamrznuta. Na ovaj način lazanja može da se čuva do 3 meseca, bez obzira da li je sa mesom ili povrćem.

Omiljeni recepti za lazanje koje možete zamrznuti uključuju:

- posnu lazanju;

- lazanju od spanaća;

- lazanju Bolonjeze;

- lazanju od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji