Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Todu je proizvod kineskog porekla, koji se pravi od sojinog mleka. Smatra se da se ova vrsta sira konzumirala u Kini još pre nove ere. Kako da napravimo tofu u domaćim uslovima?
Tačka gorenja različitih masnoćaTačka gorenja različitih masnoća
24. dec.
U ovom članku ćemo vam objasniti koja je tačka gorenja većine masnoća koje možemo naći na našem tržištu i koje su u najširoj primeni. Posebno ćemo se zaustaviti na svakoj od masnoća i kazaćemo koja je tačka gorenja svake od njih. Takođe ćemo govori
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileNekoliko saveta za ukusno pečeno pile
23. dec.
Da bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta. Pogledajte koji su začini najbolji za piletinu.
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Pavlaka može da se doda u dato jelo ili kolač u različitom obliku. Ovde ćete saznati kakva je razlika između obične pavlake, umućene pavlake, Kisele pavlake i slatke pavlake.
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
U poslednje vreme avokado se nalazi među tropskom hranom. Nezamenljivo je prisutan u svakoj zdravoj dijeti. Ulje od avokada - kako da kuvamo sa njim.
Osnovni francuski soseviOsnovni francuski sosevi
14. dec.
Evo koji su osnovi francuski sosovi koje svaki dobar kulinar treba da poznajte i da ume da napravi.
SkamorcaSkamorca
13. dec.
Pitate se šta je skamorca? Ako ste ljubitelj različitih vrsta sireva i kačkavalja, onda možda vi već znate za ovaj proizvod koji postaje sve popularniji na našem tržištu. Skamorca - šta treba da znamo?
Začini za mleveno mesoZačini za mleveno meso
11. dec.
Začinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo. Koji su najbolji začini za mleveno meso?
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Ima mnogo recepata za soljenje slanine, najlakši način je da se slanina pospe solju, da se ka unutra prstima natrpa solju, da se uvije komadom nauljenog papira i da se ostavi na hladnom.
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
Natrijum benzoat koji se nalazi na mnogim etiketama kao E211 spada među one konzervanse koji se nalaze na listi dozvoljenih aditiva u Evropi, ali u isto vreme imaju neblagotvoran efekat na mentalni razvoj dece.
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviSpremanje kiselog kupusa: cake i trikovi
09. dec.
Trpeza balkanca tokom zime je siromašna bez tradicionalnog kiselog kupusa! Turšija se sprema od svih sorti običnog kupusa, ali samo da je zdrav, dobro razvijen, neispucan i idealno svež.
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Mleveno meso je osnovni proizvod za niz jela od ukusnih ćufti do dodatka u špagete i drugo. Zauzima veoma važno meso na našoj trpezi.
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sudžuk i suve kobasice se čuvaju 4-5 meseci, ako se pridržava uslova čuvanja. Sušeni mesni delikatesi treba da se čuvaju u prostoriji sa minimalnom količinom vlage.