Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema musaka?

Kako se priprema musaka?

Kako se priprema musaka?

Musaka je tradicionalno jelo koje ima mnogo varijanti pripreme. Može biti sa ili bez mesa.

Postoji mnogo recepata za pripremu musake, ali postoji jedan i to je klasičan. Prva stvar koju treba da uradite je da izaberete lepe proizvode. Krompir treba da bude lep, bez oštećenja.

Mleveno meso mora biti kvalitetno, čisto i napravljeno od pravog mesa. Meso je najbolje kupiti i samleti kod kuće, jer se u prodavnici ne zna koliko se često čisti mlin za meso.

Krompir treba oljuštiti i iseći na male kocke.

Nakon što se krompir iseče na kockice, stavlja se u vodu da ne pocrni dok ne dođe vreme da se kuva. Mleveno meso treba da umešate u malo vode da bude mrvljivo ili ako ćete koristiti meso, iseći ga vrlo sitno. Možete dodati i mladi luk i praziluk ili stari luk.

Klasična musaka se pravi sa starim lukom i šargarepom. Šargarepu možete sitno iseckati ili narendati. U suštini, postoji nekoliko načina za pripremu musake - da se sve stavi u pleh - krompir, luk, šargarepu, mleveno ili meso, vodu, začine, sveži peršun, paradajz pastu ili sveži paradajz i tako da se peče, a kada je krompir skuvan stavlja se preliv, koji uključuje jaja, brašno i kiselo mleko.

Drugi način je da propržite luk, šargarepu i mleveno meso, a zatim da dodate krompir, paradajz i začine i kuvate do kraja, a zatim sve prebacite u pleh i prelijete prelivom. Jednostavno treba da kuvate dok se preliv ne ispeče.

Začini potrebni za klasičnu musaku su čubar, biber i aleva paprika, sveži peršun. Postoji i posebna opcija gde možete posebno da skuvate krompir, a da i ostatak kuvate posebno. Zatim se sve sjedini i prelije sa prelivom.

Dobro je ako je preliv gušći, da ne može da "upadne" u musaku, već da stoji kao fil, da se lepo vidi. Preliv treba da bude debeo najmanje prst.

Sa svoje strane, veoma je popularna i grčka musaka, poznata uglavnom na Balkanskom poluostrvu i Maloj Aziji. Postoji mnogo recepata i načina za pripremu ove musake. Može se pripremiti kako sa jagnjetinom ili mlevenim mesom, tako i sa pirinčem i tikvicama. Može se pripremiti i sa patlidžanima, krompirom, mlevenim mesom.

Takođe naučite koji začini se stavljaju u musaku i kako da napravite vazdušasti preliv za vašu musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni