Rolat od mesa je obična vrsta jela od mlevenog mesa (mlevenog ili seckanog), pomešanog sa drugim sastojcima. Tradicionalno se priprema u duguljastom kalupu i peče u rerni.
Postoje razni recepti koji uključuju razne vrste mesa, na primer teleće, goveđe, svinjsko, jagnjeće, jelensko, ćureće - često pileće, čak i od morskih plodova.
Da bi se serviralo u odvojenim porcijama, gotov slani rolat se može iseći na kriške.
Priprema rolata od mesa ima svoje finoće, ali je posebno važno da bude dobro uvijeno i da izgleda apetitno i sočno.
Evo kako se lako uvija rolat od mesa
Ako pratite sledeće savete, iznenadićete porodicu sa idealno uvijenim rolatom, koji će se brzo pretvoriti u domaćina domaće trpeze.
Prva preporuka je u izboru mesa. Izaberite meso sa visokim sadržajem masti. Meso koje nije masno (ćureće ili pileće je suvlje i žilavije). Ako ste za vaše jelo odabrali takvo meso za pripremu rolata, možete pomoći sebi tako što ćete ga uviti slaninom ili šunkom.
Sledeći savet vama je da dodate vlažnost u svaki sloj rolata (jaja, paradajz pire, senf, razne soseve ili neku kombinaciju važnih sastojaka). Osim što će dodati ukus i učiniti meso sočnim, pomažu da se bolje obradi i lakše uvije.
Sotirano povrće dodaje vlagu, poboljšava teksturu i daje idealan ukus rolatu od mlevenog mesa. Probajte u kombinaciji od šargarepe, graška i luka ili izaberite vaš, koji se dopada vašoj porodici.
Kuvano jaje, isečeno na komade se nalazi u većini recepata. Osim što je ukusno, poboljšava strukturu.
Dobar trik je dodavanje potopljenog hleba bez korice u mleku. Ako je meso za vaš rolat suvo i potrebna je dodatna masnoća, potopite hleb u pavlaku ili u masniji bujon od mesa.
Komentari