Nije obavezno da provodite sate u kuhinji, da biste obradovali porodicu ukusnim peljmenima. Peljmeni se smatraju jednim od najoriginalnijih predstavnika ruske kuhinje i azijske kuhinje. Oni su čest gost na trpezama u Nepalu, Kini, Afganistanu, Kirgistanu, Japanu i td.
Peljmeni su obično testo, sa nadevom od različitih vrsta mesa, ribe, mlečnih proizvoda i povrća. Tehnologija pripreme traži da se spuste u vrelu vodu na nekoliko minuta, nakon čega se ocede i spuste u nekakav sos.
Zahvaljujući gotovim zamrznutim peljmenima, koji se mogu naći u prodavnicama, možete da obradujete svoje bližnje ukusnim sibirskim peljmenima, ili peljmenima u sosu od pavlake veoma brzo.
Pripremanje zamrznutih peljmena ne traži nikakav napor. Treba samo da prokuvate slanu vodu u jednoj šerpi, i da spustite u nju zamrznute peljmene, bez prethodnog razmrzavanja. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju, a nakon toga ocedite i servirajte sa sosom po izboru.
Komentari