Da bi se napravilo brašno od kestenja, treba da nađemo obavezno jestivi kesten. Možemo takođe naći i brašno od kestenja, ali je cilj da ga napravimo.
Dobro ih operite i oljuštite. Nakon toga postoji nekoliko načina da napravite brašno od kestenja. Ako želite da je lepljivo kao pašteta, možete ga staviti u aparat za pravljenje šejkova ili takozvani blender. Tamo ćete prvo samleti na prah, a nakon toga na paštetu, koju mi tražimo.
Ako imate vremena, malo veći izazov je sa probate da sameljete kuhinjskim čekićem. Ako želite da bud eslatko ili sa nekim začinima, onda obavezno stavite u blender i u kesenje dodajte razne začine.
Ja vam preporučujem, ako želite slatko brašno, stavite šećer u prahu zato što se bolje zamesi nego običan šećer.
Ako želite razne vrste začina u vašem brašnu od kestenja, slobodni ste da stavite sve, ali nemojte preterivati, zato što se neće osećati autentičan ukus kestenja.
Vanila dobro ide uz kesten i ako želite da pravite pastu, stavite malo esencije vanile, a ako želite brašno - vanilu u prahu.
Komentari