Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu.
Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
07. avgust
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiBiljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču....
25. feb.
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
07. maj
MaslacKravlji maslac
Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
16. jul
Kako se muti akvafaba?Akvafaba je prirodni proizvod koji se dobija od mahunarki. Tj. to je tečnost koja se dobija prilikom kuvanja.
Pre nekolko godina, sasvim slučajno kuvar otrkiva akvafabu. On shvata da se prilikom mućenja tečnosti od...
01. sep.
Kako se muti mikserom?Mikser je jedan od velikih pomoćnika u napregnutoj svakodnevici jedne domaćice. U zavisnosti od toga šta ćete mutiti postoji nekoliko brzina na samom uređaju. Iskusne domaćice preferiraju lake miksere, koji su ujedno i zgodni...
21. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se čuva maslac?Pravilno čuvajte maslac,kako bi vaši recepti sa njim mogli savršeno uspeti. Ne postoji ništa ukusnije od kolača sa maslacem ili pečurki na maslacu. Ne treba zanemariti ni ukusne kolačiće sa maslacem....
01. april
Kako se topi maslac?Stavite maslac u odgovarajuću posudu i zagrejte ga na 30 sekundi do 1 minute na maksimalnoj snazi od 900 W u zavisnsti od količine maslaca. Pratite stanje maslaca stalno.
Treći način je da maslac istopite na pari....
27. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaU već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
25. okt.
Kako da napravimo domaću jufkuLepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati.
Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
14. jul
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaOtopite kravlji maslac u zagrejanom tiganju. Prethodno skuvanu boraniju isecite na jednake delove. Isipajte boraniju u tiganj i prelijte je jajima - na 200 g boranije ide jedno jaje....
27. sep.
Kako se konzumira kavijarKavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi.
Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
01. april
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se blanšira krompirNakon blanširanja krompir se blago proprži na maslacu. Ako želite da ga sačuvate duže vreme, čim se ohladi, nakon što ga izvadite iz vode, pakuje se i zamrzava....
11. maj
Kako se prave krutoniKockice se potope u posoljeno sveže mleko i proprže se u maslacu svih strana uz neprekidno mešanje dok se ne stvori zlatasta korica....
06. maj
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se kuva kukuruzNakon toga možete poslužiti kukuruz sa maslacem, mirođijom i solju kao prilog uz jela od mesa ili jela sa ribom, ili jednostavno kao predjelo....
27. april