Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Mnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Kako da skuvamo čitava jaja, da ne pukne nijedno?
Uloga vode u našim domaćim napicimaUloga vode u našim domaćim napicima
02. jul
Želimo da vam posebnu pažnju obratimo na neke procedure koje bi bilo dobro da poštujete, ako želite da pripremite bezalkoholna pića u domaćim uslovima. Evo gde i kako da stavite vodu u domaće napitke.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. Kako da ne premesimo testo? Pogledajte detalje:
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
U poređenju sa belom leblebijom, crna ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Crna leblebija - njena primena u kulinarstvu.
Upotreba i primena jabukovog brašnaUpotreba i primena jabukovog brašna
26. jun
Jabukovo brašno može da se koristi na različite načine. Možete da ga pomešate sa drugom vrstom brašna da biste ga obogatili ili da koristite samo jabukovo za pravljenje različitih hlebova, kolača, palačinki.
Praktična upotreba kore pomorandžePraktična upotreba kore pomorandže
14. jun
Slatka pomorandža je drvo citrusa poreklom iz Istočne Azije. Ovo čudesno voće, bogato vitaminom C, prelazi dugačak put pre nego što stigne do našeg stola.
Specifičnosti kod mešenja testa od spelteSpecifičnosti kod mešenja testa od spelte
12. jun
Ako još uvek niste pripremili neko pecivo od spelte, obavezno pokušajte. Nećete zažaliti - korisnije je i prilično je ukusno. Pogledajte specifičnosti mešenja testa od spelte.
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Generalno, američke pite i voćne pite prave se od istog testa - sa maslacem. Naravno, to testo prolazi kroz razna poboljšanja, a mogu mu se dodati kakao, mleveni orasi ili bademi, pavlaka, sitan sir itd.
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i Muskovado
10. jun
Smeđi šećer postaje sve popularniji. Demerara je svetlosmeđi šećer sa krupnim zlatastim kristalima. Turbinado je delimično prerađen smeđi šećer.