Kako se ljušti mango?

Kako se ljušti mango?
Fotografije: bonapeti.rs

Mango je tropsko voće, koje je bogato beta karotenom. Voće je bogato ivitaminima iz grupe B, vitaminom C, kalijumom, gvožđem i mnogim drugim korisnim elementima za naš organizam.

Mango deluje kao antioksidans i pomaže kod niza bolesti.

Ovo voće se smatra delikatesom. Unutrašnjost mu je veoma slatka i sočna. Unutrašnjost ima ukus nekoliko voćki u isto vreme - ukus banane, dinje, breskve i limuna.

Kako bi oljuštili mango, možete da koristite klasičan način uz pomoć noža, ali je to teško, jer je voće veoma sočno.

Postoji drugi, veoma lukav način kako da oljuštite mango. Za to su vam potrebni oštar nož i čaša. Pravi se na sledeći način:

- prvo operite voće i osušite ga;

- presecite voće oštrim nožem po dužini;

- pritisnite voće na otvor čaše, tako da ljuspa ostane sa spoljne strane čaše, a unutrašnjost voća sa unutrašnje strane.

Uz ovaj brz i lak način ljuštenja manga, ostaju vam dve polovine, a voće ne gubi svoje sokove i ne gubi se njegova celovitost. Kod ovog načina ljuštenja koristite ivicu čaše kao ljuštilicu.

Ako imate potrebe da dodatno usavršite ovu tehniku, možete pogledati neke klipove na internetu.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji