- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Riba i Morski PlodoviLignje
25. avgust
Rosi Trifonova
Riba i Morski PlodoviŠtuka
09. avgust
Kristina Chernikova
Riba i Morski PlodoviKaraš
08. avgust
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
OslićOslić odgovara za pripremanje svih tradicionalnih načina pripreme ribe: za pohovanje, pečenje u rerni, kuvanje ili prženje. Oslić se odlično kombinuje sa paradajzom i paradajz sosom. Meso oslića ima malo masti.
07. avgust
SardelaSardela je nezamenjivi deo salata, sendviča, pica, supa, čorbi, testenina, rižota i td. Sardela se dobro kombinuje sa maslinama i sosevima. Vrste sardele.
03. avgust
LangustLangust je vrsta raka, malik jastogu. Od langusta se konzumira meso sa trbuha i repa, i smatra se delikatesom. Langust dostiže dužino do 60 cm, a težina im je oko 3 kg.
02. avgust
IverakIverak (Psetta maxima) je spljoštena riba, čije se oči nalaze sa gornje strane. Ima veoma specifičan oblik - spljoštena i asimetričan oblik u obliku romba.
31. jul
PangazijusPangazijus je riba koja se dosta kupuje, zbog relativno niske cene. Prema rečima nekih eksperata, pangazijus je jedna od najprljavijih riba na svetu. U prodavnicama se može naći filetiran i zamrznut.
29. jul
JesetraJesetra riba sa puno kostiju, a veći deo skeleta je sa hrskavicom. Druga osobina jesetre je da po dužini tela ima pet redova koštanih pločica. Mesi jesetre je izvor glutaminske kiseline.
24. jul
ŠnjurŠnjur je ne samo ukusna hranljiva namirnica, već i vredan izvor značajnih sastojaka. Od njega dobijamo kalcijum, bakar, mangan, jod, fosfor, kobalt, gvožđe, natrijum, kalijum, omega-3 masne kiseline i td.
24. jul
JastogJastozi spadaju u morske plodove, veoma su cenjeni zbog svog ukusa širom sveta. Jastoj je veoma cenjena roba i njegova populacija se striktno prati. Kulinarska upotreba jastoga.
24. jul
TolstolobikKonzumiranje tolstolobika pomaže u sprečavanju problema sa srcem i krvnim sudovima i čuva od onkoloških oboljenja. Tolstolobik je ukusan i pohovan, pečen na roštilju, u obliku ražnjića ili fileta. Meso tolstolobika je belo.
22. jul
ŠaranŠaran je slatkovodna riba, jedna od najrasprostranjenijih u svetu. Kod nas se šaran po tradiciji priprema za Nikoljdan. Šaran je masna riba i izvor korisnih nezasićenih masnih kiselana Omega-3.
22. jul
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 824
Recepti
7 889
11 375
Drugo