Kako se pravi milibrot u nitima

Kako se pravi milibrot u nitima

Kod mešenja milibrota ima nekoliko važnih elemenata: - temperatura prostorije treba da bude otprilike 30 stepeni;

- mleko treba da bude prethodno prokuvano i ohlađeno do telesne temperature;

- treba dugo da mesimo.

Da bismo umesili milibrot u nitima, ne bi trebalo nepromišljeno dodavati brašno. Dobro bi bilo da se tačno prati recept.

Kdo mešenja testa za milibrot stavlja se malo masnoće, a veći deo masnoće se ostavlja za mešenje.

Kod samog mešenja često umačemo ruke u masnoću. Mesimo sa veoma masnim rukama pritiskajući dlanovima ka radnoj površini i rastežemo testo za milibrot kako bi se gluten maksimalno aktivirao.

Takođe, s vremena na vreme udaramo testo u radnu površinu. Testo treba da bude meko i elastično poput jastučića na uhu.

Mesi se dok po površini lopte testa ne počnu da se formiraju mehurići.

Ostavlja se da naraste 1-2 u zavisnosti od temperature u prostoriji.

Testo za milibrot može da raste i otprilike sat vremena u isključenoj rerni sa velikom posudom vruće vode na dnu ili u blago zagrejanoj rerni na 30 stepeni i isključenoj rerni.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji