Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamene za belo brašnoZamene za belo brašno
25. feb.
Zamene belog brašna odličan su izbor za ljude sa netolerancijom na gluten, kao i za ljude koji žele da diverzifikuju svoju ishranu. Koja brašna zamenjuju belo pšenično brašno?
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Već ste odlučili da pripremite jelo sa šaranom. Ova vrsta ribe je dobra kako za riblje čorbe, tako i za prženje, pohovanje, pečenje na roštilju i naravno - u rerni. Kako se čisti šaran?
Najbolji začini za čorbe i supeNajbolji začini za čorbe i supe
08. feb.
Kada pripremate supe ili čorbe i dvoumite se koji začin u koju čorbu da stavite, često paničite, kako ne biste pogrešili. Evo nekih uputstava koji začini u koje čorbe idu.
Mariniranje bifteka i njegova pripremaMariniranje bifteka i njegova priprema
29. januar
Bitek se može peći u rerni, grilu ili tiganju, a prilikom pečenja najbitnije je da meso bude sobne temperature i da se soli neposredno pre pečenja.
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Prstohvat bibera ili aleve paprike se stavlja u veliki deo jela koja spremamo. Saveti za uvanje bibera i aleve paprike.
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Nezavnisno od toga tokom kojeg godišnjeg doba konzumirate svinjetinu, važno je da znate koji je deo svinjetine za šta pogodan, kako ne biste pravili odreske poput đona . Šta se pravi od svinjskog vrata, plećke i filea?
O različitim vrstama testa i njihovoj primeniO različitim vrstama testa i njihovoj primeni
20. januar
Postoje dve vrste testa: sa kvasem i bez kvasca. U ovom tekstu naći čete informacije o različitim vrstama testa.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Špikovanje mesa je probijanje rupa u mesu i začinjavanje različitih vrsta mesa slaninom, šunkom, povrćem ili drugim prilozima. Postupak se izvodi pomoću posebnog uređaja - šuplje igle, ili oštrog noža.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Hrskave paprike iz turšije uspevaju da se sačuvaju duže zahvaljujući aspirinu.
Cake za zgušnjavanje sosevaCake za zgušnjavanje soseva
21. dec.
Redak sos nije razlog da bacimo sosa i da počnemo sa njegovom pripremom ispočetka. Ima nekoliko caka, kojima možete zgusnuti preterani redak sos.
Tajne prelepog domaćeg hlebaTajne prelepog domaćeg hleba
16. dec.
Ideal o kućnoj atmosferi povezan je sa mirisom i ukusom aromatičnog hleba - mekog iznutra i sa zavodljivim hrskavom, prepečenom koricom. Kako napraviti hleb kod kuće?
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Riba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Evo kako se marinira riba!