Riba i Morski Plodovi

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova .
LignjeRiba i Morski PlodoviLignje
25. avgust
Rosi Trifonova
ŠtukaRiba i Morski PlodoviŠtuka
09. avgust
Kristina Chernikova
KarašRiba i Morski PlodoviKaraš
08. avgust
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
OslićOslić
07. avgust
Oslić odgovara za pripremanje svih tradicionalnih načina pripreme ribe: za pohovanje, pečenje u rerni, kuvanje ili prženje. Oslić se odlično kombinuje sa paradajzom i paradajz sosom. Meso oslića ima malo masti.
SardelaSardela
03. avgust
Sardela je nezamenjivi deo salata, sendviča, pica, supa, čorbi, testenina, rižota i td. Sardela se dobro kombinuje sa maslinama i sosevima. Vrste sardele.
LangustLangust
02. avgust
Langust je vrsta raka, malik jastogu. Od langusta se konzumira meso sa trbuha i repa, i smatra se delikatesom. Langust dostiže dužino do 60 cm, a težina im je oko 3 kg.
IverakIverak
31. jul
Iverak (Psetta maxima) je spljoštena riba, čije se oči nalaze sa gornje strane. Ima veoma specifičan oblik - spljoštena i asimetričan oblik u obliku romba.
PangazijusPangazijus
29. jul
Pangazijus je riba koja se dosta kupuje, zbog relativno niske cene. Prema rečima nekih eksperata, pangazijus je jedna od najprljavijih riba na svetu. U prodavnicama se može naći filetiran i zamrznut.
JesetraJesetra
24. jul
Jesetra riba sa puno kostiju, a veći deo skeleta je sa hrskavicom. Druga osobina jesetre je da po dužini tela ima pet redova koštanih pločica. Mesi jesetre je izvor glutaminske kiseline.
ŠnjurŠnjur
24. jul
Šnjur je ne samo ukusna hranljiva namirnica, već i vredan izvor značajnih sastojaka. Od njega dobijamo kalcijum, bakar, mangan, jod, fosfor, kobalt, gvožđe, natrijum, kalijum, omega-3 masne kiseline i td.
JastogJastog
24. jul
Jastozi spadaju u morske plodove, veoma su cenjeni zbog svog ukusa širom sveta. Jastoj je veoma cenjena roba i njegova populacija se striktno prati. Kulinarska upotreba jastoga.
TolstolobikTolstolobik
22. jul
Konzumiranje tolstolobika pomaže u sprečavanju problema sa srcem i krvnim sudovima i čuva od onkoloških oboljenja. Tolstolobik je ukusan i pohovan, pečen na roštilju, u obliku ražnjića ili fileta. Meso tolstolobika je belo.
ŠaranŠaran
22. jul
Šaran je slatkovodna riba, jedna od najrasprostranjenijih u svetu. Kod nas se šaran po tradiciji priprema za Nikoljdan. Šaran je masna riba i izvor korisnih nezasićenih masnih kiselana Omega-3.