Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Pomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu. Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
MaslacMaslac
16. jul
Kravlji maslac Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
Kako se muti akvafaba?Kako se muti akvafaba?
01. sep.
Akvafaba je prirodni proizvod koji se dobija od mahunarki. Tj. to je tečnost koja se dobija prilikom kuvanja. Pre nekolko godina, sasvim slučajno kuvar otrkiva akvafabu. On shvata da se prilikom mućenja tečnosti od...
Kako se muti mikserom?Kako se muti mikserom?
21. maj
Mikser je jedan od velikih pomoćnika u napregnutoj svakodnevici jedne domaćice. U zavisnosti od toga šta ćete mutiti postoji nekoliko brzina na samom uređaju. Iskusne domaćice preferiraju lake miksere, koji su ujedno i zgodni...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se čuva maslac?Kako se čuva maslac?
01. april
Pravilno čuvajte maslac,kako bi vaši recepti sa njim mogli savršeno uspeti. Ne postoji ništa ukusnije od kolača sa maslacem ili pečurki na maslacu. Ne treba zanemariti ni ukusne kolačiće sa maslacem....
Kako se topi maslac?Kako se topi maslac?
27. mart
Stavite maslac u odgovarajuću posudu i zagrejte ga na 30 sekundi do 1 minute na maksimalnoj snazi od 900 W u zavisnsti od količine maslaca. Pratite stanje maslaca stalno. Treći način je da maslac istopite na pari....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kakao maslacKakao maslac
13. sep.
Kakao maslac (Oleum theobromatis) čini znatan deo sastava kakaovih zrna....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
U već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Lepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati. Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Otopite kravlji maslac u zagrejanom tiganju. Prethodno skuvanu boraniju isecite na jednake delove. Isipajte boraniju u tiganj i prelijte je jajima - na 200 g boranije ide jedno jaje....
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Kavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi. Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama. Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Nakon blanširanja krompir se blago proprži na maslacu. Ako želite da ga sačuvate duže vreme, čim se ohladi, nakon što ga izvadite iz vode, pakuje se i zamrzava....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Kockice se potope u posoljeno sveže mleko i proprže se u maslacu svih strana uz neprekidno mešanje dok se ne stvori zlatasta korica....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Nakon toga možete poslužiti kukuruz sa maslacem, mirođijom i solju kao prilog uz jela od mesa ili jela sa ribom, ili jednostavno kao predjelo....