Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi kajmak na kafi?

Kako se pravi kajmak na kafi?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako se pravi kajmak na kafi?

Kajmak na kafi je pena boje karamela koja se formira na površini šoljice uspešno i majstorski pripremljene kafe (espresso ili neskafe).

Najbolji i najukusniji kajmak se dobija od sveže pržene kafe koja je ostavljena da odstoji oko dve nedelje.

Važna tačka za dobijanje lepog kajmaka je krupnoća mlevenja kafe (ne bi trebalo da bude ni suviše fino mlevena, niti suviše grubo mlevena). Vrsta kafe je takođe važna, posebno za dobar ukus.

Tehnika prženja, kao i marka kafe i aparat za kafu (mora biti dobro zagrejan pre nego što počnete sa kafom) kojim je pripremate, takođe igraju veoma važnu ulogu u dobijanju lepog kajmaka.

Još jedan trik za dobijanje kajmaka na kafi je dodavanje malo sode bikarbone u vodu sa kojom kuvate kafu.

Ako spremate kafu u džezvi, čim se voda u njoj zagreje, temperatura se smanjuje na najniži stepen. Dodajte kafu u zagrejanu vodu. Sekund pre nego što prokuva voda u koju je dodata kafa, za kajmak se dodaje prstohvat sode bikarbone. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni